Pikavipin peruuttaminen - Suosituimmat lainat - MONEYBANKER.fi
Toukokuu 2021

1. plads
Ikäraja: 20 v.
100 - 60 000 Lainamäärä
1 - 20 kk Maksuaika
4,19 - 30,5% Korko
Hae lainaa
Kun lainasumma 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
2. plads
Ikäraja: 21 v.
1 - 2 000 Lainamäärä
3 - 50 kk Maksuaika
216,2% Korko
Hae lainaa
2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3534,01 € mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.
3. plads
Ikäraja: 20 v.
2 000 - 60 000 Lainamäärä
12 - 180 kk Maksuaika
4,5 - 50,5% Korko
Hae lainaa
Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 233 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 95€ avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 958 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9%.
Pikavippi heti tilille - Vertaile lainoja

Pikavippi heti tilille Pikavipin peruuttaminen

Miten pikavipin peruuttaminen onnistuu?

Pikavipin peruuttaminen

Pikavipin peruuttaminen – onko se mahdollista? Lue pikavipeistä ja oikeuksistasi lisää → MONEYBANKER.fi


Pikavipin peruuttaminen – onko se mahdollista?

Joskus lainanhakijan huomaa pikavipin otettuaan, ettei ylimääräiselle rahalle olekaan juuri sillä hetkellä tarvetta. Sama voi käydä muidenkin hankintojen, kuten shoppailun jälkeen. Ostosten uudelleen harkitseminen on normaalia – ei ole ollenkaan epätavallista, että lainanhakija peruu lainansa.


Niin ostosten kuin pikavippienkin suhteen lainanhakijaa ja kuluttajaa suojaa kuluttajansuojalaki. Laki luo raamit tehtyjen hankintojen peruuttamiselle. Voit lukea lisää tietoa laista ja siitä, miten pikavipin peruuttaminen onnistuu täältä.


Mitä laki sanoo pikavipin peruuttamisesta?

Finanssivalvonnan mukaan pikaluoton, eli etäluoton, voi peruuttaa 14 päivän kuluessa sen ottamisesta. Kuluttajansuojalain 7. luvun 20. pykälän mukaan ”Kuluttajalla on oikeus peruuttaa kuluttajaluottosopimus ilmoittamalla siitä luotonantajalle pysyvällä tavalla 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä tai siitä myöhäisemmästä ajankohdasta, jona kuluttaja on saanut 17 tai 45 §:n mukaiset tiedot sisältävän kappaleen luottosopimuksesta kirjallisesti tai sähköisesti. ” Saman lain mukaan ”Jos kuluttaja peruuttaa sopimuksen, häneltä saa vaatia korvauksena luoton koron ajalta, jonka luotto on ollut hänen käytettävissään”. Tämä on hyvä ottaa huomioon jo ennen lainan ottamista, ettei sen suhteen tule ikäviä yllätyksiä. Kaikki luotonantajat eivät kuitenkaan peri korkoa ajalta, jolloin laina on ollut luotonhakijan käytettävissä. Pikavipin peruuttaminen ja siihen liittyvät käytänteet vaihtelevat eri tarjoajien mukaan.


Pikavipin peruuttaminen – miten se onnistuu?

Usein lainaa peruessa hakemus lainan peruuttamisesta tulee tehdä kirjallisesti, ja siitä tulee käydä ilmi selvästi lainanhakijan tahto lainan peruuttamisesta. Tämän tiedon lisäksi kirjeen tulee sisältää tarkat tiedot lainanhakijasta tietojen identifioimiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa usein tietoja lainanhakijan nimestä, mahdollisesti henkilötunnuksesta, sekä lainanteon ja peruutuksen ajankohdasta. Kun teet hakemuksen kirjallisesti, saat yhteydenpidosta itsellesi myös talletteen.


Muista, että käytännöt voivat hieman vaihdella eri luotonantajien suhteen. Tutustuthan siis huolellisesti käyttämäsi luotontarjoajan peruutusehtoihin jo hakiessasi luottoa. Jotkut lainantarjoavat saattavat vaatia esimerkiksi korkomaksuja ajalta, jolloin laina olisi ollut käytettävissäsi. Toiset taas eivät vaadi sinua maksamaan takaisin mitään muuta kuin tilillesi saamasi summan. Tämän tyyppisten maksujen suhteen tulee olla tarkkana jo ennen lainan ottamista, jottei peruuttamishetkellä tule ikäviä yllätyksiä. Avoin ja kirjallinen yhteydenpito luotontarjoajaan heti lainan otettua, tai viimeistään 14 päivän sisään lainan ottamisesta on tärkeää, oli sitten kyseessä mikä tahansa luotonantaja. Osa luotonmyöntäjistä tarjoaa myös 14 päivää ylittävää peruutusaikaa. Tästä huolimatta on suositeltavaa ottaa lainanmyöntäjään yhteyttä mahdollisimman nopeasti lainan saatua.


Pikavipin peruuttaminen lyhyesti

Muista nämä asiat peruuttaessasi hakemaasi pikavippiä:

  • Tutustu peruutusehtoihin jo ennen lainan hakemista;


  • Tee ilmoitus peruutuksesta aina mahdollisimman nopeasti;


  • Ilmoita halustasi perua laina selkeästi ja kirjallisessa muodossa;


  • Kerro peruutusta tehdessäsi omat sekä lainaasi koskevat tiedot selkeästi;


  • Vetoa hakemuksessasi kuluttajansuojalakiin ja näytä että olet perillä oikeuksistasi;


  • Maksa tilillesi saapunut lainasumma mahdollisimman nopeasti takaisin lainantarjoajalle, aina kuitenkin 30 päivän sisään peruutusta koskevan hakemuksen lähettämisestä;


  • Sinun ei tarvitse eritellä syitä lainan perumiselle;


  • Tärkeintä on tutustua ehtoihin jo etukäteen sekä toimia nopeasti lainan saamisen jälkeen.
Top