Edullista lainaa

Tarjoukset päivitetty: 18/05-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Edullista lainaa

Onko haaveissasi saada edullista lainaa tilillesi? Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miten lainan saa edullisesti ja nopeasti tilille.

Miten saada edullista lainaa?

Tutustu eri yrityksiin ja lainavaihtoehtoihin

Lainaa harkitsevan kannattaa aloittaa siitä, että perehtyy eri lainavaihtoehtojen käytänteisiin ja selvittää, mikä tarjoajista mahdollistaa edullisimman lainauksen. Osa yrityksistä lupaa lainan tilille jopa muutamissa minuuteissa. Jos tiedät, että rahantarve on tulossa, kannattaa lainaa hakea jo tänään, sillä ennakoimalla varmistat, että sinulla on rahaa silloin kun sitä tarvitset.

Vertailemalla eri lainoja näet, mitkä lainantarjoajat lainaavat matalimmilla kuluilla ja koroilla. Halutessasi edullista lainaa, kiinnitä huomiota juuri korkoihin ja kuluihin.

MONEYBANKERin sivuilta löydät eri lainapalveluyrityksiä, joilta voi hakea edullista lainaa.

Hyödynnä ensilainaajan edut

Oletko ensilainaaja? Jos olet, on sinulla mahdollisuus saada erilaisia alennuksia lainaa tarjoavilta yrityksiltä. Osa lainapalveluita tarjoavista yrityksistä nimittäin antaa ensi kertaa lainaaville alennuksia esimerkiksi koroissa ja kuluissa. Tämä etu kannattaa ensi kertaa lainaavan hyödyntää, koska säästöä voi tulla lainasummasta riippuen useita satoja euroja.

Lainan takaajat ja vakuudet

Koska yritykset ottavat riskin lainatessaan ilman takaajia ja vakuuksia, asettavat ne tämän kaltaisille lainoille korkeammat korot. Koroista lisää voit lukea Finassivalvonnan sivuilta. Lainat, joihin vaaditaan takaaja tai vakuus, ovatkin yleensä edullisempia kuin lainat ilman takaajia ja vakuuksia.

Jos sinulla on mahdollisuus takaajaan tai vakuuteen, se kannattaa, koska tällöin laina tulee edullisemmaksi.

Lainaa nopeasti vai edullisesti?

Nopeasti saatavat pikalainat tulevat yleensä kalliimmaksi kuin pankista otetut lainat. Mutta nopeasti saatavissa lainoissa maksetaankin juuri rahan saamisen nopeudesta, jotta rahan saa melkein heti kuin sitä tarvitse.

Turvallinen lainanotto

Vaikka rahalle olisi kuinka käyttöä, kannattaa ennen lainasopimuksen hyväksymistä miettiä, mihin on sitoutumassa. Onhan rahan tarpeesi tilapäistä? Vakavissa maksuvaikeuksissa oleville ei lainaamista suositella. Lainoja ei tulisi ottaa muiden lainojen takaisinmaksamiseen. Laina tulee maksaa takaisin, ja aina nopein laina ei ole se edullisin vaihtoehto.

Otetun lainan loppusummaan vaikuttavat yrityksen asettamat kulut ja korot. Nämä lisämaksut kannattaa tarkistaa ennen lainan ottamista. Lainan saa huomattavasti edullisemmin, kun sille ottaa vakuuden tai takaajan, koska tällöin yritykselle, joka myöntää lainan, ei koidu lainaamisesta yhtä korkeaa riskiä.

Valitse oikea yritys

Vastuullisesti lainaa haluavan kannattaa ottaa laina turvalliseksi ja luotettavaksi tunnetulta yritykseltä. Kannattaa tutustua niiden kuluttajien kommentteihin ja kokemuksiin, jotka ovat ottaneet lainan kyseiseltä yritykseltä. Helpoiten muiden kokemuksia löytää Internetistä.

Arvioi oma maksukykysi realistisesti

Onko sinulla varaa lainaan? Laina on aina sijoitus. Ole itsellesi rehellinen ennen lainan ottoa. Arvioi oma maksukykysi.

Huolellinen tutustuminen lainaehtoihin on sekä lainanottajalle että lainaajalle hyödyksi. Älä ota lainaa, jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja tai sinulla on ollut merkintöjä luottotiedoissa.

