Pikavippi 18 v

Tarjoukset päivitetty: 08/06-2023

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Pikavippi 18 v

Täysi-ikäisyys vaatimuksena pikavipin hakemiselle

Vippien saamiseen liittyy ehtoja, joista yksi on hakijan täysi-ikäisyys. Lainantarjoajasta riippuen ikäraja voi vaihdella.

Riittävä ikä lainansaannin ehtona

Pikavipit sopivat moneen eri tarkoitukseen ja elämäntilanteeseen – ne tarjoavat nopeaa rahallista apua niin nuorille aikuisille kuin vanhemmillekin. Lainansaannin helppous viehättää usein kuluttajia, joilla ei ole aikaa pankeissa istumiselle. Pikavippien saantiin liittyy kuitenkin muutamia tärkeitä ehtoja, jotka esitellään tässä artikkelissa.

Erityisesti nuorten aikuisten, jotka ovat kokemattomia lainamarkkinoilla, on tärkeää perehtyä tarkasti erinäisiin pikavippeihin liittyviin sääntöihin ja sitoumuksiin.

Kuten sanottu, lainan saamiseen liittyy mahdollisuuksien lisäksi myös tiettyjä ehtoja, jotka hakijan tulee täyttää saadakseen nopeasti edullista lainarahaa tilillensä. Yksi vaatimuksista liittyy täysi-ikäisyyteen. Eri lainantarjoajilla on käytössään toisistaan poikkeavia ikärajoituksia lainatarjouksilleen.

MONEYBANKER-sivustolla toimiva ilmainen hakukone helpottaa lainamahdollisuuksien haravointia ikäsi perusteella. Hakukonetta käyttäessäsi lainojen kartoittamiseen tulee sinun määrittää koneeseen ikäsi. Tämän tiedon avulla kone suodattaa sinulle puolestasi ne lainantarjoajat, joille ikäsi on riittävä lainanhakua ja -saamista varten. Kone säästää näin aikaasi, eikä sinun tarvitse etsiä jokaiselta eri lainantarjoajan sivulta erikseen tietoa ikään liittyvistä rajoituksista.

Pikavippi tarjoaa nuorelle toivottuja vaihtoehtoja lainansaantiin

Pikavippi voi olla monelle nuorelle loppukuun pelastus, kun laskujen maksuerät painavat päälle ja esimerkiksi autosta hajoaa arvokas osa yllättäen. Akuutin rahantarpeen yllättäessä voi olla hankala löytää aikaa yksityiskohtaisille lainaneuvotteluille pankissa. Joskus juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut nuori voi myös kohdata haasteita luottoa hakiessa pankista, jolloin pikavippi voi toimia harkitsemisen arvoisena arjen helpottajana.

Pikavipit ovat usein määrältään suhteellisen pieniä ja niihin liittyvät lainahakemukset hyväksytään usein. Jos hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja hänellä on tarpeeksi ikää, saa hän lähes aina pikavipin nopeasti tilillensä. Pikavippihakemuksen sekä lainatarjouksen odotusaika on hyvin lyhyt, usein koko prosessi on ohi muutamissa tunneissa. Vipin nopeus palvelee nuoria ihanteellisesti tarjoten apua juuri silloin kuin kuluttaja sitä tarvitsee.

MONKEYBANKER auttaa iällesi sopivan lainan löytämisessä

Kuten todettu, eri lainantarjoajilla on erilaisia vaatimuksia lainanhakijan iän suhteen. 18 vuotta täyttäneille on olemassa joitain pikavippitarjouksia. Kaikki MONEYBANKERin yhteistyökumppanit tarjoavat lainoja 25 vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotkut myös sitä nuoremmille.

Eri lainatarjouksien läpikäyminen voi olla haastavaa ja ennen kaikkea aikaa vievää. MONEYBANKER -sivusto tarjoaa korvaamatonta apua eri lainaehtojen vertailussa. Syötettyäsi hakukoneelle tiedot lainatoiveistasi ja iästäsi, kone työskentelee puolestasi rajaten esille juuri sinulle sopivat parhaat vaihtoehdot.

Pikavippi voi olla monen nuoren ensimmäinen laina, joten sen takaisinmaksua kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin ennen itse lainan nostamista. Hyvin suunniteltu työ on jo puoleksi tehty. Suunnittelemalla lainan suuruuden huolellisesti etukäteen, voit olla varma takaisinmaksukyvykkyydestäsi ja hakea lainaa luottavaisin mielin.

Budjetin suunnittelussa voit hyödyntää myös läheisiesi apua.

Miksi 18-vuotiaan voi olla hankalaa saada lainaa?

