MONEYBANKER

Valuuttamuunnin

Valuuttamuunnin

Valuuttamuunnin on välttämätön työkalu tämän päivän globaalissa ja verkottuneessa maailmassa, jossa kaupankäynti ja matkustelu yli kansallisten rajojen ovat arkipäivää. Maailmassa on valtava määrä eri valuuttoja ja suurella todennäköisyydellä eteen tulee monia eri tilanteita, jolloin täytyy tietää, mikä on euron arvo verrattuna johonkin toiseen valuuttaan, esimerkiksi Yhdysvaltain dollariin, tai toisinpäin. Olet sitten lähdössä ulkomaanmatkalle kohteeseen, jossa on käytössä eri valuuttaa tai olet löytänyt kiinnostavan tuotteen ulkomaisesta verkkokaupasta, jonka hinta on ilmoitettu eri valuuttana, tarvitsee sinun tietää, miten vieraan valuutan muunto euroiksi tapahtuu.

Muun muassa juuri näihin tarkoituksiin MONEYBANKER tarjoaa laajan ja ajan tasalla olevan valuuttamuuntimen, jota on helppo käyttää.

Internet on täynnä lukuisia eri valuuttamuuntimia, jotka tarjoavat välitöntä apua valuuttalaskujen toimittamiseen tarpeen tullen. Internet on mahdollistanut sen, ettei ihmisten tarvitse enää itse osata laskea monimutkaisia laskutoimituksia, jotka vievät usein runsaasti aikaa, vaan valuuttojen muuntamisesta on tullut paljon helpompaa ja nopeampaa kuin ennen. Koska valuuttalaskut perustuvat aina käytettävissä oleviin valuuttakursseihin, jotka vaihtuvat päivittäin, on valuuttakursseja tarkasti seuraava valuuttamuunnin välttämätön apu tilanteissa, joissa toimitaan eri valuuttojen kanssa.

Valuuttakurssia käytetään kuvaamaan valuutan arvoa suhteessa toiseen valuuttaan, eli se määrittää esimerkiksi sen, kuinka paljon Ruotsin kruunuja saa kymmenellä eurolla juuri sillä hetkellä. MONEYBANKERin valuuttamuunnin päivittää valuuttakurssit automaattisesti tunnin välein, joten käytössäsi ovat aina tuoreimmat kurssit.

Yleistä valuuttakursseista

Niin kuin todettu, valuuttamuunnin laskurin toiminta perustuu aina sillä hetkellä käytössä oleviin valuuttakursseihin. Valuuttakurssi tai vaihtokurssi on eräänlainen rahan ulkoisen arvon mittari, jonka avulla voidaan mitata yhden valuutan arvoa suhteessa toiseen valuuttaan. Valuuttakurssit ilmoitetaan aina muodossa 1 euro on x-määrä jotain toista valuuttaa.

Koska vapaassa markkinataloudessa valuuttakurssi on lähtökohtana kaikelle maan kaupalle muiden valtioiden kanssa, pidetään sitä yleensä myös erinomaisena indikaattorina aina kyseessä olevan maan talouden terveydestä.

Rahaa vaihdettaessa, käytetään aina myynti ja -ostokursseja. Kun rahaa vaihdetaan oman kotimaan valuutasta toiseen, puhutaan myyntikurssista, jolla pankki myy vierasta valuuttaa. Kun taas vaihdetaan vierasta valuuttaa oman maan valuutaksi, puhutaan ostokurssista eli kurssista, jolla pankki ostaa vierasta valuuttaa.

Valuuttakaupassa on siis aina pakko myydä yhtä valuuttaa, jos haluaa ostaa toista. Myynti- ja ostokurssit eivät yleensä ole samanarvoiset, mutta normaalisti niiden välillä ei ole suurta eroa.

Valuuttakurssit, niin myynti- ja ostokurssit, vaihtelevat päivittäin maailmanmarkkinoilla liikkuvan rahan mukaan, ja siksi eri valuuttojen arvo määräytyy aina valuuttamarkkinoilla. Täten myös euron arvo suhteessa muihin valuuttoihin muuttuu päivittäin ja eri tavalla suhteessa eri valuuttoihin. Valuuttakurssien vaihtelut tarkoittavat käytännössä sitä, että yhden valuutan arvo toiseen nähden voi joko heiketä tai vahvistua.

Euron arvon heikentyminen tarkoittaa, että samalla euromäärällä saa ostettua kyseistä ulkomaan valuuttaa vähemmän kuin aikaisemmin. Vastaavasti, kun euron arvo kohoaa suhteessa toiseen valuuttaan, saa samalla euromäärällä ostettua kyseistä ulkomaan valuuttaa aiempaa enemmän, jolloin puhutaan euron vahvistumisesta. Samalla tavalla eri ulkomaan valuutat voivat heiketä tai vahvistua euroon nähden.