Lakisääteinen turva

Lainan ottaminen on nykyisin turvallisempaa kuin aikaisemmin uusista laeista johtuen. Lainoille on asetettu korkokatto, eli yritykset eivät voi pyytää mielivaltaisia korkoja lainoistaan.

Lainoja tarjoavien yritysten tulee kuulua luotonantajarekisteriin. Ne yritykset, jotka aiemmin toimivat alalla ja huijasivat asiakkaita markkinoinnillaan, ovat suurimmaksi osaksi poistuneet alalta.

Lainan ottamisessa ei ole vaaraa, jos ennen lainasopimuksen hyväksymistä on tutustunut huolellisesti kaikkiin ehtoihin ja tietää pystyvänsä maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Parhaimmillaan otettu laina auttaa lainaajaa tiukassa tilanteessa ilman, että joutuu lainaamaan tuttaviltaan rahaa.

Takaaja tai vakuus?

Lainan ottamisessa takaajalla tarkoitetaan henkilöä, joka takaa lainan. Eli jos lainanottaja ei ole itse kykenevä maksamaan lainaa takaisin, maksaa lainan taannut henkilö tällöin lainan tai sovitun osan siitä. Takaajan olisi hyvä miettiä, onko kannattavaa taata toisen henkilön laina.

Vakuus on esimerkiksi auto tai asunto, jolla taataan otettu laina. Lainat, joihin vaaditaan takaaja tai vakuus, tulevat usein edullisemmiksi kuin lainat ilman takaajia tai vakuutta. Pienempiin lainoihin harvemmin vaaditaan takaaja tai vakuus.

Mistä aloittaa, kun haluaa edullista lainaa?

Selvitä tarvitsemasi lainasumma

Kun huomaa tarvitsevansa rahaa ja haluaa ottaa lainan, tulisi kartoittaa, minkälaista summaa haluaa. Mitä pienempi summa, sitä nopeammin sen saa. Lainaa ei milloinkaan tule ottaa yli oman maksukyvyn.

Vertaile

Lainojen vertailuun on hyvä jättää aikaa, vaikka olisi kuinka kiire. On ymmärrettävää, että yritysten suuri määrä voi tuntua ahdistavalta, mutta toisaalta valinnanvara on hyvä asia. Vertailemalla eri lainoja voit säästää huomattavan summan rahaa.

Vertailua voit suorittaa MONEYBANKERin sivuilla.

Hae lainaa useammalta tarjoajalta

Lainojen vertailun jälkeen kannattaa lähettää lainahakemus mahdollisimman moneen eri yritykseen, sillä useammasta tarjouksesta voit valita parhaimmilla ehdoilla olevan lainasopimuksen juuri itsellesi. On hyvä tietää, että lainahakemusten lähettäminen ei ole vielä sitovaa. Sitoudut lainaan vasta, kun hyväksyt lainasopimuksen.

Sen jälkeen voit vain odottaa, että rahat saapuvat tilillesi.

Tutustu lainaehtoihin huolellisesti

Ole tarkka lukiessasi lainaehtoja läpi. Mitä tarkemmin ne luet, sitä varmemmin voit saada itsellesi edullisen lainan. Tarkista, että täytät kaikki yrityksen vaatimat ehdot, ennen kuin haet lainaa.

Useimmiten vaaditaan vähintään 18 vuoden ikää (monet yritykset vaativat enemmän kuin 18 vuotta), pysyvää kotiosoitetta Suomessa, säännöllisiä tuloja, ei merkintöjä luottotiedoissa ja suomalaista matkapuhelinliittymää.

Kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin, kun etsit edullista lainaa:

  1. Kuinka nopeasti yritys lupaa lainasumman tilille

  2. Täytätkö kaikki yrityksen vaatimukset

  3. Tarkista aukioloajat ja se, milloin rahat siirretään tilille

  4. Tarkista, minkälaiset korot ja kulut lainalla on

  5. Huolehdi takaisinmaksusta

    Kun rahat ovat tililläsi, voit käyttää ne mihin itse tarvitset. Sen jälkeen alkaa itse lainan takaisin maksaminen sovitun aikataulun mukaisesti. Jos sinulla on ongelmia takaisinmaksussa, olethan siitä heti yhteydessä lainan myöntäneeseen yritykseen.

    Edullinenkin laina voi tulla kalliiksi, jos ei sitä pysty maksamaan takaisin.