Mistä lainaa heti

Tarjoukset päivitetty: 19/06-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Mistä lainaa heti

Kun äkillinen rahan tarve iskee, on hyvä tietää, mistä rahaa voi lainata nopeasti.

Tänä päivänä on mahdollista saada internetistä hyvin nopeasti lainarahaa, jopa muutamissa minuuteissa. Jos lainan tarve on pieni, ovat pikavipit tällöin hyvä vaihtoehto. Suurempaan rahantarpeeseen kulutusluotto on hyvä valinta.

Lainata voi myös esimerkiksi sukulaiselta.

Lainarahan voi käyttää vapaasti itse määrittelemiin asioihin.

MONEYBANKERin nettisivuilta löydät laajan valikoiman eri lainantarjoajia, jotka mahdollistavat lainan heti tilille.

Näillä asioilla varmistat internetistä otetun lainan heti tilille:

 1. Ennakoi rahantarvetta

 2. Lainaa vain sen verran kuin tarvitset (pienemmät summat myönnetään nopeammin)

 3. Ole huolellinen ja vertaile eri lainoja

 4. Varmista, saatko lainan heti: tarkista yrityksen aukioloajat ja se, milloin he siirtävät rahat tilille

 5. Mistä saa lainaa heti?

  On monia eri tapoja saada lainaa nopeasti. Voit ottaa lainaa niin internetistä, pankista, tuttavalta kuin vaikka sukulaiselta. Jos sinulla on hyvin kiire saada lainattua rahaa, kannattaa sinun valita sellainen vaihtoehto, joka takaa sinulle nopeimman lainansaannin.

  Internetistä otettu laina

  Suosiotaan kasvattaneet, internetin kautta otettavat lainat takaavat useimmiten nopean ja kätevän lainan saamisen. Pienempiä lainoja varten ei usein tarvitse erikseen takaajia tai vakuuksia lainalle. Myös lainan hakeminen on hyvin helppoa, sillä sinun ei tarvitse poistua kotoa, vaan voit tehdä lainahakemuksen kotisohvalta käsin.

  Jos et omista tietokonetta voi lainaa hakea esimerkiksi kirjaston koneelta.

  Näihin lainoihin liitetään tavallisesti kuitenkin korkeat kulut ja korot. Lainaa tarjoavat yritykset saavat voittoa juuri näistä kuluista ja koroista. Nämä yritykset ottavat riskin lainatessaan ilman takaajia tai vakuuksia, mikä selittää joidenkin lainojen korkeat kustannukset.

  Nettilainat voivat edelleen tulla kalliiksi, mutta uudet lakimuutokset laina-alalla ovat parantaneet kuluttajan asemaa. Pikalaina-alan kuluja on pienennetty. Koroille on asetettu korkokatto, joka tarkoittaa sitä, että lainoista ei voi pyytää liian suuria korkoja.

  Tekniikan kehittyminen on tehnyt lainanhakemista entistä nopeampaa. Tekniikka mahdollistaa lainapäätöksen saamisen jopa kymmenessä minuutissa.

  Lainaa sukulaiselta tai tuttavalta

  On hyvin yleistä, että varsinkin pienempiä rahasummia lainataan sukulaiselta tai tuttavalta. Tällöin tarvitsee harvemmin miettiä lainaan liittyviä kuluja tai korkoja.

  Tuttavilta ja sukulaisilta lainaamiseen liittyy kuitenkin myös riskejä. Lainaaminen voi saada aikaan erimielisyyksiä koskien lainaa. Lainat tuttavienkin kesken tulisikin tehdä aina kirjallisesti, jotta vältyttäisiin riidoilta.

  Kirjallisesti tehty sopimus myös suojaa molempia osapuolia. Lainalle olisi hyvä tehdä myös maksusuunnitelma. Verottaja katsoo helposti lainan lahjaksi, jos lainalle ei ole maksusuunnitelmaa. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tai halua lainata sukulaisiltaan tai tuttaviltaan, ja tällöin muut lainatavat ovat käteviä.

  Lainaa pankista

  Pankit tarjoavat useita eri lainavaihtoehtoja. Osa pankeista tarjoaa pienempiä lainoja nettipankin välityksessä, mikä tekee lainaamisesta helpompaa. Pankista otetussa lainassa on useimmiten pienemmät korot kuin esimerkiksi internetistä otetusta pienlainassa, mutta lainan myöntämiseen kuluu enemmän aikaa.

  Pankista ei siis voi saada lainaa heti. Yleensä pankkilainaa maksetaan (lainan koosta riippuen) takaisin monta vuotta. Pankista otetaan tavallisesti lainaa suurempia hankintoja, esimerkiksi asuntoa, varten.