Valuuttakurssien muuttuminen vaikuttaa muun muassa maiden vienti- ja tuontihintoihin. Silloin kun euron arvo vahvistuu, tuontitavaroiden hinnat euroina laskevat, joka puolestaan johtaa siihen, että tuontitavaroiden kilpailukyky Suomen markkinoilla paranee. Toisaalta vientiteollisuus saa ulkomaille viemistään tuotteista vähemmän euroja, joten sen kilpailukyky heikkenee.

Syitä arvon heittelylle voi olla useita, mutta muun muassa valuutta-alueiden talouskehitys, poliittinen vakaus ja eri nopeudella etenevä inflaatio ovat siihen vaikuttavia tekijöitä.

Miten MONEYBANKERin valuuttamuunnin toimii?

MONEYBANKERin valuuttamuunnin auttaa sinua laskemaan eri valuuttojen arvoja suhteessa toisiin helposti ja nopeasti. Ensiksi syötä summa ja valitse valuutta, jonka haluat muuttaa toiseen valuuttaan kohdasta ”MISTÄ” (esimerkiksi 100 euroa). Seuraavaksi valitse valuutta, johon haluat tämän summan (100 euroa) muuttaa kohdasta ”MIKSI”.

Nämä näppäiltyäsi, laskuri laskee sinulle syötetyn summan ja sitä vastaavan arvon toisessa valuutassa välittömästi. Edelliset syötteet voi nollata klikkaamalla ”TYHJENNÄ” nappia, jonka jälkeen voit toistaa valuuttalaskuja niin monta kertaa ja niin usein kuin haluat. MONEYBANKERin valuuttamuunnin ei maksaa mitään, joten voit käyttää sitä huoletta niin paljon kuin haluat.

Valuuttamuunnin on ehdoton työkalu eri valuuttojen kanssa pelatessa, sillä se säästää paljon aikaa ja vaivaa, siinä missä ennen olisit tarvinnut laskimen ja kaikki maailman tuoreimmat valuuttakurssit, joiden selvittämiseen olisi mennyt ikuisuus aikaa. On siis huomattavasti tehokkaampaa käyttää automaattista valuuttamuunninta kuin laskea valuuttalaskuja itse manuaalisesti. Lisäksi MONEYBANKERin valuuttamuunnin on luotettava, eikä sinun siksi tarvitse olla huolissasi tai tarkistaa useaan otteeseen menikö laskutoimitukset varmasti oikein.

Seuraavaksi tarjoamme yksityiskohtaisen havainnollistuksen, miten MONEYBANKERin helppokäyttöinen valuuttamuunnin käytännössä toimii. Kuvitellaan, että olet lähdössä lomamatkalle Australiaan ja haluat arvioida, kuinka paljon käteistä sinun kannattaisi vaihtaa matkalle mukaan. Niin kuin tiedät, Australian virallinen valuutta on Australian dollari (AUD), joten sinun tulee selvittää, kuinka paljon Australian dollareita saat tietyllä summalla euroja (EUR).

Olet laskenut, että ennen matkalle lähtöäsi haluat ottaa Australian dollareita mukaan 550 euron edestä. Haluat saada tarkan ja päivitetyn laskelman, kuinka paljon 550 euroa tekee Australian dollareissa, ja siksi olet kääntynyt MONEYBANKERin valuuttamuuntimen puoleen.

MONEYBANKERin valuuttamuunnin-sivulla edessäsi on valuuttamuunnin laskuri, johon sinun tulee ensiksi syöttää mistä valuutasta ja kuinka suuren summan haluat muuntaa. Klikkaa kohdasta ”MISTÄ”, ja eteesi avautuu luettelo kaikista mahdollisista valuutoista, joita voit laskuissasi käyttää. Jotta etsimäsi valuutan löytäminen avautuvasta listasta olisi entistä helpompaa, on luettelo eri valuutoista varustettu aina niin kyseisen käyttömaan lipulla kuin myös nimellä.

Euron löytää siis listasta helposti niin Euroopan Unionin lipun, valuutan nimen (euro), kansainvälisen valuuttatunnuksen (EUR), kuin myös käyttömaan, tässä tapauksessa Eurooppa, avulla. Euro on toki muutenkin listassa aina ensimmäisenä, koska se on Suomen virallinen valuutta. Lista on nimittäin suunniteltu siten, että suosituimmat valuutat ovat aina listan yläpäässä ja siten ne on myös helpompi löytää. Kun olet valinnut mistä valuutasta haluat vaihtaa, on aika näppäillä haluamasi summa käyttämällä valuuttamuuntimessa olevia numeronäppäimiä.

