Pikalaina ilman luottotietoja

Tarjoukset päivitetty: 19/06-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Pikalaina ilman luottotietoja

Onko luottotiedottoman mahdollista saada pikalaina? Tämä kiinnostaa monia, sillä tavallisesti maksuhäiriömerkintä haittaa lainansaantia. Toisinaan kuitenkin kuulee, että joku on saanut pikavipin ilman luottotietoja – miten se on mahdollista? Voinko minäkin saada pikavipin, vaikka luottotiedot ovat menneet? Vastauksen löydät tästä artikkelista.

Luottotiedot

Luottotiedot kertovat ihmisen luotettavuudesta maksajana. Luottotiedot kertovat sekä maksukyvystä että -halusta. Vaikka tilillä olisikin rahaa, eivät kaikki halua, viitsi tai muista maksaa laskujaan eräpäivänä.

Tästä voi seurata maksuhäiriömerkintä, vaikka henkilöllä siis olisikin rahaa maksuihin.

Luottotiedot ja pikalaina

Pikalainayritykset kuten muutkin lainantarjoajat haluavat tietenkin varmistaa takaisinmaksut, jotta heille ei koituisi tappiota maksamatta jääneistä laskuista. Luottotiedoton kuluttaja on heille aina riski, ei houkutteleva asiakas. Jos ihmisellä on aikaisemmin ollut vaikeuksia raha-asioidensa kanssa, on hänellä niitä todennäköisesti tulevaisuudessakin, eikä lainan takaisinmaksu näin ollen ole taattu.

Pikalainayritykset asettavat lainoilleen hyvin samankaltaiset vaatimukset ja ehdot, etenkin maksuhäiriömerkintöjen suhteen. On erittäin epätodennäköistä, että luottotiedoton henkilö saisi yhdeltäkään pikalainayritykseltä lainaa. Jos siis haluat tietää vastauksen kysymykseen, onko luottotiedottoman mahdollista saada pikalaina, on vastaus ei.

Pikalaina maksuhäiriöiselle

Miten sitten selitetään se, että joku on saanut pikavipin maksuhäiriömerkinnästä huolimatta? Usein kyseessä on puhdas väärinkäsitys, ja henkilöllä ei koskaan ole maksuhäiriömerkintää ollutkaan, vaikka hän niin luulee. Kukaan ei menetä luottotietojaan unohtamalla maksaa yhden laskun eräpäivään mennessä, vaikka niin saatetaan luulla. Laskuasian tulee edetä ulosottoon asti, jotta siitä tulisi maksuhäiriömerkintä.

Jos henkilö saa merkinnän luottotietoihin, ilmoitetaan hänelle asiasta selkeästi, eikä asiassa jää epäilyksen varaa. Todellisuudessa luottotiedottomalle ei myönnetä pikalainaa.

Neuvoja pikalainan ottamiseen

Vaikka pikalainaa jotain kautta saisikin, on hyvä miettiä, kannattaako sitä luottotiedottomana ottaa. Raha-asioihin liittyvät vaikeudet harvemmin katoavat kovin nopeasti, ja jos sinulla aiemmin on ollut maksuongelmia, on niitä todennäköisemmin jatkossakin. Turvallisin tapa hoitaa raha-asioita on olla ottamatta lainaa, etenkään pikalainaa, jonka korot ja muut kulut saattavat yllättää.

Muista yrityksistä poikkeavin ehdoin lainaa tarjoaviin yrityksiin kannattaa sitä paitsi suhtautua varauksella, sillä liian hyvältä kuulostavat tarjoukset pitävät harvoin paikkansa. Sama pätee muihin lainatarjouksiin, joihin saattaa törmätä esim. netin keskustelupalstoilla.

Pikalainojen ollessa kyseessä suosittelemme pitäytymään ehdottomasti vain tunnetuissa, hyvämaineisissa yrityksissä, joista löydät hyviä kokemuksia muilta kuluttajilta.

Mistä lainaa luottotiedottomalle?

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa monella elämänalueella ja luottotietojen menettäminen onkin ikävä tilanne. Lainaa on vaikea saada, mutta vaikka pikalaina ei luottotiedottomalle olekaan mahdollinen, voi muunlaista luottoa silti saada.

Luottotiedoton voi saada lainaa vakuudella. Luottotiedottoman kannattaa kääntyä oman pankin puoleen ja keskustella taloudellisesta tilanteestaan rehellisesti ja realistisesti. Jos pystyt todistamaan hoitavasi raha-asiasi nykyään ongelmitta ja sinulla on säännölliset tulot, voi pankki myöntää sinulle lainaa.

Tarpeen on kuitenkin oltava todellinen.

Vaihtoehtona on lainaaminen yksityiseltä, esimerkiksi sukulaiselta tai tuttavalta, mikä onkin usein helppo ja turvallinen lainatapa, kunhan ehdoista päästään yhteisymmärrykseen.