Moneybanker

Lainalaskuri apuna tulevaisuuden suunnittelussa

Tarjoukset päivitetty: 28/05-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Lainalaskuri

MONEYBANKERin sivuilla voit testata ilmaiseksi lainalaskuria, joka tukee sinua niin lainan ottamiseen kuin sen takaisinmaksamiseenkin liittyvässä suunnittelussa ja työssä. Lainan ottaminen on hyvin harvoin täysin ilmaista ja usein lainaan sisältyy maksuja, joita lainalyhennyksen yhteydessä maksetaan takaisin luotontarjoajalle. Erilaiset lainoihin liittyvät maksut vaihtelevat lainantarjoajan mukaan, minkä vuoksi on tärkeää, että kuluttaja vertailee useita eri lainantarjoajia ennen lainapäätöksen lopullista tekemistä.

Lainalaskurin käyttö on tehty erittäin yksinkertaiseksi, jotta sen hyödyntäminen olisi mahdollisimman helppoa ja mutkatonta asiakkaille. Lainalaskuri on työkalu, jonka avulla voi suunnitella millainen laina on juuri sinulle paras mahdollinen, ja millaisella aikataululla olet valmis maksamaan nostetun lainan takaisin luotonantajalle. Lainalaskuri on käyttäjälleen täysin ilmainen, eikä sen käytölle ole asetettu minkäänlaisia aika- tai kertarajoituksia.

Kokeile siis laskuria jo tänään ja selvitä, millaiset lainaehdot sopivat parhaiten juuri sinulle!

Lainanoton ensiaskeleet - mistä lähteä liikkeelle?

Lainan hakemista edeltää luonnollisesti joko äkillisesti yllättänyt tai jo pidemmän aikaa vaivannut rahantarve. Rahantarpeeseen voi vastata usealla eri tavalla, joko aloittamalla pikaiset säästötoimet tai hakemalla luottoa, jonka avulla rahaa saa nopeasti tilille. Säästäminen ja rahankäytön suunnittelu ovat tärkeitä toimia yleisen taloudenhoidon kannalta.

Löydät lisätietoa erilaisista tavoista säästää rahaa alla olevista kappaleista.

Usein äkillisen vahingon tai suuren ostoksen edessä on kuitenkin tarvetta hakea ja nostaa lainaa, jotta kuluista selviää ongelmitta. Lainaa ja sen ottamista on tärkeää suunnitella etukäteen. Mieti ainakin seuraavia asioita lainaa ottaessasi:

 • Onko lainan hakemiselle todella tarvetta vai riittävätkö säästöt tilanteesta selviämiseen?

 • Oletko sinä kyvykäs maksamaan lainan takaisin luotonantajalle ajallaan?

 • Oletko tietoinen luottoon kuuluvista mahdollisista lisämaksuista?

 • Oletko perehtynyt erilaisiin luotontarjoajiin ja kilpailuttanut niitä tehokkaasti?

 • Sopiiko lainanotto taloudelliseen tilanteeseesi ja takaisinmaksukyvykkyyteesi tällä hetkellä?

Näillä kysymyksillä on hyvä aloittaa lainanhakuprosessi, jotta löydät sinulle parhaan lainan ja jotta teet valintoja viisaasti oman taloudellisen tilanteesi rajoissa. Moneen kysymykseen saat vastauksen − tai ainakin työkalun kysymyksen ratkaisuun − MONEYBANKERin sivuilta. MONEYBANKERin lainalaskuri on erinomainen työkalu lainan määrän realistiseen suunnitteluun, takaisinmaksun hahmottamiseen sekä erilaisten korkokulujen ymmärtämiseen.

Lainalaskuri auttaa sinua löytämään lainan, joka sopii juuri sinun talouteen. Lainalaskuri on MONEYBANKERin kehittämä laskin, joka tarjoaa sinulle taulukon, jonka avulla voit hahmottaa tehokkaasti ja luotettavasti lainaasi liittyviä yksityiskohtia. Lainalaskuri on siis ikään kuin neuvoa antava taloudenhoitajasi, joka kertoo kuinka kukin korkoprosentti vaikuttaa lainasta muodostuvaan kokonaismaksusummaan. Lainalaskuri kertoo sinulle myös sen, kuinka suurista maksueristä lyhennyksesi koostuvat kuukausittain.

Näiden tietojen lisäksi lainalaskuri antaa sinulle arvion siitä, kuinka pitkä lainan takaisinmaksuaika on. Lainalaskuri ja sen tuottama taulukko auttavat sinua siis muun muassa kokonaisvaltaisessa lainan takaisinmaksun suunnittelussa. Lainalaskuri takaa sen, että teet lainanottoon liittyen harkittuja valintoja ja päätöksiä, joiden pohjalta et kohtaa yllätyksiä lainan takaisinmaksuun liittyen. Lainalaskuri mahdollistaa myös yhden tärkeimmistä lainanottoon liittyvistä aktiviteeteista, nimittäin eri lainantarjoajien lainojen vertailun.

