MONEYBANKER

Lainaa ilman luottotietoja heti

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    3 kohta

  • Lukuaika

    3 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    28/06-2022

Useimmat lainat vaativat hakijalta puhtaita luottotietoja, mutta lainaa on mahdollista saada myös ilman luottotietoja. Lainaa ilman luottotietoja voi löytää kun osaa etsiä oikeasta paikasta ja katsoa kaikki vaihtoehdot rahoitustarpeeseen.    

Luottotiedot tarkistetaan aina lainaa hakiessa

Suomessa luottotietorekisteri ylläpitää tietoja yksityishenkilöiden maksuhäiriömerkinnöistä. Luottotiedot siis kertovat, onko henkilöllä ollut aikaisemmin ongelmia maksujen takaisinmaksun kanssa. 

Luottotietoihin tulee merkintä, jos jättää laskut maksamatta ja laskut menevät perintään. Luottotiedot menettää siis silloin jos henkilöllä on pitkittyneitä maksuhäiriöitä. Jos lasku on siis jäänyt maksamatta ja on saanut laskuhuomautuksen, tämä ei vielä tarkoita maksuhäiriömerkintää.

Kaikki luotonantajat tarkistavat aina, onko hakijalla luottotietomerkintöjä. Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, lainanantajalla on kyllä tästä tieto. Pankit voivat kuitenkin myöntää lainaa hakijoille, joilla on luottotietomerkintä, jos hakija voi muuten osoittaa maksukyvykkyytensä. 

Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa voi saada ilman luottotietoja heti tilille. Mitä pienempi laina, sitä helpompi se on saada. Esimerkiksi jotkut pikavippitarjoajat myöntävät lainoja myös ilman luottotietoja.

Lainan voi saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta, jos hakijalla on osoittaa muita vakuuksia lainalle. Lainan voi saada jos toinen henkilö esimerkiksi takaa lainan. Lainantakaaja voi olla sukulainen tai ystävä. Vakuutena voi käydä myös muu omaisuus. 

Lähes kaikki lainantarjoajat aina tarkistavat hakijan luottotiedot ja lainan saaminen ilman luottotietoja voikin olla hankalaa. Kannattaakin aina tarkistaa, pitääkö mainoslupaukset ”lainaa ilman luottotietoja” paikkansa. Jos luottotiedot ovat menneet, kannattavaa on aina ottaa yhteyttä luotontarjoajaan ja kysyä asiasta erikseen.

Valmistaudu aina selvittämään oma varallisuus ja perustelemaan, miksi luottotietoihin on tullut merkintä. 

Lainapäätös hitaammin ilman luottotietoja

Usein rahantarve iskee yllättäen ja lainaa tarvitaan heti tilille. Pikavipit, pikalainat ja kulutusluotot ovat nopein tapa saada lainaa. Jos hakijan luottotiedot ovat kuitenkin menneet, lainan hakemisessa ja saamisessa voi kuitenkin mennä normaalia kauemmin aikaa. 

Pikavippi ja kulutusluottojen lainapäätökset perustuvat juuri luottotietoihin. Jos hakijalla on luottotietomerkintä, tulee maksukyvykkyys osoittaa muuten. Muun varallisuuden ja oman taloustilanteen selvittämiseen menee kauemmin aikaa, jolloin lainapäätös viivästyy.

Henkilön, jonka luottotiedot ovat menneet on siis lainoja, jotka myönnetään pääsääntöisesti ainoastaan luottotietoihin perustuen paikan päällä. Tämä tarkoittaa, että luottotiedottoman on lähes mahdotonta saada esimerkiksi  kulutusluottoa tai pikalainaa.