MONEYBANKER

Luottokortti opiskelijalle

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Luottokortti opiskelijalle

Vaikka Suomessa luottokortin hankkiminen on huomattavasti vaikeampaa kuin monessa muussa Euroopan maassa, on opiskelijankin silti mahdollista saada luottokortti. Tietyt ehdot tulee kuitenkin täyttyä, ennen kuin luottokortti opiskelijalle myönnetään. Opiskelija voi hyötyä luottokortista monin eri tavoin.

Luottokortti antaa joustoa ja mahdollisuuksia opiskelijan talouteen.

Luottokortti opiskelijalle: joustoa opiskelijan talouteen

Luottokortti opiskelijalle antaa joustovaraa nuoren talouteen, eivätkä yllättävät menot kaada koko taloutta. Luottokortti tuo myös tiettyä turvaa ostamiseen. Tänä päivänä internetistä tehdyt ostokset vain kasvavat.

Luottokortilla maksaminen internetissä tuo turvaa, koska jos tavaraa ei toimiteta tai se on virheellinen, on luottokortin haltijalla oikeus hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä. Joitain ostoksia voi olla mahdotonta tehdä ilman luottokorttia, kuten hotellin varaamista. Erilaiset arkiasiat kuten kaupassa käynti kannattaa kumminkin maksaa debit-ominaisuuden sisältävällä kortilla.

Tiettyihin ostoksiin kannattaa ehdottomasti aina käyttää luottokorttia. Tästä hyvänä esimerkkinä on lentolippujen hankinta. Lentoliput tulisi aina ostaa luottokortilla, sillä jos lentoyhtiö tai matkatoimisto menee konkurssiin, ei vakuutusyhtiö kata konkurssitilanteita.

Luottokortilla ostetun matkan peruuntuessa on asiakas oikeutettu hakemaan hyvitystä luottokorttiyhtiöltä.

Luottokortti on siis hyvä maksuväline tilanteissa, joihin voi liittyä ostettaessa riskejä, mutta arkisissa tilanteissa kannattaa käyttää tavallista pankkikorttia. Tällöin summa veloitetaan suoraan tililtä ja koska käytössä on vain tilillä todellisuudessa oleva rahamäärä, välttyy opiskelija yllättäviltä kuluilta.

Ehdot luottokortin saamiseksi

Luottokortin saamiseksi vaaditaan yleensä täysi-ikäisyyttä ja säännöllisiä tuloja. Luottokorttihakemukset käsitellään kuitenkin yksittäin, eikä se ole itsestäänselvyys, että luottokortin saa, vaikka kaikki ehdot täyttäisikin.

Opiskelijalle myönnetään luottokortti tietyin ehdoin, joista tärkein on hyvät luottotiedot. Lisäksi luottokortti opiskelijalle edellyttää tiettyä määrää opintopisteitä.

Jos opiskelijalla on säännölliset ansiotulot, voi hän hakea luottokorttia normaalisti ansiotyöläisenä. Työsuhteen on kuitenkin täytynyt kestää vähintään vuoden ja tulojen oltava tarpeeksi korkeat. Ehdot luottokortin saamiseksi opiskelijalle vaihtelevat eri yritysten kesken, joten opiskelijan kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja löytääkseen parhaimman luottokortin itselleen.

Miksi yritykset myöntävät luottokortteja opiskelijoille?

Luottokortti opiskelijalle saattaa luotontarjoajan kannalta olla riski. Yrityksille on kuitenkin kannattavaa tarjota luottokorttia opiskelijoille, vaikka siinä pieni riski piileekin. Monet opiskelijoista nimittäin jäävät kyseisen yrityksen asiakkaiksi opiskelujen jälkeen. Useasti yritykset ovat säätäneet opiskelijoille annettavaan luottokorttiin ostorajan, mikä vähentää yritysten riskiä.

Rahankäyttöä viisaasti

Viisas rahankäyttö kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana, sillä se kuuluu vastuullisen aikuisen elämään. Nuorten maksuhäiriöt ovat kasvaneet viime vuosina. Näitä maksuhäiriöitä voivat aiheuttaa erilaiset asiat, kuten opiskelun ja työn yhteensovittamisen vaikeus. Luottokortti on opiskelijalle turvallinen tapa harjoittaa taloudellista vapautta.

Opiskelijan, jolla on epäsäännölliset tulot, tulisi olla hyvin tarkka luoton käytöstään. Vastuullinen rahankäyttö tarkoittaa, että tulot eivät ylitä menoja, vaikka käytettävissä olisi luottoa.

Milloin hakea luottokortti opiskelijalle?

Nykyisin korkeakoulutettujen on vaikeampi päästä säännölliseen työelämään. Tilanne on jatkunut samanlaisena jo vuosia ja siitä on uutisoinut mm. YLE.

Tämän takia luottokorttia kannattaa hakea ennen valmistumista koulusta, vaikka ei luottoa sillä hetkellä tarvitsisikaan. Opiskelijalle, jolla on riittävä määrä opintopisteitä, myönnetään luottokortti helpommin kuin henkilölle, jolla ei ole säännöllisiä tuloja. Opiskeluaikana hankittu luottokortti on kätevä lisä talouden hoidossa opiskelijan siirryttyä työelämään, esimerkiksi matkoja varatessa.