Lainaa helposti ja nopeasti

Tarjoukset päivitetty: 19/06-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Lainaa helposti ja nopeasti

Tänä päivänä lainoja voivat tarjota lukuisat eri yritykset, valtio, pankit sekä ihmiset, siinä missä ennen kuluttajilla oli vain yksi mahdollisuus eli pankki. Nykyään lainatavan ja -tarjoajan valinta riippuu paljolti siitä, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan. Lainamarkkinat ovat kasvaneet hurjasti, niin lainatuotteet kuin myös erilaiset luotonantajat, ja siksi markkinoille on myös ilmestynyt epäluotettavia palvelutarjoajia.

On siis erittäin tärkeää ottaa huolellisesti selvää, mistä lainaa kannattaa hakea – etenkin, jos lainaa haluaa helposti ja nopeasti.

Nopeaa ja helppoa lainaa netistä

Lainaa tarjoavia yrityksiä on valtavasti. Joskus lainaa voi saada suoraan tavaraa myyvästä liikkeestä tai verkkokaupasta luoton muodossa ostohetkellä. Tällöin kyse on osamaksukaupasta.

Joskus lainaa haetaan lainaa tarjoavilta yrityksiltä, jotka suurimmaksi osaksi toimivat internetin välityksellä. Yritykset tekevät tulosta tarjoamalla lainaa ja asettamalla niihin erilaisia kuluja ja korkoja. Yleensä nämä yritykset tarjoavat joustoluottoa eli kulutusluottoa sekä pienlainoja, kuten pikavippejä ja pikalainoja. Lainasummat voivat vaihdella 50–50 000 euron välillä.

Kun hauat ottaa lainan internetissä toimivalta yritykseltä, kannattaa aina valita tunnettu ja hyvämaineinen lainantarjoaja, sillä osa niistä saattaa olla epäluotettavia.

Netistä löytyvät lainavaihtoehdot ovat usein nopeampia vaihtoehtoja kuin perinteiset lainat, sillä rahat voivat tulla tilille jo heti samana päivänä. Jos rahantarve on kiireellinen ja tarvit rahat tilille heti, voi tällainen nopea laina olla kaikista houkutteleva vaihtoehto. Netistä haettu laina on usein myös suhteellisen helppo, sillä sitä kautta vältyt monimutkaisilta hakuprosesseilta ja selvityksiltä siitä, mihin tarkoitukseen lainaa halutaan käyttää.

Kuitenkin eri yritysten vaatimukset voivat erota toisistaan paljon ja netistä haetun lainan saannin nopeus riippuu lopulta niin yrityksestä, lainasummasta, laina-ajasta, kuin myös lainanhakijan henkilökohtaisesta tilanteesta. Nopeimmat yritykset voivat vastata hakemukseesi alle tunnissa ja vain allekirjoittamalla lainasopimuksen saat rahat tilillesi, kun taas toiset vaativat yksityiskohtaisempia tietoja ja todistuksia ennen lainan myöntämistä, jolloin prosessi voi ottaa enemmän aikaa.

Netistä laina ilman vakuuksia

Nettiyritysten tarjoamia pienempiä joustoluottoja ja pikavippejä saa yleensä vakuudettomana, mikä tietysti osaltaan helpottaa sekä nopeuttaa hakuprosessia ja mahdollistaa lainaa helposti ja nopeasti. Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että lainan takaisinmaksua ei tarvitse vakuuttaa esimerkiksi arvoesineillä tai talolla. Pikavipit ovat saavuttaneet suurta suosiota etenkin nuorten keskuudessa, joilla ei aina välttämättä ole mahdollisuutta saada takaajia tai vakuutta lainalleen.

Tämän tyyppiset nopeat ja vakuudettomat lainat ovat täydellisiä etenkin yllättäviin, odottamattomiin menoihin, esimerkiksi kodinkoneen rikkoutuessa tai auton hajotessa. Vakuudettomat lainasummat ovat yleensä pienempiä sekä lyhyempiaikaisia kuin vakuudelliset lainat. On myös hyvä huomata, että netistä otettavien vakuudettomien lainojen korko on yleensä huomattavasti korkeampi kuin perinteisten pankkilainojen.

Tämä sen takia, että yritykset haluavat minimoida nopeisiin, lyhyisiin ja vakuudettomiin lainoihin liittyviä riskejä korottamalla lainoista saatavia korkotulojaan.

Perinteinen laina pankista

Luotettava tapa ottaa laina on hakea sitä perinteisestä pankista. Pankkien tarjoamissa lainoissa on yleensä alemmat korot, mutta niitä on vaikea saada ilman takaajaa ja vakuuksia, etenkin jos kyse on suuremmista lainasummista. Jos tulot ovat kunnossa, eivät pienemmät pankkilainat aina edellytä vakuuksia.