Lainalaskuri on oiva työkalu erilaisten tarjousten vertailuun. Lainalaskuri tarjoaa välineet muun muassa erittäin helppoon ja ennen kaikkea tehokkaaseen korkovertailuun. Korkojen vertailu onnistuu lainalaskurin avulla jokaiselta − myöskin niiltä, joille lainat, korot ja itse lainalaskuri ovat vielä hiukan tuntemattomia käsitteitä.

Lainalaskuri toimii hyvin yksinkertaisesti, riittää että syötät siihen tiedot harkitsemasi lainan summasta, sen korosta ja takaisinmaksuajasta. Lainalaskuri tuottaa sitten näiden syöttämiesi tietojen perusteella sinulle yksityiskohtaisen taulukon, josta näet kuinka kukin korko vaikuttaa lainasta syntyvään kokonaishintaan ja takaisinmaksuerien kokoon. Lainalaskuri on luotettava laskin, joka tuottaa sinulle aktuaalista ja tosiasiallista tietoa, joka perustuu laskimen tekemiin ajankohtaisiin laskelmiin.

Lainalaskuri ja sen tulokset eivät siis perustu arvauksiin tai epämääräisiin ennusteisiin. Tämä takaa sen, että saat laskurista tietoa, joka tukee järkevää päätöksentekoasi lainoihin liittyen. Lainalaskuri ja sen käyttö on myös ilmaista, eikä sitä ole rajattu. Voit siis kokeilla laskuria vaikka päivittäin ja vertailla niin useita eri lainantarjoajia kuin vain haluat.

Lainalaskuri apuna tulevaisuuden suunnittelussa

Lainalaskuri on kuluttajalle erinomainen työkalu lainanottoon liittyvässä suunnittelutyössä. Lainalaskuri auttaa kuluttajaa hahmottamaan millaisia kuluja lainaan sisältyy ja millaisella aikataululla laina tulee maksaa takaisin. Lainalaskuri tekee siis puolestasi kaiken sen laskentatyön, joka normaalisti jäisi lainanottajan harteille.

Lainalaskuri tukee käyttäjää luottoon liittyvän yleiskuvan hahmottamisessa sekä itselle sopivimman sopimuksen löytämisessä. Laskuriin tulee syöttää toivottu lainan määrä (sisältäen lainan perustamiskulut), lainaan sidoksissa oleva korkoprosentti sekä suunniteltu laina-aika kuukausina määriteltynä. Tietojen syöttämisen jälkeen kone tekee laskemisen puolestasi. Lainalaskurilla voi tehdä loputtaman määrän hakuja ilmaiseksi.

Jokaisen haun jälkeen lainalaskuri kertoo millaisia lainaeriä sinulle muodostuu syöttämilläsi tiedoilla. Lainalaskuri soveltuu monipuolisesti erilaisiin lainatarpeisiin, sitä voi hyödyntää niin pienempien kuin suurempienkin lainojen suunnittelussa. Lainalaskuri ei ole sidoksissa erinäisiin lainantarjoajiin, se on yksinkertaisuudessaan MONEYBANKERin tarjoama työkalu lainanoton järkevään suunnitteluun. Lainalaskuri on tehty helpottamaan sinun työtäsi, eikä sen käyttäminen sido sinua mihinkään.

Voit testailla laskuria siis vapaasti ilmaiseksi niin paljon kuin haluat.

Lainaa ottaessa on tärkeää, että siihen liittyvät ehdot ja sitoumukset ovat lainanottajalla hyvin tiedossa. Luonnollisesti tärkeintä lainaa ottaessa on suunnitella ja selvittää siihen liittyvät takaisinmaksuerät. Takaisinmaksua kannattaa suunnitella hyvissä ajoin jo ennen itse lainan nostamista.

Lainalaskuri on tässä työssä korvaamaton apu. Syötettyäsi lainaa koskevat tiedot koneeseen, lainalaskuri näyttää sinulle kuinka paljon maksettavaa jää jokaiselle kuukaudelle, ja kuinka paljon maksettavaa korkoa kertyy yhteensä. Laskurin ansiosta sinulla on käytettävissä valmis maksusuunnitelma, joka sisältää desimaalin tarkat tiedot siitä:

 • Millainen summa sinulla on lainaa vielä jäljellä;

 • Minkä suuruinen on kuukausittainen koron määrä;

 • Kuinka suuri kuukausittainen lyhennys on;

 • Millainen loppusaldosi on kuukausittain;

 • Mikä on korkojen määrä yhteensä per kuukausi ja

 • Minkä kokoisia maksueräsi ovat yhteensä.