Tässä tapauksessa olemme siis valinneet valuutan euro ja seuraavaksi klikkailemme summan 550. Viimeinen vaihe on valita mihin valuuttaan haluamme 550 euroa muuttaa. Kohtaa ”MIHIN” klikkaamalla eteesi avautuu luettelo kaikista valittavissa olevista valuutoista, joka toimii täysin samalla logiikalla kuin edellinen luettelo. Valitse listasta Australian dollari (AUD) ja valuuttamuunnin laskee sinulle automaattisesti vasta-arvon, ilman että sinun tarvitsee tehdä mitään enempää.

Laskemasi tulos tulee lukemaan valuuttamuunnin taulukon oikeaan alakulmaan.

Jos sinun tarvitsee syystä tai toisesta vaihtaa valuuttalasku päälaelleen ja tarkistaa kuinka paljon 550 Australian dollaria on euroina, voit laskea sen vain yhdellä näpäytyksellä. Klikkaa näppäintä, joka sijaitsee keskellä valuuttamuunnin taulukkoa ja joka on varustettu kahdella eri suuntaan osoittavalla nuolella (kiertonuoli). Valuuttamuunnin laskee sinulle vastaavan arvon välittämättömästi klikkauksen jälkeen.

Huomaa, että MONEYBANKERin valuuttamuunnin on varustettu myös perinteisellä taskulaskimella, joten voit tarpeen tullen suorittaa muitakin laskuja samalla kun käytät valuuttamuunninta. Klikkaamalla ”TYHJENNÄ” -näppäintä nollaat edellisen laskusuorituksen, jonka jälkeen voit toistaa valuuttalaskuja niin paljon ja usein kuin tarvetta on.

Luotettava valuuttamuunnin

Vaikka internet on pullollaan monia eri valuuttamuunnin vaihtoehtoja, eivät kaikki ole yhtä toimivia tai luotettavia. Hyvän valuuttamuuntimen tunnusmerkkejä ovat sen helppokäyttöisyys ja laajuus, eli sen tulisi sisältää kaikki mahdolliset valuutat, jotka nykyisessä maailmassamme ovat käytössä. Näiden suhteen eri valuuttamuuntimien välillä voi olla paljonkin eroja ja siksi joku valuuttamuunnin voi olla huomattavasti parempi vaihtoehto kuin toinen.

On myös ensiarvoisen tärkeää, että valuuttamuunnin pystyy antamaan tarkimman mahdollisen laskelman, mitä yhden valuutan muuttaminen toiseksi valuutaksi tekee. MONEYBANKERin valuuttamuunnin pyrkii olemaan joukkonsa paras ja luotettavin ja siksi se on hyvä laittaa muistiin, jotta tilanteen tullen tiedät mistä löytyy toimiva valuuttamuunnin, johon voit varmasti luottaa. MONEYBANKERin valuuttamuunnin on aina luotettava, riippumatta siitä, mistä valuutasta mihin haluat laskuja toimittaa.

Päivitetyin valuuttamuunnin

Niin kuin aikaisemmin jo totesimme, valuuttakurssit vaihtelevat päivästä toiseen ja siksi niiden seuraaminen voi olla erittäin hankalaa tavallisille ihmisille. Valuuttakursseja kannattaa kuitenkin seurata, sillä ne kertovat milloin valuutan vaihtaminen on kaikista kannattavinta. Ei siis ole yhdentekevää, milloin valuuttaa vaihtaa.

MONEYBANKERin valuuttamuunnin on tässäkin suhteessa ihanteellinen valinta, sillä se seuraa valuuttakurssien vaihteluja aktiivisesti ja tekee automaattisen päivityksen kursseihin aina tunnin välein. Voit siis olla varma, että käytössäsi on valuuttamuunnin, joka hyödyntää aina tuoreimpia mahdollisia kursseja.

Myös suurin osa netistä löytyvistä valuuttamuuntimista päivittää säännöllisesti valuuttakurssi tietojaan, mutta tärkeämpää on selvittää, kuinka usein ne sitä tekevät. Usein hyvät valuuttamuuntimet tarjoavat tarkan kellonajan, milloin valuuttakurssit on viimeksi tarkistettu, jotta sen käyttäjät tietävät tasan tarkkaan, miten päivitettyä tietoa he kyseiseltä valuuttamuuntimelta käyttönsä saavat. Jotkut valuuttamuuntimet voivat perustua valuuttakursseihin, jotka päivitetään kerran tai pari päivässä ja toiset taas päivitetään muutamien tuntien välein.

