Pienlaina

Tarjoukset päivitetty: 07/07-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

 • Sisällysluettelo

  3 kohta

 • Lukuaika

  4 minuuttia

 • Sivu päivitetään

  07/07-2024

Pienlaina

Pienlaina on nimensä mukaisesti kooltaan pieni laina. Lainan pieni koko merkitsee usein myös sitä, että sen maksuaika on suhteellisen lyhyt. Tämä taas merkitsee sitä, että lainan voi usein saada ilman erillisiä lisäkuluja, toisin sanoen maksutta.

Pienlaina palvelee useaa erilaista tarkoitusta, ja sen hakeminen ja saaminen on nopeaa.

Pienlaina äkilliseen rahantarpeeseen

Pienlainat sopivat pienten ostosten nopeaan rahoittamiseen. Pienlainojen koko vaihtelee lainantarjoajan ja lainatarpeen mukaan. Usein lainahaarukka on Suomessa noin 50 eurosta aina 1000 euroon asti.

Määrien ja pienlainaehtojen suhteen on kuitenkin eroja tarjoajasta riippuen. Lainalle on tyypillistä se, että sitä voi hakea helposti muun muassa mobiililaitteen avulla. Pienlainan hakeminen ei siis vaadi erillistä pankissa käymistä. Pienlainan hakeminen onnistuu helposti ja mukavasti kotisohvalta käsin.

Hakemisen lisäksi pienlainan hyväksyminen ja tilille siirtäminen on yleensä myös hyvin nopeaa. Kun pienistä summista on kyse, ovat riskit pienempiä ja hakemusten käsittely nopeampaa. Hakemusten käsittely ja rahojen saaminen voi hoitua jopa muutamissa minuuteissa.

Pienlainoja voi joskus saada myös täysin lisäkuluitta, tarkoittaen sitä, ettei lainasta tarvitse maksaa avausmaksuja tai korkoja. Täysin maksuttoman pienlainan voi usein saada uusi, ensimmäistä kertaa kyseistä lainantarjoajaa hyödyntävä asiakas. Hakeminen onnistuu usein yksinkertaisen verkkohakemuksen välityksellä.

Luottoa hakeva henkilö on vastuussa itselle parhaiten sopivan lainan löytämisestä. Vertailussa lainanhakijaa auttaa MONEYBANKER. MONEYBANKERin helppokäyttöisen hakukoneen avulla voi itselle sopivia lainantarjoajia suodattaa näppärästi. Koneen tarjoamien vaihtoehtojen saamisen jälkeen kannattaa lainahakemus lähettää muutamalle eri tarjoajalle vertailun mahdollistamiseksi.

Luoton saadakseen tulee usein:

 • Olla Suomen kansalainen (tai vakituisesti Suomessa asuva henkilö);

 • Omistaa suomalainen pankkitili;

 • Olla täysikäinen (joissain tapauksissa 18 vuoden ikä eri riitä);

 • Omistaa verkkopankkitunnukset ja

 • Olla maksukyvyllinen.

Joskus lainantarjoaja voi pyytää myös todistusta lainaa hakevan henkilön tuloista vakuuttuakseen siitä, että lainaa hakeva henkilö pystyy maksamaan lainan takaisin ajallaan.

Kaikki Suomessa pienlainoja tarjoavat toimijat löytyvät aluehallintoviraston ylläpitämästä luotonantajarekisteristä. Voit tutustua pikaluottoihin ja niihin liittyviin käytäntöihin lisää muun muassa Finanssivalvonnan sivuilta.

Pienlainojen hinnat ja käyttötarkoitukset

Pienlainoihin sidotut hinnat vaihtelevat tarjoajan mukaan. Kuten todettu yllä, joskus pienlainan voi saada myös täysin maksutta. Usein lainoihin on kuitenkin sidottu erinäisiä kuluja, muun muassa avausmaksuja ja korkokuluja.

Erilaisiin hintoihin on hyvä tutustua huolella yllätysten välttämiseksi. Pienlainan hintaan vaikuttaa usein myös lainalle sovitun maksuajan pituus. Jos maksuja ei maksa ajallaan, voidaan lainaan lisätä myös viivästyskorot. Näitä kannattaa tietysti välttää lisämaksujen välttämiseksi.

Realistisen maksusuunnitelman avulla takaisinmaksu onnistuu ketterästi.

Pienlainoja voi käyttää ja hakea moneen eri tarkoitukseen. Lainan hakuun liittyviä syitä ei yleensä tarvitse eritellä lainaa tarjoavalle toimijalle. Voit siis hakea lainaa mihin tarkoitukseen vain haluat.

Alla listattuna muutamia pienlainaystävällisiä kohteita:

 • Pienen viikonloppuloman rahoittaminen;

 • Uuden kodinkoneen ostaminen;

 • Hammaslääkärikulut;

 • Pienet korjaustyöt kotona;

 • Normaalia korkeammista sähkö- ja vesikuluista selviäminen.