Näillä yksinkertaisilla mutta tarkoilla luvuilla ja indikaattoreilla lainan takaisinmaksun suunnittelu on helppoa. Lainalaskuri auttaa sinua hahmottamaan kuinka pitkään lainan takaisinmaksussa voi mennä ja millaisia korkoja erilaisiin lainoihin sisältyy. Laskuria voi myös hyödyntää kätevästi lainan nostamisen jälkeen.

Voit milloin vain käydä helposti ja nopeasti tarkistamassa, millaisella mallilla lainanmaksu on kullakin hetkellä. Syötät vain laskuriin jäljellä olevan lainan määrän, koron ja jäljellä olevan suunnitellun takaisinmaksuajan. Näin voit tarkastella jäljellä olevia laskuja ja suunnitella tulevaisuutta sen mukaan. Lainalaskuri sopii siis lainanoton suunnitteluun ennen lainan nostamista sekä lainanmaksun tarkasteluun myös lainan ottamisen jälkeen.

Laskurin edut ovat kiistattomat ja MONEYBANKER suositteleekin laskurin hyödyntämistä fiksun lainanoton suunnittelussa. MONEYBANKERin lainalaskuri tukee järkevää lainanottoa.

Mitä kuluja lainaan liittyy?

Lainan nostamiseen liittyy usein luonnollisesti erilaisia kuluja. Joissain tapauksissa esimerkiksi pikavippejä voi saada ilmaiseksi, mutta tällöin kyseessä on usein asiakkaan ensikertalaisuus, luoton verrattain pieni summa sekä lyhyt maksuaika. Pikavippi on usein näissä tilanteissa parin sadan euron luokkaa ja lainan takaisinmaksuaika alle vuoden, yleensä vain noin muutamien kuukausien verran.

Pääsääntöisesti lainan ottaminen ei kuitenkaan ole ilmaista, ja siihen kuuluu kuluja, joiden tunnistaminen ja ymmärtäminen on tärkeää järkevän lainapäätöksen tekemisen kannalta. Usein pankkiin mennään juuri sen takia, että sieltä saa neuvontaa ja ohjeita eri lainoihin ja lainaehtoihin liittyen. Pankkiin matkustaminen ei kuitenkaan ole ainoa keino tehdä järkeviä päätöksiä laina-asioihin liittyen. MONEYBANKER toimii niin sanottuna välikätenä lainanottajan ja lainaa tarjoavan osapuolen välillä.

MONEYBANKER on ilmainen nettisivusto, joka tarjoaa sinulle neuvoa erilaisiin lainoihin, sekä niistä syntyviin kuluihin liittyen. MONEYBANKERin sivuilla toimii muun muassa lainoihin keskittyvä hakukone ja lainalaskuri, joiden avulla voit selvittää monia lainoihin liittyviä yksityiskohtia, sekä suunnitella omaa taloudenhoitoasi sekä lainojen takaisinmaksua, ilman että sinun tarvitsee matkustaa pankkiin asioimaan.

Helpoimmalta vaikuttava ratkaisu ei aina ole rahallisesti paras ratkaisu, ja lainojen ottamisessa suunnittelulla ja vertailulla onkin merkittävä rooli.

Lainalaskuri on tässä työssä korvaamaton apuväline MONEYBANKERin lainahakukoneen rinnalla. Nämä koneistot täydentävät toisiaan tarjoten sinulle niin listan sinulle sopivista eri lainantarjoajista kuin myös vertailutaulukon eri lainatarjouksiin liittyvistä kuluista.

Varsinkin kun olet hakemassa lainaa ensimmäistä kertaa, voi erilaisten takaisinmaksusuunnitelmien teko tuntua hankalalta ja monimutkaiselta. Puhumattakaan eri korkoprosenttien ymmärtämisestä ja niiden euromääräisten kulujen selvittämisestä. Eri lainojen vertailuun voi hukkua paljon kallisarvoista rahaa ja aikaa. Tästä syystä MONEYBANKER on luotu käyttöösi.

Käyttämällä ja hyödyntämällä sivustoa pääset nopeasti ja tehokkaasti vertailemaan erilaisia lainoja ja niihin liittyviä tarjouksia. Lainalaskuri helpottaa eri ehtojen ymmärtämistä − käyttämällä sitä saat nopeasti tiedon siitä, millaisia eri lainoja on tarjolla juuri tällä hetkellä lainamarkkinoilla. Lainalaskuri auttaa sinua lainaan liittyvien kulujen, kuten esimerkiksi korkojen, hahmottamisessa. Lainalaskuri näyttää sinulle millä lailla korko tosiasiassa vaikuttaa kuukausittaisiin maksueriisi euromääräisesti.