MONEYBANKERin valuuttamuunnin päivittyy automaattisesti kerran tunnissa ja täten tarjoaa aina tuoreinta, sillä hetkellä saatavilla olevaa tietoa valuuttakursseista.

Vanhentuneita valuuttamuuntimia käytettäessä on aina se pelko, etteivät kyseiset kurssit enää pidä paikkaansa ja siksi et välttämättä saa parasta mahdollista hintaa tai tarkinta tietoa. Ikäviä yllätyksiä voi olla edessä, jos vaihdat rahaa siinä uskossa, että olet löytänyt parhaan hinnan, mutta oletkin käyttänyt valuuttamuunninta, jota ei ole päivitetty hetkeen ja siksi kyseinen hinta ei olekaan enää voimassa. Päivitetty valuuttamuunnin on siis korvaamaton työkalu, joka tarjoaa turvaa ja varmuutta, enne kuin vaihdat, ostat tai myyt vierasta valuuttaa.

MONEYBANKERin valuuttamuunnin päivitetään usein ja se tarjoaa useita eri valuuttakursseja maailmanlaajuisesti, minkä johdosta se on yksi internetin parhaimpia ja luotettavimpia valuuttamuunnin laskimia.

Ilmainen valuuttamuunnin

Niin kuin muutkin MONEYBANKERin palvelut, myös valuuttamuunnin on ilmainen, eli sen käyttö ei maksa sinulle mitään. Voit siis käyttää sitä niin usein kuin haluat tai tarvetta löytyy ilman veloituksia. Me haluamme osoittaa, että myös ilmainen voi olla laadukas ja että kaikilla on oikeus toimivaan valuuttamuuntimeen.

MONEYBANERin tarjoama valuuttamuunnin on siis ihanteellinen valinta kaikille, jotka etsivät hyvää, helppokäyttöistä, luotettavaa ja oikeudenmukaista valuuttamuunninta, joka tarjoaa mahdollisimman tarkat laskelmat perustuen aina viimeisempiin vaihtokursseihin maailmanlaajuisesti.

Valuuttamuunnin – Milloin ja mihin sitä voi käyttää?

Valuuttamuuntimien käyttö on yleistynyt viime vuosikymmenien kuluessa globalisaation myötä ja tänä päivänä jokaisella internetin käyttäjällä on mahdollisuus päästä käsiksi jonkinlaiseen valuuttamuuntimeen. On erittäin todennäköistä, että eteen tulee tilanteita, jolloin joudut käyttämään useampaa kuin yhtä valuuttaa. Näissä tilanteissa on usein huomattavasti järkevämpää ja tehokkaampaa tukeutua valuuttamuuntimen apuun, ennemmin kuin suorittaa itse hankalia ja usein paljon aikaa vieviä laskutoimituksia.

Valuuttamuuntimesta onkin tullut korvaamaton työkalu kaikille heille, jotka joutuvat olemaan tekemisissä useamman kuin yhden valuutan kanssa. Milloin ja minkälaisissa tilanteissa valuuttamuunninta konkreettisesti voi ja tulee käyttää?

Valuuttamuunnin tarjoaa arvokasta apua ulkomaan matkailijoille

Varmasti yksi yleisimpiä tilanteita, jolloin helppokäyttöiselle ja nopeasti saatavissa olevalle valuuttamuunnin laskurille löytyy käyttöä, on ulkomaan matkailu. Kun olet lähdössä matkalle maahan, jossa on käytössä eri valuutta kuin kotimaassa, on matkavaluutan hankkiminen luonnollisesti yksi keskeisimpiä huolehdittavia käytännön asioita. Vaikka pelkällä luottokortilla voi myös todennäköisesti selvitä vieraassa maassa, on kuitenkin aina järkevää varata matkalle mukaan myös hieman käteistä.

Maailmassa on vielä maita, joissa käteinen raha on huomattavasti yleisempää kuin maksukortit, ja siksi esimerkiksi bussilipun ostaminen tai takseissa maksaminen voi olla mahdotonta ilman käteistä. Jopa sellaisissa maissa, missä maksukortit ovat yhtä aktiivisessa käytössä kuin käteinen, voi eteen tulla tilanteita jolloin paikalliselle käteiselle on käyttöä. Ulkomaan matkailijoille valuuttamuunnin on arvokas apuväline, josta on hyötyä jo ennen matkalle lähtöä, matkan aikana, kuin myös matkan jälkeen.