Useat pienlainan tarjoajat vaativan lainanhakijalta täysi-ikäisyyden lisäksi vähintään 20-25 vuoden ikää. Lainantarjoajat voivat kokea lainanhakijan nuoren iän merkkinä itsenäiseen taloudenhoitoon liittyvästä kokemattomuudesta. Tästä syystä lainantarjoaja voi pelätä, ettei lainan saanut henkilö kykene maksamaan lainaa takaisin ajallaan.

Taloudenhoidon lisäksi lainantarjoaja voi olla epävarma siitä, kykeneekö 18-vuotias ymmärtämään kaikkia pikavippiin liittyviä ehtoja − esimerkiksi lainan korkoihin liittyen. Joskus korot voivat olla erityisen korkeita juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneille henkilöille, sillä heidät nähdään riskialttiimpina asiakkaina muun muassa edellä mainittujen syiden perusteella.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö 18-vuotias voisi hakea ja saada edullista pikavippiä. MONEYBANKER-sivun lainanhakukone auttaa sinua edullisen pikavipin etsimisessä. Parhaan tarjouksen löytääksesi, hae lainatarjousta vähintään kolmelta eri lainantarjoajalta.

Näin voit valita juuri sillä hetkellä edullisimman pikavipin. Vertaillessasi sinulle tarjottuja vaihtoehtoja kannattaa huomiota kiinnittää esimerkiksi todellisen vuosikoron määrään. Todellinen vuosikorko on kätevä tapa erityisesti suurien lainojen kustannusten tehokkaaseen vertailuun, sillä se antaa lainanhakijalle kokonaiskuvan kaikista lainaan liittyvistä kustannuksista. Pienlainaan liittyviä kustannuksia voivat korkojen lisäksi olla lainan aukaisemiseen ja poismaksamiseen liittyvät asiakaspalvelukulut.

On hyvä kuitenkin muistaa, että vuosikorko antaa paremman kuvan pitkiin lainanmaksuaikoihin sidotuista lainoista ja niihin liittyvistä maksuista. Jos siis suunnittelet maksavasi pikavipin takaisin jo viikoissa tai muutamassa kuukaudessa, voi vuosikorko olla harhaanjohtava saaden kulut näyttämään suuremmilta mitä ne tosiasiassa ovat. Muista, että voit aina vertailla eri pikavippejä ja pyytää useita eri tarjouksia sitoutumatta mihinkään. Lainasopimuksen luominen on siis eri asia kuin lainatarjouksen pyytäminen.

Muut lainansaantiin vaikuttavat tekijät

Riittävän iän lisäksi lainantarjoajat voivat vaatia hakijalta luottotietojen puhtautta, tulotietoja sekä voimassaolevaa työtodistusta. Aiemmat maksuihin liittyvät häiriöt ovat usein este pikavipin saamiselle. Vaatimukset toimivat eräänlaisina vakuutuksina lainanhakijalle siitä, että lainanantaja tarjoaa kuluttajille vain laadullisia, lainmukaisia ja turvallisia rahoituskeinoja ja -palveluita.

Takaisinmaksukelpoisuutta arvioimalla myös lainantarjoaja voi varmistua siitä, että pikavippi maksetaan sovittuna ajankohtana takaisin. Molemminpuolinen sääntöjen noudattaminen on yksi avaintekijöistä pikavippien mutkattomalle toimimiselle ja menestykselle.

Kuten muutkin lainat, pikavipit ovat kansallisen lainsäädännön valvonnan alla. Muun muassa Finanssivalvonta tarjoaa sivuillaan selkeitä ohjeita pikaluoton ottoon liittyen. Fivan mukaan pikavippien luotonanto on osa yleistä kuluttajansuojan valvontaa.

Pikavippeihin liittyy useita lakeja: esimerkiksi vuonna 2013 päätetty laki rajoittaa alle 2000 euron suuruisen pikavipin todellisen vuosikoron maksimimäärää, parantaen näin huomattavasti lainanhakijan asemaa markkinoilla. Uuden lain seurauksena useat alan yrittäjät lopettivat toimintansa, jättäen markkinoille enemmän tilaa avoimille ja reiluille toimijoille. Finanssivalvonta kehottaa lainanhakijaa aina perehtymään tarkasti lainaehtoihin sekä harkitsemaan todellista lainanottotarvetta. Lainaa ottaessa tulee pitää mielessä sen takaisinmaksuun liittyvä ehdoton velvollisuus.

Takaisinmaksuun liittyvien määräaikojen noudattamattomuus voi tulla kalliiksi ja luoda ongelmia tulevaisuuden luotonsaannille. Suunnittelemalla takaisinmaksubudjetin huolellisesti etukäteen vältyt epämukavilta yllätyksiltä. Hae siis aina lainaa vain sen verran kuin kykenet maksamaan realistisesti takaisin määräajan kuluessa.