Koron vaikutus vaihtelee haluamasi lainan koon mukaan, joten korolla on usein suurempi vaikutus lainaasi silloin, kun haet suurempaa lainasummaa tilillesi. MONEYBANKERin lainalaskuri on korkomaksujen suunnittelun kannalta korvaamaton työväline, jonka hyödyntäminen on fiksua järkevän suunnittelun kannalta. MONEYBANKERin lainalaskuri mahdollistaa myös lainan takaisimaksuajan vaikutuksen vertailun eri lainantarjoajien välillä. Nopeampi ja lyhyempi maksuaika vaikuttaa luonnollisesti kuukausittain saamaasi hyötyyn.

Nopea takaisinmaksu voi olla usein taloudellisesti houkuttelevampaa, mutta joskus vaikeaa tai jopa mahdotonta maksajan kannalta. Lainalaskuri mahdollistaa sen, että voit vertailla erilaisia maksumalleja ja löytää sinun henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteeseesi sopivan lainan. Lainalaskuri auttaa sinua erilaisten lainojen takaisinmaksuerien ja korkojen vertailussa. Lainalaskuri on myös siinä mielessä kätevä, että se muuttaa korkoprosentin rahan muotoon.

Joskus prosentin rahallisen määrän hahmottaminen euroissa voi olla hankalaa, oli sitten kyse pienistä tai suuremmista lainasummista. MONEYBANKERin lainalaskuri pureutuu juuri tähän ongelmaan, avaten sinulle korkoprosenttien euromääräisen suuruuden sekunneissa, ja vieläpä kuukausierien tarkkuudella. Lainalaskuri auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen ja ymmärtämään, että alin korkoprosentti ei aina korreloi edullisinta lainaa. Lainojen kustannuksiin vaikuttavat monet tekijät, joten MONEYBANKERin lainalaskuri on ehdottomasti hyödyntämisen arvoinen apuväline.

Lainoihin voi liittyä myös erilaisia avaus- tai käsittelymaksuja, jotka vaihtelevat eri lainantarjoajien mukaan. Myös vuosikorot ja mahdolliset epätoivotut myöhästymislaskut on tärkeää selvittää itse lainantarjoajalta ennen lainasopimuksen hyväksymistä. Nämä maksut vaihtelevat muun muassa eri lainantarjoajien, lainan koon sekä lainanmaksuajan mukaan, joten tarkistathan ne aina ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Lainalaskuri ja sen käyttö

MONEYBANKERin lainalaskuri on rakennettu kuluttajalähtöisesti. Lainalaskuri on helppo- ja nopeakäyttöinen, järjestelmällinen sekä ennen kaikkea luotettava työkalu lainojen kuukausierien selvittämiseen. Lainalaskuri sopii moneen eri tarkoitukseen, sitä voi soveltaa niin pikavippeihin kuin esimerkiksi opintolainojenkin tarkasteluun.

Lainalaskuri ei siis ole sidonnainen yhteen tiettyyn tarkoitukseen, vaan sopii erilaisten lainamuotojen ymmärtämiseen. Voit hyödyntää sitä suunnitellaksesi esimerkiksi juuri otetun autolainan takaisinmaksua. Voit myös hyödyntää sitä ennen itse lainan nostamista selvittääksesi mikä lainamuodoista on juuri sinulle sopivin. Lainalaskuri toimii käyttäjän ja laskurin yhteistyöllä - toimiakseen se vaatii aluksi käyttäjältä muutamien tietojen täyttämisen.

Lainalaskuri vaatii toimiakseen seuraavat tiedot sinulta:

 • Kuinka suuresta lainamäärästä olet kiinnostunut euromääräisesti;

 • Millainen suunnittelemasi lainan korko on prosentteina;

 • Kuinka pitkä laina-aika on kuukausina.

Täytettyäsi nämä yksinkertaiset tiedot lainalaskuri tekee laskelmat puolestasi. Aluksi lainalaskuri näyttää kuinka paljon lainalle tulee yhteensä hintaa. Summa koostuu siis euromääräisestä lainan määrästä sekä lainan mukana tulevista korkokuluista.

Tämän summan lainalaskuri näyttää sinulle desimaalitarkasti euroissa. Tämän lisäksi lainalaskuri näyttää käyttäjälle kuinka suuret korkokulut koko lainasta syntyy. Tämän lainalaskuri näyttää myös desimaalitarkasti euroissa. Kolmas tieto, jonka lainalaskuri sinulle tarjoaa, on kuukausierien lukumäärä.