Valuuttamuunnin ennen matkalle lähtöä

Ensimmäinen tehtävä ulkomaille matkustettaessa on yleensä selvittää, mikä valuutta kohdemaassa on käytössä ja mikä sen arvo suhteessa euroon, tai muuhun käyttämääsi valuuttaan, on. Tieto vieraan valuutan arvosta omaan kotimaan valuuttaan nähden on erittäin tärkeää, jos haluat olla tietoinen, kuinka paljon ostoksistasi ulkomailla maksat. Valuuttamuuntimen käyttö ennen matkalle lähtemistä auttaa arvioimaan erilaisia kustannuksia ja tutustumaan matkakohteen paikalliseen hintatasoon.

Joskus käteisen rahan nosto vieraassa maassa saattaa sisältää ylimääräisiä lisäkuluja. Myöskään kaikki pankkiautomaatit eivät hyväksy ulkomaisia maksukortteja, kun taas jossain tapauksissa jo pelkän pankkiautomaatin löytäminen voi osoittautua haastavaksi. Siksi käteisen hankkiminen jo ennen matkalle lähtöä on enemmän kuin järkevää.

Jotta säästyisit odottamattomilta yllätyksiltä, on rahan vaihtaminen suositeltavaa jo kotimaassa. Kuitenkin ennen kuin vaihdat rahaa toiseen valuuttaan kannattaa sinun suunnitella kuinka paljon käteistä tulet matkalla tarvitsemaan. Muista myös samalla tarkistaa, kuinka paljon käteistä rahaa saa mukanaan kuhunkin maahan kuljettaa. Muun muassa matkabudjettia suunniteltaessa voi valuuttamuunnin olla hyödyllinen apuväline, joka auttaa arvioimaan, kuinka paljon vierasta valuuttaa kannattaa ottaa käteisen muodossa mukaan.

Valuuttamuunnin matkan aikana

Ulkomailla matkustaessa voi helposti käydä niin, että esimerkiksi ravintolalaskun tai ostamasi tuotteen hinnan tarkistus unohtuu ostohetkellä kokonaan ja tajuat vasta jälkikäteen, mikä ostoksiesi todellinen arvo oli. Ikävä kyllä, hyväuskoiset turistit joutuvat myös harmittavan usein huijauksien kohteeksi, etenkin silloin kun pelataan tuntemattomien valuuttojen kanssa. Asiasta tietämätöntä turistia on entistä helpompi höynäyttää.

Muun muassa näihin tilanteisiin valuuttamuunnin voi tuoda paljon hyötyä matkan aikana, sillä se mahdollistaa sen, että voit aina tilanteen tullen tarkistaa ostoksiesi tarkat kustannukset, eikä sinulle tule ikäviä yllätyksiä jälkikäteen. Valuuttamuuntimen avulla voit jo ennalta vertailla, mitä esimerkiksi paikallisen lounaan nauttiminen eri ravintoloissa tulisi maksamaan kuin myös tarkkailla, missä kaupassa kannattaa ostoksia suorittaa, jottei joutuisi maksamaan ylihintaa. Turistia, jolla on käytössään hyvä valuuttamuunnin, on vaikeampi vetää nenästä.

Valuuttamuunninta on siis hyvä käyttää matkan aikana, aina ennen kuin teet ostoksia, jos sinulla vain on mahdollisuus toimivaan nettiyhteyteen. Sen lisäksi, että voit helposti tarkistaa ostoksiesi tarkat hinnat, pysyt ajan tasalla päivittäin vaihtuvissa valuuttakursseissa. Valuuttamuunnin on siis arvokas apu silloin, kun et omaa hyvää matematiikka päätä tai et muuten vain jaksa laskea tuotteiden suurin piirteisiä hintoja.

Suurimman avun valuuttamuunnin tarjoaa etenkin silloin, kun haluat saada viimeisen päälle tarkat hintatiedot ostoksistasi.

Valuuttamuunnin matkan jälkeen

Ulkomaan matkan jälkeen, voi valuuttamuunninta käyttää apuna esimerkiksi laskiessasi reissun kokonaiskuluja. Sen avulla pystyt näppärästi tarkistamaan, kuinka paljon rahaa matkan aikana tulikaan käytettyä. Vieraan valuutan muuttaminen tutuksi ja turvalliseksi valuutaksi auttaa helpommin hahmottamaan ja suhteuttamaan matkasta aiheutuneet todelliset kulut.

Usein myös matkalta voi jäädä vierasta valuuttaa taskun pohjalle, jolloin valuuttamuuntimen avulla saa kätevästi ja nopeasti tarkistettua niiden arvon omassa kotimaan valuutassa.