Isompi laina vakuutetaan aina arvokkaalla omaisuudella ja/tai mukana on ulkopuolinen takaaja, joka voi olla perheenjäsen tai sukulainen. Joskus takaajia voi olla useampi kuin yksi. Ulkopuolisen takaajan tehtävä on taata lainan takaisinmaksu. Eli jos lainanhakija itse ei pysty lainan takaisinmaksua suorittamaan, joutuu ulkopuolinen takaaja maksumieheksi.

Pankkilaina on lähes aina halvempi vaihtoehto kuin vakuudeton luotto. Pankkilainoissa myös takaisinmaksuajat ovat huomattavasti pidemmät, sillä pankit haluavat asiakkaidensa maksavan lainat hitaasti mutta varmasti saadakseen maksimaalisen hyödyn asettamistaan koroistaan. Yleisin syy hakea pankista lainaa on oman asunnon osto.

Asuntoa ei kuitenkaan voi ostaa kokonaan lainalla, vaan asunnonostajalla tulee lisäksi olla omia säästöjä tai muita vakuuksia.

Pankkilainaa ei saa yhtä nopeasti tilille kuin internetistä haettaessa, koska aikaa kuluu lainanottajan tietojen ja takaisinmaksukyvyn tarkistamiseen. Pankkilainaa voi hakea omasta pankista joko sähköisesti omien verkkopankkitunnuksien avulla, soittamalla tai varaamalla henkilökohtainen neuvotteluaika, tilanteesta ja lainasta riippuen. Pankkilainaa ei kuitenkaan ole pakko ottaa juuri omasta pankista, vaan eri pankkien lainatarjouksia kannattaa kilpailuttaa.

Jokaisen pankin omilta kotisivuilta löytyy myös yleensä lainalaskuri, jonka avulla voi kätevästi tarkastaa kuinka paljon laina tulisi lopulta maksamaan.

Pankista saatavalla luotolla on siis monia etuja, mutta sieltä ei tavallisesti saa lainaa helposti ja nopeasti.

Valtion takaama laina

Jossain tapauksissa myös valtio voi toimia lainan takaajana, jos lainanhakija täyttää tietyt ehdot. Valtio voi taata esimerkiksi omistusasuntolainan, jos asunnonostaja on yksityishenkilö, joka ostaa asunnosta vähintään 50 prosenttia. Valtiontakausta voi saada lainalle, joka on enintään 85 % asunnon hankintahinnasta.

Takauksen suuruus on enintään 20 % myönnetystä lainasta, eikä se voi ylittää 50 000 euroa asuntoa kohden. Valtiontakauksesta voi lukea lisää Valtiokonttorin sivuilta.

Asunnonostajille on myös mahdollista ryhtyä ASP-säästäjäksi. ASP -järjestelmä on tarkoitettu 15-39-vuotiaille ensiasunnon ostajille. Siinä valtio voi taata jopa 90 % asunnon hankintahinnasta. Tarkoitus on säästää rahaa omaa asuntoa varten vähintään 2 vuoden ajan, siten että tilille kertyy vähintään 10% asunnon hankintahinnasta, ennen kuin lainaa voidaan myöntää. ASP-lainan korko on matalampi verrattuna tavalliseen asuntolainaan.

ASP-säästämisestä voi myös lukea lisää Valtionkonttorin sivuilta.

Myös opiskelijoille myönnettävä opintolaina on valtion takaamaa lainaa. Opintolainan suuruus määräytyy hakijan iän ja oppilaitoksen mukaan. Takaus on voimassa jopa 30 vuoden ajan ensimmäisen lainaerän nostamisesta, joten takaisinmaksun kanssa ei ole kiirettä.

Opintolainaa on suhteellisen helppo saada ja lisäksi siihen sisältyy huomattavasti pienempi korko kuin muihin lainamuotoihin. Voit lukea lisää opintolainasta Kelan sivuilta.

Nämä lainat ovat harvoin varteenotettavia vaihtoehtoja, jos haluaa lainaa helposti ja nopeasti.

Lainaa helposti ja nopeasti yksityishenkilöltä

Ystäviltä ja perheenjäseniltä voi saada lainarahaa heti tilille ilman korkoa, jos heiltä löytyy ylimääräistä rahaa ja halua auttaa. Jos lainaat isomman summan rahaa yksityiseltä henkilöltä, on tärkeää sopia tarkasti lainan takaisinmaksuehdot ja laatia virallinen sopimus, jonka molemmat osapuolet allekirjoittavat.

Verottaja ei tulkitse suurta lainaa lahjana, jos takaisinmaksusuunnitelma ja laina-aika ovat tarpeeksi uskottavia.

Yksityishenkilöltä toiselle annettua lainaa kutsutaan vertaislainaksi. Internetistä löytyy monia eri portaaleja, joissa voi esitellä omaa lainantarvettaan ja takaisinmaksukykyään piensijoittajille. Vertaislainan sivukustannukset pysyvät yleensä matalina, koska prosessissa ei ole mukana ylimääräisiä välikäsiä.