Kuukausieriä voi olla muutamia, tai ne voivat kestää useamman vuoden. Tämä riippuu usein tahtomasi lainan suuruudesta sekä sinulle sopivasta maksuaikataulusta. Neljäntenä faktana lainalaskuri laskee sinulle kuukausierän rahallisen määrän, joka samoin kuin aiemmatkin tiedot näytetään euroissa.

MONEYBANKERin lainalaskuri tarjoaa näiden ”tietoiskujen” lisäksi myös taulukon, johon on kerätty yhteen tarkkaa dataa jokaisesta takaisinmaksuerästä. Taulukko on jaettu seuraaviin sarakkeisiin:

 • Erä (jokainen maksuerä on eritelty taulukossa);

 • Lainaa jäljellä-osio;

 • Korko (euromääräisenä);

 • Lyhennys (euromääräisenä);

 • Loppusaldo (euromääräisenä);

 • Korot yhteensä (euromääräisenä);

 • Maksuerät yhteensä (euromääräisenä).

Erät siis toimivat taulukon pääpilareina, joiden ympärille syntyvät MONEYBANKERin lainalaskurin tekemät laskelmat.Lainaa jäljellä-osio näyttää sinulle joka kuukausi tarkasti, kuinka paljon sinulla on vielä velkaa jäljellä. Tämä sarake on erittäin helppolukuinen ja auttaa sinua jäljellä olevan lainasumman hahmottamisessa.Korko-sarake puolestaan auttaa lainanhakijaa ymmärtämään, kuinka paljon korko tosiasiassa on euroina kuukausitasolla. Koron määrä luonnollisesti pienenee sitä mukaan, kun lainaa maksaa pois takaisin luotontarjoajalle.

Ensimmäisten erien aikana korkoihin kuluva summa on siis korkeampi kuin loppupäässä. Näet MONEYBANKERin laskurista jokaiseen kuukauteen ja erään sidoksissa olevan koron kätevästi. Laskurin avulla tiedät siis sentilleen, kuinka paljon maksat korkoa kuukausittain.Lyhennys-sarake on ehkäpä sarakkeista kiinnostavin, sillä se kertoo euromääräisesti, kuinka paljon lainaa tulee maksaa luotonmaksajalle takaisin per kuukausi. Taulukosta näet jokaista erää vastaavan lyhennyksen määrän.

Lainalaskuri erittelee siis jokaisen erän, eli jokaisen kuukauden lyhennys- ja korkosummat sinulle puolestasi.

Lainalaskuri kertoo jäljellä olevan lainan, koron määrän sekä lyhennyksen lisäksi myös vaihtuvan loppusaldon määrän, korkojen kokonaismäärän sekä maksuerien kokonaissumman.Maksuerät yhteensä-osio kertoo nimensä mukaisesti, kuinka paljon olet maksanut siihen päivään mennessä yhteensä per kuukausi. Viimeisen maksuerän kohdalla summa kertoo siis lainan kokonaishinnan. Eli kuukausittain maksamiesi lyhennysten ja korkojen kokonaissumman.Korot yhteensä -osio kertoo vastaavasti saman asian korkojen kannalta.

Eli kuinka paljon olet maksanut siihen maksuerään mennessä korkoja euroissa mitattuna yhteensä. Loppusaldon avulla voit kätevästi seurata, paljonko maksuja on vielä edessä. Tämänkin tiedon lainalaskuri näyttää sinulle euroissa jokaisen maksuerän osalta.

Testaa lainalaskuria ilmaiseksi netissä

Lainalaskuri on kätevä apukeino erilaisten lainojen ja lainaehtojen vertailulle. Voit hyödyntää sitä ymmärtääksesi paremmin erilaisia lainatarjouksia ja löytääksesi täten juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Lainalaskuri tekee sinulle tuliterät laskelmat muutamissa sekunneissa ilmaiseksi − tutustuminen siis siihen ja sen tarjoamiin palveluihin on ehdottomasti kannattavaa.

Voit esimerkiksi pitää toivomasi euromääräisen lainan määrän samana ja kokeilla miltä lainaehdot näyttäisivät, jos muuttaisit laina-aikaa esimerkiksi hiukan pienempään määrään. Voit myös pitää laina-ajan ja lainan euromääräisen määrän samana ja muuttaa lainan koron määrää ja selvittää näin, kuinka paljon todelliset kustannukset suurenevat koron muuttuessa. MONEYBANKERin laskurin avulla sinun on helppo vertailla Suomen parhaita nettilainoja nopeasti, kätevästi ja ennen kaikkea luotettavasti. Lainalaskuri tukee MONEYBANKERin missiota, jonka tavoitteena on tehdä parhaimman nettilainan löytäminen kuluttajalle mahdollisimman helpoksi.