Toimiiko valuuttamuunnin kaikkialla maailmassa?

Välttyäksesi monilta stressaavilta tilanteilta kannattaa valuuttamuunninta käyttää ennen matkalle lähtöä, niin matkan aikana kuin kotimaahan paluun jälkeenkin. Valuuttamuunnin on kätevä työkalu, joka toimii kaikkialla maailmassa, jos sinulla vain on älypuhelin. MONEYBANKERin valuuttamuunnin vaatii toimiakseen myös toimivan internet-yhteyden.

Onneksi tänä päivänä on entistä yleisempää, että useat ulkomailla toimivat hotellit kuin myös ravintolat tarjoavat asiakkailleen yhteyden ilmaiseen WIFI-verkkoon. Jos internet-yhteyteen ei matkan aikana ole mahdollisuutta, kannattaa sinun ladata älypuhelimeesi valuuttamuunnin sovellus jo ennen matkalle lähtöä.

Internetissä toimiva valuuttamuunnin on kätevä apuväline, joka voi säästää sinut monilta ylimääräisiltä pankkikäynneiltä, koska voit käyttää sitä ilmaiseksi, milloin ja missä tahansa. MONEYBANKERin valuuttamuunnin tarjoaa käyttäjäystävällisen työkalun, jonka avulla löydät lähes kaikki maailman valuuttakurssit yhdestä paikasta. Tarvitsitpa sitten tietoa Yhdysvaltain dollarin tai jonkun eksoottisemman, esimerkiksi Zambian kwachan valuuttakursseista, voi MONEYBANKERin valuuttamuuntimeen aina luottaa.

Valuuttamuunnin auttaa, kun teet nettiostoksia ulkomaisessa verkkokaupassa

Myös silloin, kun teet ostoksia ulkomaalaisessa verkkokaupassa, on valuuttamuunnin kätevä apuväline. Tänä päivänä globalisaation ansiosta yhä useammat eri verkkokaupat toimivat kansainvälisesti, mikä puolestaan on mahdollistanut sen, että suomalaiset voivat tilata tuotteita suoraan kotiovelleen, vaikka toiselta puolelta maapalloa. Suomi on loppupeleissä suhteellisen pieni maa ja vaikka käytössämme on Euroopan Union yhteinen valuutta, voi joskus eteen tulla tilanteita jolloin jonkun tietyn tuotteen, kuten tarvitsemasi oppikirjan tai himoitsemasi vaatteen, saa tilattua vain ja ainoastaan maasta, jossa euro ei olekaan käytössä.

Tällaisia maita voivat olla esimerkiksi Yhdysvallat, Kiina, Iso-Britannia tai vaikkapa naapurimaamme Ruotsi.

Ongelmalliseksi ulkomaisesta verkkokaupasta shoppailu saattaa muodostua, jos verkkosivulla myytävien tuotteiden hintoja ei olekaan esitetty eurona. Esimerkiksi amerikkalaisessa verkkokaupassa hinnat on tyypillisesti ilmoitettu Yhdysvaltain dollareina. Vaikka osaisitkin sanoa, kuinka paljon Yhdysvaltain dollarin arvo suurin piirtein on euroon nähden, voi olla paljon vaikeampi tietää tarkalleen, mikä dollarin vaihtokurssi suhteessa euroon juuri sillä hetkellä on.

Tällöin valuuttamuunnin on hyvä työkalu. Koska valuuttakurssit vaihtelevat jatkuvasti, tarpeeksi usein päivittyvä valuuttamuunnin on ainoa keino laskea tuotteiden tarkat hinnat. Miksi siis tyytyä pelkkään hinta-arvioon, kun voi yhtä helposti ja nopeasti laskea tuotteiden tarkat kustannukset. Joskus tarkan hinnan tietäminen voi olla erittäin tärkeää, esimerkiksi silloin kun on käytössä tarkkaan laskettu ja suunniteltu budjetti tai silloin kun haluat etsiä halvimman mahdollisen vaihtoehdon.

Netissä surffaillessasi saatat myös törmätä tuotteeseen, jonka hinta on ilmoitettu sinulle täysin tuntemattomana valuuttana. On siis sanomattakin selvää, että sinun kannattaa selvittää, kuinka paljon kyseisen tuotteen todelliset kustannukset ovat euroina, ennen kuin laitat tuotteen tilaukseen. Eri valuutat eroavat toisistaan sen verran paljon, että on aivan mahdotonta edes yrittää veikata tai päätellä niiden arvoa suhteessa toiseen.