  Kenelle lainaa myönnetään?

  Lainan saamiseen vaaditaan vähintään 18 vuoden ikää. Useat yritykset edellyttävät yli 20 vuoden tai sitäkin korkeampaa ikää. Koska käytännöt vaihtelevat laajasti eri yrityksillä, kannattaa ikäraja tarkistaa heti ensitöikseen.

  Lainaa harvemmin myönnetään henkilölle, jolla on merkintöjä luottotiedoissa.

  Usein lainaa tarjoavat yritykset edellyttävät lainanhakijan asuvan Suomessa vakituisesti ja suomalaista puhelinliittymää.

  Laina-alalla ehdot lainan saamiseen vaihtelevat, mutta osa yrityksistä vaatii myös pysyviä tuloja muiden ehtojen lisäksi. Kiinnitäthän lainoja vertaillessa huomiota eri yritysten ehtoihin, jotta välttyisit ikäviltä yllätyksiltä.

  Olemalla lainanhaussa huolellinen ja täyttämällä kaikki lainan ehdot varmistat nopean lainansaannin.

  Muistettavaa, kun lainaa tarvitsee heti

  Tänä päivänä lainan hakeminen on erityisen helppoa ja nopeaa, ja siksi onkin hyvä pitää jalat maassa eikä tehdä liian pikaisia päätöksiä. Vaikka rahantarve olisi hyvin äkillinen, on silti mietittävä, mihin lainaa ottaessa sitoutuu. Lainan ottaminen on aina iso sijoitus, ja se täytyy aina maksaa takaisin.

  Maksamattomasta lainasta koituu vain harmia: siitä tulee merkintä luottotietoihin. Merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa elämää monin eri tavoin, esimerkiksi uuden puhelinliittymän ja vuokra-asunnon saamista.

  Lainaa ottaessa tulisi selvittää, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan lopulta maksamaan (sisältäen erilaiset kulut ja korot). Omasta maksukyvystä tulisi olla itselleen hyvin rehellinen, ennen kuin lainaa ottaa.

  Jos haet lainaa ensimmäistä kertaa, kannattaa sinun tarkistaa tarjoaako yritys ensi kertaa lainaavalle alennuksia. Useat yritykset tarjoavat ensilainaajille lainoja ilman erilaisia kuluja. Tästä etuudesta kannattaa siis hyötyä ja säästää näin rahaa.

  Lainojen vertailemisen jälkeen kannattaa aina lähettää lainahakemus useampaan yritykseen, sillä lainahakemuksen täyttäminen ei ole sitovaa. Sitoudut lainasopimukseen vasta kun hyväksyt sen. Useammasta lainatarjouksesta voi valita itselleen parhaimman vaihtoehdon.

  Huomaa, että lainanhakijan käyttämä pankki voi vaikuttaa lainarahan siirtymisen nopeuteen. Suurimmat pankit siirtävät rahat nopeammin. Asia kannattaa aina tarkistaa lainaa tarjoavan yrityksen sivuilta.

  Yleensä lainayritykset listaavat eri pankkeja, joiden tileille laina siirtyy nopeimmin.

  Varmista lainanotto turvallisesti

  Internetistä otetuilla lainoilla on mediassa negatiivinen kuva, mikä suurimmaksi osaksi johtuu niiden korkeista koroista. Jotkut lainaa tarjoavat yritykset lainaavat ilman korkoja ja kuluja, jos tietyt ehdot täyttyvät. Kannattaa siis tutkia eri lainavaihtoehtoja, jotta löytäisi sen parhaimman.

  Jos ottaa sopivan suuruisen lainan omaan maksukykyynsä nähden, ei lainan ottamisessa ole mitään vaaraa. Kun lainan maksaa takaisin sovittuun aikaan mennessä, auttaa lainaraha henkilöä hetkellisessä rahantarpeessa.

  Lainanhakijan kannattaa ehdottomasti tutustua tarkoin lainasopimukseen, ettei joudu myöhemmin maksamaan yllättävän korkeaa korkoa tai muita odottamattomia kuluja. Jos lainan takaisin maksamisessa ilmenee vaikeuksia, tulisi siitä pikimmiten olla yhteydessä lainan myöntäneeseen yritykseen.

  Laina kannattaa aina ottaa turvalliseksi ja luotettavaksi tunnetulta yritykseltä. MONEYBANKERin sivuilta löydät laajan valikoiman luotettavia lainaa tarjoavia yrityksiä ja saat tarvittaessa lainaa heti tilille.