Sivusto tarjoaa kuluttajalle helppokäyttöisen hakukoneen, jonka avulla lainaa hakeva henkilö saa listan parhaista, hänen tilanteeseensa sopivista lainantarjoajista. Lainantarjoajat on valikoitu sivustolle huolellisesti, jotta kuluttaja voisi tehdä lainapäätöksiä turvallisin mielin. Lainantarjoajan on täytynyt täyttää useita kriteerejä, jotta se on voinut tulla osaksi MONEYBANKERin hakukoneen tuloksia. Kriteerit takaavat tarjolla olevien lainojen turvallisuuden.

MONEYBANKER on sivustona puolueeton, ja kehottaakin lainanhakijaa lähestymään useaa eri lainantarjoajaa ja pyytämään ainakin muutaman eri tarjouksen eri kilpailijoilta. Tarjousten vertailussa tältä sivulta löytyvä lainalaskuri on näppärä työkalu.

Lainalaskuri apuna pienten ja suurten unelmien toteuttamisessa

Lainalaskuri tukee siis sinua parhaan mahdollisen lainan valitsemisessa, ja ennen kaikkea erilaisten vaihtoehtojen fiksussa ja vastuullisessa punnitsemisessa. Lainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan lainanottokykyä ja takaisinmaksua etukäteen. Usein netistä haettavien lainojen hyötynä nähdään se, että netistä saatavat luotot saadaan verrattain nopeasti tilille.

Nopealle rahantarpeelle voi olla monia syitä. Joskus äkillinen rahantarve voi johtua yksinkertaisesti siitä, että kulutus on ollut edellisenä kuukautena odotettua suurempaa. Rahaa hukkuu nopeasti autoon, kodinkoneisiin, terveydenhuoltoon, ruokaostoksiin, viihteeseen sekä matkustamiseen. Yllättäen rikkoutunut arvoesine voi laukaista äkillisen tarpeen rahalle.

Usein myös lomamatkoilla kuluu rahaa huomattavasti suunniteltua enemmän. Taloutta voi ja tulee suunnitella etukäteen. Silti joitain tilanteita on hankalaa, ellei mahdotonta ennakoida. Tällöin on hyvä tietää, millaisia vaihtoehtoja tilanteesta selviämiselle on olemassa.

Joillakin on käytössään säästötilejä, joilta löytyy vararahaa pelastamaan kiperiltä tilanteilta. Monilla tällaisia lisävaroja ei kuitenkaan ole, jolloin talouden pelastamiseen tulee keksiä muita keinoja.

Rahankäyttöä ja kulutustapoja voi uudelleen suunnitella ja muokata niin, että säästöjä tulisi enemmän niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Rahaa voi säästää usealla eri elämänalueella, ja rahanmeno on usein hyvin yksilöllistä. Joskus rahaa voi säästyä huomattavia määriä rajoittamalla muun muassa ulkona syömistä ja juhlimista, jotka ovat kummatkin kalliita harrastuksia Suomessa.

Parhaassa tapauksessa tällä kikalla voi säästää jo useita satoja, ellei tuhansia euroja vuodessa. Matkusteluun ja taiteeseen voi myös hukkua suuria summia vuodessa, joten niihin liittyvällä viisaalla rahankäyttöön liittyvällä suunnittelulla voi saada aikaan suuria säästöjä jo kuukausitasolla, puhumattakaan vuotuisista säästöistä. Ehkä helpoin ja selvin tapa säästää päivittäisissä kuluissa on kiinnittää huomiota ruokaostoksiin ja niistä aiheutuviin kuluihin. Muun muassa syömällä sesonkituotteita, etsimällä alennustuotteita, vertailemalla kilohintoja sekä shoppailemalla eri tuotteita eri kaupoista voi säästää merkittäviä määriä rahaa viikoittain.

Kotona tehtyjä helppoja arkiruokia voi valmistaa hyvinkin edullisesti, ja niistä riittää syötävää vaivatta usealle päivälle. Kuten monessa eri asiassa, myös säästämisessä ja järkevässä rahankäytössä on loppupeleissä kyse systemaattisesta suunnittelusta. Suunnittelemalla asioita etukäteen, voi vaikuttaa tulevaisuuteen ja sen tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Laina nopeuttaa unelmien toteuttamista

Säästäminen ja rahankäytön systemaattinen suunnittelu ovat hyviä keinoja pitää arjen perustalous kunnossa. Näistäkin keinoista huolimatta voi äkillinen rahantarve joskus yllättää. Joskus kiireinen rahantarve kumpuaa nimenomaan yllättävästä tarpeesta saada rahaa.