Tällaisissa tilanteissa hyvä valuuttamuunnin voi auttaa ottamaan selvää myös sellaisten valuuttojen arvoista, joista et ole ikinä enne kuullutkaan. Hyvä valuuttamuunnin sisältää laajan kattauksen eri valuuttoja jokaisesta maailman kolkasta.

Valuuttamuunnin on tärkeä työkalu myös silloin, kun haluat metsästää kaikista edullisinta vaihtoehtoa. Joskus ulkomainen verkkokauppa voi tarjota täysin samaa tuotetta, jopa huomattavasti edullisempaan hintaan kuin suomalainen verkkokauppa. Jotta saisit selville, kuinka paljon edullisemmaksi ulkomailta tilattu tuote loppupeleissä tulee, tarvitsee sinun käyttää tarkkaa ja ajan tasalla olevaa valuuttamuunninta.

Ehkä olet löytänyt saman tuotteen useasta eri ulkomaan verkkokaupasta ja haluat saada nopean yleiskuvan kaikkien sivustojen tarjoamasta kokonaishinnasta? Valuuttamuunnin voi auttaa sinua säästämään pitkän pennin kuin myös välttämään ylihinnoiteltuja tuotteita. Verkko-ostoksia tehdessäsi valuuttamuunnin tarjoaa varmuutta ja turvaa, koska saat aina tarkan laskelman kuinka paljon kyseiset tuotteet maksavat juuri ostohetkellä, riippumatta siitä missä ja mistä ostat. Ota kuitenkin huomioon, että kun käyt kauppaa kansainvälisesti, saattavat myös muut kulut, esimerkiksi toimituskulut, vaihdella suuresti.

Valuuttamuunnin – vaihda valuuttaa oikeaan aikaa ja saat eniten vastinetta rahoillesi

Mitä halvempi valuuttaa on ostaa, sitä parempi, koska se tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että saat rahoillesi enemmän vastinetta. Siksi valuuttakauppa voi useimmille asiaan perehtyneille olla tuottava lisätulonlähde. Yleensä kuitenkin pieniä määriä vaihdettaessa erot valuuttakursseissa eivät tunnu huomattavan suurilta, eikä niillä siksi pääse rikastumaan.

Toisaalta valuuttakurssit eivät myöskään muutu dramaattisesti yhdestä päivästä toiseen. Jos kuitenkin rahaa vaihdetaan suuria määriä, voi oikea vaihtoaika olla ratkaisevassa asemassa. Mitä suuremman summan haluat vaihtaa rahaa, sitä suuremmiksi valuuttakurssien pienet erot myös kasvavat. Valuuttamuunnin auttaa tunnistamaan, milloin on oikea aika vaihtaa rahaa.

Hyvänä neuvona on, että valuuttakurssien vaihteluja kannattaa pitää silmällä jonkin aikaa ennen kuin rahaa menee vaihtamaan. MONEYBANKERin valuuttamuunnin on tässä korvaamaton apuväline, sillä se päivittää valuuttakurssien vaihtelut aina tunnin välein ja täten sinulla oiva mahdollisuus seurata reaaliajassa vaihtokurssien heilahteluja. Pitämällä valuuttakursseja silmällä tietyn aikaa saat hyvän kokonaiskuvan ja ymmärryksen siitä, kuinka paljon kurssit yleensä vaihtelevat ja huomaat myös millaisia ovat parhaimmat ja huonoimmat hinnat kussakin valuutassa.

Samalla opit tunnistamaan milloin valuutan hinta on alimmillaan, kuin myös välttämään rahan vaihtoa silloin, kun hinta on korkealla. Kun olet oppinut tunnistamaan valuuttakurssin vaihtelut ja tiedät koska hinta on alimmillaan, kannattaa toimiin ryhtyä. Vaihda valuuttaa heti sillä hetkellä, kun valuuttamuunnin laskurin laskema hinta saavuttaa sellaisen tason, johon olet tyytyväinen.

Jos olet onlinetreidaaja eli harrastat valuuttakauppaa, on valuuttamuunnin epäilemättä yksi tärkeimmistä työvälineistäsi. Valuuttakauppa on nimensä mukaisesti eri valuutoilla käytävää kauppaa, jossa ratkaisevassa asemassa ovat valitun valuuttaparin suhteelliset arvojen muutokset, esimerkiksi EUR/USD. Valuuttakurssien heilahtelujen takia, oikealla hetkellä sijoittunut varainhoitaja voi saada sijoitukselleen jopa kymmenien prosenttien tuoton.

Yleensä menestys online-sijoituksissa kuitenkin vaatii suurta kiinnostusta markkinoita ja niiden toimintaa kohtaa sekä taitoa tunnistaa kuinka taloudelliset ja poliittiset muutokset vaikuttavat eri valuuttojen arvoihin. Kuitenkaan valuuttamuunnin laskurin avustusta ei tässäkään suhteessa kannata aliarvioida.