Myös vertaislainoissa lainan korko on keskimäärin korkeampi kuin perinteisissä pankkilainoissa.

Mikä laina sopii parhaiten sinulle?

MONEYBANKER-hakukone voi käytännössä auttaa sinua löytämään parhaimman mahdollisen lainavaihtoehdon, kun haluat lainaa helposti ja nopeasti.

MONEYBANKER-sivusto on luotu nimenomaan kuluttajille, helpottamaan ja selkeyttämään oikean lainamuodon valintaa. Sivusto on suunnattu kuluttajille, jotka tarvitsevat lainaa heti, sekä kuluttajille, jotka haluavat etsiä tietoa erilaisista lainamahdollisuuksista. Tämän päivän vilkkailla lainamarkkinoilla lukuisten eri lainatarjoajien ja -tarjousten vertaileminen on suorastaan välttämättömyys.

Lainojen valtavasta määrästä johtuen tämä ei kuitenkaan onnistu ilman luotettavaa ja puolueetonta haku- ja vertailutyökalua. MONEYBANKER tarjoaa maksuttoman, helpon ja ennen kaikkea nopean tavan vertailla eri lainamahdollisuuksia, jotka on haettu juuri sinun asettamiesi kriteerien perusteella.

MONEYBANKER-hakukoneen avulla jokainen voi hakea lainaa helposti ja nopeasti. Hakuprosessissa on kolme yksinkertaista vaihetta:

VAIHE 1. Täytä hakuehdot hakukoneeseen

Täytä hakukoneeseen tarvitsemasi lainasumma, ikäsi sekä laina-ajan pituus. Hakukoneemme on optimoitu hakemaan vaihtoehdot sinun prioriteettiesi mukaan, jotta löytäisit juuri sinun tilanteeseesi sopivat lainantarjoajat.

Haluamaasi rahasummaa valittaessa, mieti tarkkaan, kuinka suuren rahasumman todellisuudessa tarvitset. Laina pitää pystyä maksamaan myös takaisin, joten lainaa vain tarvitsemasi määrä. Valitsemasi lainamäärä vaikuttaa hakutulokseen, ja täten yritykset ja pankit, jotka eivät hakuasi vastaa valikoituvat pois.

Hakukone pyytää ikääsi, koska lainantarjoajilla on erilaisia tuotteita eri kohderyhmille. Vain osa lainantarjoajista myöntää lainaa 18 vuotta täyttäneille nuorille, kun taas toiset vaativat yli 20 vuoden ikää. Siksi on tärkeää, että olet jo hakuvaiheessa rehellinen ja ilmoitat oikean ikäsi.

Oikean lainan etsimisestä tulee helpompaa ja nopeampaa, kun hakukone karsii sinulle sopimattomat lainat pois myös ikäsi perusteella.

Lainaa hakiessasi sinun tulee myös ilmoittaa, kuinka nopeasti pystyt maksamaa lainaamasi summan takaisin. Laina-ajat voivat vaihdella suuresti lainan määrän ja käyttötarkoituksen mukaan. Takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaamastasi rahasummasta lopulta maksat.

Lyhyt takaisinmaksuaika minimoi lainasta koituvat kulut, kun taas laina-ajan pidentyessä, myös kulut nousevat. Muista kuitenkin olla realistinen oman maksukykysi suhteen ennen kuin päätät, millaisilla ehdoilla haluat saada lainaa.

VAIHE 2. Vertaile lainatarjouksia

Hakukone etsii sinulle sopivat vaihtoehdot asettamiesi kriteerien perusteella. Sinun vastuullasi on vertailla eri vaihtoehtoja rauhassa ja tarkasti. Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota lainojen todellisiin vuosikorkoihin.

Voit myös tarkistaa, mitkä lainaa tarjoavat yritykset ovat olleet suosituimpia viimeisen kuukauden aikana.

VAIHE 3. Hae lainaa heti tilille

Kun olet löytänyt sinulle parhaiten sopivan lainan, on aika lähettää lainahakemus. Klikkaa lainantarjoajan kohdalla olevaa "Hae lainaa" -nappia, joka ohjaa sinut automaattisesti lainantarjoajan sähköiseen hakulomakkeeseen. Voit lähettää lainahakemuksen myös useampaan paikkaan samaan aikaa, sillä pelkkä lainahakemuksen lähettäminen ei vielä velvoita sinua ottamaan lainaa, vaikka saisitkin myöntävän vastauksen.

Useamman lainahakemuksen lähettämisessä on etuna, että usein vasta lopullisessa lainatarjouksessa näkyy kaikki lainaan liittyvät kulut. Näin varmistat, ettet maksa turhasta ja saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen.