Lainaa ilman luottotietoja - Suosituimmat lainat - MONEYBANKER.fi
Toukokuu 2021

1. plads
Ikäraja: 20 v.
100 - 60 000 Lainamäärä
1 - 20 kk Maksuaika
4,19 - 30,5% Korko
Hae lainaa
Kun lainasumma 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
2. plads
Ikäraja: 21 v.
1 - 2 000 Lainamäärä
3 - 50 kk Maksuaika
216,2% Korko
Hae lainaa
2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3534,01 € mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.
3. plads
Ikäraja: 20 v.
2 000 - 60 000 Lainamäärä
12 - 180 kk Maksuaika
4,5 - 50,5% Korko
Hae lainaa
Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 233 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 95€ avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 958 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9%.
Luottotiedot - Vertaile lainoja

Luottotiedot Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa ilman luottotietoja | MONEYBANKER.fi

Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa ilman luottotietoja – onnistuuko se? Lue lisää luottotiedoista ja eri lainavaihtoehdoista sekä vinkeistä paremman talouden saavuttamiseksi.


Lainaa ilman luottotietoja

Maksuhäiriömerkinnät lisääntyvät Suomessa huolestuttavaa vauhtia. Useimmat rahoitusyhtiöt eivät myönnä lainaa ilman luottotietoja, mutta joitakin vaihtoehtoja on vielä maksuhäiriömerkinnästä riippumatta olemassa. Yhä useampi lainanhakija yrittääkin selvittää, saako lainaa ilman luottotietoja?


Tässä artikkelissa käsittelemme mitä luottotiedot tarkoittavat, kauan maksuhäiriömerkinnän poistuminen tiedoista kestää ja onko mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja.


Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä tarkoittaa kansankielellä sitä, että luottotiedot ovat menneet. Luottotiedot ovat tietoja, joiden avulla arvioidaan henkilön maksukykyä sekä taloudellista tilaa. Luotonantajat tarkastavat lainahakijan luottotiedot lähes poikkeuksetta ennen lainan myöntämistä. Tämä tehdään niin lainaajan kuin lainanantajan edun valvomiseksi. Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy ylläpitävät luottotietorekisteriä, josta yritykset sekä yksityishenkilöt voivat tarkastaa luottotietoja. Mikäli luottotietoihin on tullut merkintä, saa maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö tästä ilmoituksen. Maksuhäiriömerkinnän saa silloin, kun lasku tai lainaerä on myöhässä 60 päivää tai enemmän. Mikäli esimerkiksi laskun maksamisessa on vaikeuksia, kannattaakin olla yhteydessä laskuttajaan tilanteen sopimiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.


Maksuhäiriömerkinnän seuraamukset

Maksuhäiriömerkinnällä eli luottotietojen menetyksellä voi olla kauaskantoiset vaikutukset jokapäiväiseen elämään. Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa lainansaantiin, pankkikortteihin, luottokortteihin, asunnon saamiseen ja jopa työpaikan saamiseen. Lisäksi osamaksuvaihtoehto kaupanteon yhteydessä on luottotietonsa menettäneelle luultavasti lähes mahdotonta.


Maksuhäiriömerkinnän poistuminen tiedoista

Maksuhäiriömerkintä pysyy luottorekisterissä kahdesta viiteen vuoteen. Mikäli tänä aikana henkilölle tulee uusia maksuhäiriömerkintöjä, voi maksuhäiriömerkinnän poistumiseen tulla jopa kaksi vuotta lisäaikaa. Omasta taloudesta huolehtiminen on siis erityisen tärkeää myös silloin, kun luottotiedoissa on merkintä.


Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Myös luottotiedot menettäneen on mahdollista saada lainaa. Vakuudettomat lainat ovat lähes automaattisesti poissuljettuja, mutta vakuudelliset lainat ovat mahdollisia myös luottotiedot menettäneelle. Mikäli luottotiedot ovat menneet, kannattaa kuitenkin lainan ottamista harkita tarkkaan, ettei uudesta lainasta tulisi lisäongelmia takaisinmaksun muodossa. Mikäli olet kuitenkin varma lainantarpeestasi sekä kyvystäsi maksaa laina takaisin, voit kääntyä esimerkiksi pankkisi puoleen ja kysyä mahdollisuuksistasi saada lainaa ilman luottotietoja.


Pankit myöntävät lainaa herkemmin kuin rahoitusyritykset, mikäli lainanhakijalla on säännölliset tulot ja maksuhäiriömerkinnän jälkeinen talous on ollut moitteetonta. Pikavippiyritykset tarkastavat lainaajan luottotiedot aina lainaa haettaessa ja mikäli luottotiedoissa on häiriöitä, on päätös lähes poikkeuksetta kielteinen. Tämä johtuu osittain myös siitä, että lainahakemus tehdään sähköisesti. Lainanantaja ei näin saa lainanhakijasta muuta kuvaa, kuin mikä lainaajasta syntyy paperilla. Tämän takia hakiessasi lainaa pankista, kannattaa pankkikonttorissa käydä paikan päällä. Näin lainaaja pystyy antamaan luotettavan kuvan itsestään vaikka luottotiedoissa olisi merkintä. Suomessa on yksittäisiä rahoitusyrityksiä, jotka myöntävät lainaa myös ilman luottotietoja.


Talous kuntoon taloussuunnitelman avulla

Maksuhäiriömerkinnän vaikutus elämänlaatuun voi olla äärimmäistä. Mikäli talouden ylläpitäminen on vaikeaa, on hyvä tehdä taloussuunnitelma auttamaan arjen menojen tasapainottamisessa. Taloussuunnitelmaan on hyvä kirjata kiinteät kulut sekä ottaa huomioon myös yllättävät menot. Kuluttajaliiton sivuilla on listattu, mitä hyvä taloussuunnitelma edellyttää. Tähän kuuluvat muun muassa tulojen sekä menojen selvittäminen. Lisäksi sivuilta löytyy linkkejä valmiisiin taloussuunnitelmapohjiin, jotka helpottavat taloussuunnitelman tekemisessä.


Yksi tapa säästää voi olla esimerkiksi lainojen yhdistäminen, jolloin lainanhoitokustannukset koskevat ainoastaan yhtä lainaa. Taloussuunnitelman tekeminen voi auttaa selkeyttämään talouden todellisen tilanteen sekä auttamaan mahdollisissa säästötoimissa talouden kohentamiseksi.

Top