Vaihda rahaa pankissa tai valuutanvaihtopisteessä

Oletko lähdössä ulkomaanmatkalle maahan, jossa on käytössä eri valuutta kuin mitä olet tottunut käyttämään? Valuutanvaihto on usein yksi keskeisimpiä käytännön asioita hoidettavana ennen matkalle lähtöä. Vaikka useimmissa maissa pärjää jo pelkällä luottokortilla, on käteisen nostaminen matkalle mukaan enemmän kuin viisasta. Ikinä ei tiedä mihin tilanteeseen kohdemaassa joutuu ja siksi on hyvä ennakoida ja varata myös hieman käteistä mukaan.

Esimerkiksi vesipullon ostaminen pienestä kioskista tai skootterin vuokraaminen paikalliselta voi useissa tilanteissa onnistua helpoiten käteisellä. Oli syysi sitten mikä tahansa, valuuttaa saa vaihdettua joko pankeista tai valuutanvaihtoliikkeistä. Muista kuitenkin aina ennen rahan vaihtoa tarkistaa valuuttamuunnin laskurilla, milloin valuuttakurssit ovat sinulle kaikista suotuisimmat.

Ennen vanhaan valuutanvaihto pankkikonttorissa oli ainoa ja oikea keino saada rahat vaihdettua luotettavasti. Käteisen rahan käyttö on kuitenkin vähentynyt siinä määrin, ettei valuuttaa saa enää nykyisin vaihdettua läheskään jokaisessa pankkikonttorissa. Käytännössä mikään pankki ei enää suoraan vaihda valuuttaa konttoreissaan, mutta oman verkkopankin kautta valuuttaa voi edelleen tilata tietyistä pankeista.

Tavallisesti sinun pitää vain valita valuutta, jota haluat tilata sekä summa kuinka paljon kyseistä valuuttaa tarvitset. Usein sopivaa summaa arvioidessa on hyvä ottaa apuun valuuttamuunnin, jonka avulla pystyt tekemään tarkan arvion, kuinka paljon vierasta valuuttaa sinun kannattaa tilata. Tällaisessa tilanteessa voi olla parasta käyttää pankin omaa valuuttamuunnin laskuria, sillä pankin kautta valuuttaa vaihtamalla saattaa saada paremman vaihtokurssin kuin muualta. Yleensä valuutan tilaaminen pankista ei kuitenkaan ole ilmaista ja täten siihen voi sisältyä ylimääräisiä palvelukuluja, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan huomattavasti.

Tämä kuitenkin riippuu siitä, millainen asiakassuhde sinulle on pankin kanssa solmittu. Toisiin asiakkuuksiin sisältyy ilmainen rahanvaihto, ja toisiin taas ei. Ylimääräisiä kuluja kannattaakin siis seurata ja pohtia missä rahanvaihto tulisi kaikista edullisimmaksi juuri sinun tilanteessasi. Joskus käteisen nosto kohdemaan pankkiautomaatista voi olla edullisempi vaihtoehto kuin pankista tilaaminen.

Aina olisi kuitenkin suositeltavaa, että sinulla on kohdemaan valuuttaa jo ennen kohteeseen saapumista, koska se voi tuoda turvaa moneen yllättävään ja ennalta arvaamattomaan tilanteeseen. Muun muassa näitä asioita miettiessäsi valuuttamuunnin on hyödyllinen työkalu. Muista aina jokaisessa tilanteessa tarkistaa palvelumaksujen määrät omasta pankistasi ennen kuin vaihdat valuuttaa!

Toinen vaihtoehto vaihtaa valuuttaa toiseen on käyttää erilaisia valuutanvaihtopisteitä, jotka ovat nimenomaan erikoistuneet valuuttamarkkinoihin. Näissä vaihtokurssi voi olla hieman huonompi kuin pankissa, sillä palvelumaksu on usein liitetty osaksi vaihtokurssia. Sen seurauksena, mitä ”kauempana” vaihtopisteen osto- ja myyntikurssi ovat toisistaan, sitä suurempi on välityspalkkion suuruus.

Myös valuutanvaihtopisteille voi, ja harvinaisten valuuttojen kohdalla kannattaakin, tilata valuuttaa etukäteen netin kautta. Toimipisteidensä lisäksi useat rahanvaihtotoimistot toimittavat asiakkaan tilaaman valuutan lisämaksua vastaan myös Helsinki-Vantaan-lentoasemalle tai Postin toimipisteisiin.