Tällöin kyse ei ole niinkään halusta ostaa uutta tuotetta tai lähteä etelänmatkalle, vaan pikemminkin vahingosta tai muusta yllättävästä syystä aiheutuvasta äkillisestä tarpeesta saada rahaa nopeasti tilille tilanteen selvittämiseksi. Joskus kuitenkin rahaa nostetaan, jotta jokin tietty unelma voitaisiin toteuttaa suunniteltua nopeammin. Tällöinkin on tärkeää selvittää, että lainan ottaminen sopii taloudelliseen tilanteeseen ja että sen takaisinmaksuun on asialliset edellytykset. Jos lainan oton suunnittelee etukäteen ja se sopii omaan elämäntilanteeseen ja talouteen, voi luottoa hyvin nostaa myös unelman pikaista toteuttamista varten.

Usein lainaa otetaan omistusasunnon, auton tai vaikkapa kihlasormuksen ostamista varten. Usein pikaista lainaa tarvitsee myös erilaisten takausten kuittaamiselle. Lainan hakeminen ja nostaminen ovat täysin normaali tapa saavuttaa unelmia hiukan suunniteltua nopeammin. Useat edellä mainitun tapaiset ostokset ja maksut vaativat suurempia määriä rahaa, kuin mitä useimmilta meistä löytyy valmiiksi tililtä.

Tällöin lainan ottaminen on kätevä käytäntö, jonka avulla hankinnat pystyy tekemään ajallaan ja unelmat toteuttamaan. Erityisesti suuria lainoja suunnitellessa on hyvä ottaa käyttöön MONEYBANKERin lainalaskuri, jonka avulla lainojen realistinen takaisinmaksu on helppo hahmottaa. Lainalaskuri mahdollistaa eri lainasummien ja niiden ehtojen testailun sekä eri korkojen vaikutuksen vertailun lainoista koostuvaan lopulliseen kokonaismaksuun. Lainalaskuri mahdollistaa sen, että teet järkeviä päätöksiä laina-asioiden suhteen.

Lainalaskuri myös mahdollistaa sen, että sinulla on jo ennen lainan ottamista selkeä suunnitelma siitä, millaisella aikataululla ja millaisilla rahasummilla maksat lainan takaisin tulevina kuukausina.

Lainalaskuri on kätevä, mutta ennen kaikkea luotettava väline erilaisten lainojen vertailuun. MONEYBANKER huolehtii siitä, että lainalaskuri pysyy ajan tasalla. Tämä takaa sen, ettei sinun tarvitse käyttää omaa aikaasi siihen, että selvität jokaiseen lainaan ja lainasopimukseen liittyviä ehtoja erikseen jokaisen lainantarjoajan omilta nettisivuilta.

Etsimisen lisäksi työhösi kuuluisi myös laskelmien teko, eli koron vaikutuksen laskeminen luoton takaisinmaksuun liittyen sekä konkreettisen maksusuunnitelman tekeminen. MONEYBANKERin lainalaskuri tekee tämän kaiken puolestasi. Lainalaskuri on jatkuvasti päivitysten alla, jotta sen sisältämät tietokannat pysyisivät tuoreina ja sen tuottama tieto täten ajankohtaisena ja kuluttajaa palvelevana. MONEYBANKERin teknologia varmistaa sen, että hintojen vertailu on tehokasta ja ajantasaista, jotta sinä voit vertailla lainoja huoletta luotettavin työkaluin.

Muistathan kuitenkin, että MONEYBANKERin lainalaskuri on vain työväline lainojen vertailuun, sinun tehtäväksesi jää MONEYBANKERin hakukoneella parhaiden lainatarjousten löytäminen sekä useiden eri lainatarjousten pyytäminen. MONEYBANKER tukee ja auttaa sinua parhaan lainatarjouksen löytämisessä, se on ikään kuin ilmainen ja luotettava neuvonantajasi lainaviidakossa.

Lainalaskuri on luotettavuuden lisäksi puolueeton työväline ja työkaverisi. Puolueettoman siitä tekee se, ettei se tarjoa ja/tai suosittele sinulle tiettyä lainantarjoajaa, vaan tarjoaa yksinkertaisuudessaan sinulle toimivan alustan, jonka avulla voit vertailla useita sinulle sopivia lainatarjouksia. Lainalaskuri ja sen hyödyntäminen on täysin ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään.

Lainalaskuri ei myöskään kysele vertailuihisi liittyviä lisätietoja sinuun tai lainaan liittyen. MONEYBANKERia ei kiinnosta mihin tarkoitukseen haet lainaa tai miksi. Sivusto on olemassa auttaakseen sinua parhaan lainavaihtoehdon löytämisessä. Testaa laskuria jo tänään ja löydä sinulle sopiva lainatarjous heti! Nopeasti saatavalla lainalla voit toteuttaa unelmia nopeasti.

Tässä muutamia esimerkkejä asioista, joita voi pienellä lisärahalla saada:

 • Viikonlopun kestävä lomamatka kylpylässä;

 • Uusi puhelin helpottamaan arkea;

 • Uusi pesukone helpottamaan arkea;

 • Pieni remontti koristamaan asuntoasi.

Lainalaskuri on joustava ja nopea työkalu parhaan lainan löytämiseen

Olet toivottavasti saanut yllä olevista kappaleista kattavan tietopaketin siitä, mihin MONEYBANKERin lainalaskuria käytetään, miten sitä käytetään ja ennen kaikkea miten se hyödyttää sinua ja sinun henkilökohtaisen talouden suunnittelua. Meidän tavoitteenamme MONEYBANKERilla on auttaa sinua löytämään paras mahdollinen laina mahdollisimman helposti ja nopeasti. Tavoitteen saavuttamiseksi olemme luoneet sinun käyttöösi ilmaisen, luotettavan sekä jatkuvasti päivittyvän lainalaskurin, joka yhdessä hakukoneemme kanssa auttaa sinua löytämään parhaan lainan tarpeisiisi.

Lainalaskuri on hakukoneen tavoin ilmainen väline, jota voit hyödyntää niin paljon kuin vain haluat ja kerkeät.

MONEYBANKERin hakukone on lainalaskurin tavoin täysin puolueettomasti toimiva kone, joka lyhyiden tietojesi syöttämisen jälkeen tarjoaa sinulle erilaisia lainavaihtoehtoja, jotka kulkevat käsi kädessä toiveidesi kanssa. Kaikki MONEYBANKERin sivuilla näytetyt lainantarjoajat ovat käyneet läpi hakuprosessin, jossa niiden luotettavuutta on tarkasteltu. Tämä on tehty taataksemme sinulle sen, että yhteistyökumppanimme ovat luottamuksesi arvoisia.

Lainalaskuri on puolestaan luotu helpottamaan lopullista päätöksentekoasi lainan suhteen. Lainalaskuri mahdollistaa eri hakukoneen kautta löytämiesi lainatarjousten tehokkaan ja helpon vertailun. Lainalaskuri laskee puolestasi lainojen kannalta oleelliset tiedot:

 • Miten haluamasi lainan suuruus vaikuttaa lainan mukana tuleviin lisäkuluihin;

 • Miltä lainaprosentti näyttää euromääräisenä;

 • Kuinka lainan takaisimaksuajan pituus vaikuttaa lainaan liittyviin kuluihin;

 • Minkä kokoisia lainan takaisinmaksuerät ovat kuukausitasolla?

Muun muassa näiden tietojen avulla voit hakea lainaa hyvillä mielin. Jos lainan hakeminen on aiheellista ja ajankohtaista, sekä nykyiseen taloudentilanteeseesi sopivaa, hyödynnä MONEYBANKERin sinulle tarjoamia työkaluja! Hakukone ja lainalaskuri on luotu helpottamaan päätöksentekoasi ja eri vaihtoehtojen punnitsemista. Eri lainojen ja niiden ehtojen vertailu on erittäin työlästä ja aikaa vievää, ellei käytössäsi ole näitä välineitä.

MONEYBANKERin lainalaskuri on avain informoitujen ja vastuullisten lainapäätösten tekemiseen, oli sitten kyse suuresta asuntolainasta, tai vaikkapa vaan pienestä pikavipistä.

Lainan hakeminen ja ottaminen on helppoa, kunhan suunnittelet sitä hieman etukäteen. Mieti ihan ensiksi, kuinka suurelle lainalle sinulla on tarvetta. Lainan määrällä on luonnollisesti suuret vaikutukset lainaehtoihin ja kuluihin.

Lainasumman suuruus riippuu kahdesta tekijästä:

 • Mihin tarkoitukseen lainaa haet (pikavippi, asuntolaina, korjaustyöt…);

 • Millainen taloudellinen tilanteesi on?

Taloudellisen tilanteen arviointi on tärkeää, että jotta selviydyt lainan takaisin maksamisesta kunnialla. Lainaa ottaessasi sinun täytyy olla varma siitä, että pystyt maksamaan lainan myös takaisin ajallaan. Punnitsethan näitä asioita siis huolellisesti etukäteen ennen lainan hakemista.