MONEYBANKER

Lainaa 100, 500, 1000, 2000, 5000 €

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Lainaa 100, 500, 1000, 2000 tai 5000 €

Lainan hakemisen A & O

Lainan hakeminen ja nostaminen tulevat monelle vastaan joko opintoja aloittaessa, auton hankkimista miettiessä tai asuntoa katsellessa. Lainan hakemisella on usein rooli uusien elämänvaiheiden alkaessa − olit sitten juuri päässyt unelmiesi kouluun ja tarvitset rahoitusta elämän käynnistämiseen uudessa asuinympäristössä, tai tarvitset hiukan lisärahaa tärkeän remontin suorittamiseen. Oli syy lainan hakemiselle mikä tahansa ja olitpa ottamassa lainaa 100, 500, 1000, 2000 tai 5000 euroa, muutama perusasia hakuun liittyen kannattaa osata ennen itse prosessin aloittamista.

Erityisen tärkeää perehtyminen on ensikertalaisille. Jos olet niin kutsuttu keltanokka lainanhaussa, olethan erityisen valppaana liikenteessä. Toisaalta, vaikka lainaa olisi hakenut jo aiemminkin, kannattaa muutama perusseikka kerrata ennen uuden sopimuksen solmimista. Aina ei todellakaan ole fiksuinta jatkaa lainan hakemista samoilla ehdoilla samasta paikasta, josta sitä on jo aiemmin hakenut.

Oli sitten kyseessä pieni tai suuri laina, mieti aluksi tarkkaan millaisia summia lainaa todella tarvitset. Jos kyseessä on kertahankinta kuten esimerkiksi uusi auto, mieti millaisen auton tarvitset. Mieti eri merkkejä ja kulutustasi. Etsi rauhassa vaihtoehto, joka on mahdollisimman huokea lompakollesi, mutta myös vastaa tarpeitasi.

Vertaile sitten saman auton hintoja eri tarjoajilta. Voit myös miettiä onko sinulla tarvetta täysin uudelle autolle, vai sopisiko sinulle hiukan edullisempi jo jonkun muun käytössä ollut auto. Toki on hyvä muistaa, että halpa vaihtoehto ei aina ole hyvä vaihtoehto. Joskus säästäessäsi tänään joudut maksamaan kaksinkertaisen summan huomenna.

Älä siis osta kiireessä halvinta mahdollista autoa, joka voi myöhemmin osoittautua käyttökelvottomaksi. Sama sääntö pätee myös moneen muuhun hankintaan. Fiksuin valinta ei aina ole juuri tällä hetkellä edullisimmalta vaikuttava vaihtoehto. Laatuostos osoittautuu usein edullisemmaksi vasta pitkällä aikavälillä.

Toinen asia, jota on hyvä miettiä esimerkiksi asuntolainaa ottaessa, on korko. Millaisen koron haluat, ja millaisia summia olet valmis maksamaan kuukausittain. Joillekin sopivat etukäteen suunnitellut täysin identtiset kuukausittaiset maksusummat, kun taas jotkut kaipaavat erilaisia vaihtoehtoja maksuillensa.

Näissä asioissa sinun kannattaa kiinnittää huomiota lainasi viitekoron määrään sekä lainan marginaaliin. Viitekorkoa valitessa vaihtoehtoja on muutamia, ja juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon löytäminen riippuu muun muassa siitä, kuinka paljon jaksat seurata talouden muutoksia. Maailmantalous heittelee ja vaikuttaa korkotarkastuksien välityksellä myös lainankorkosi määrään. Valittuja korkomalleja voi usein vaihdella kesken lainanmaksukauden, joko lisämaksulla tai maksutta.

Ota selvää lainan tarjoajaltasi mikä heidän politiikkansa vaihtamisen suhteen on ennen päätöksen tekemistä. Toinen kokonaiskorkoosi vaikuttava tekijä on marginaali, eli pankin itsensä määrittelemä lisä lainasi päälle. Marginaalin määrä vaihtelee niin ajan, tarjoajan kuin hakijankin suhteen. Voit itse vaikuttaa oman marginaalisi määrään muun muassa pitämällä luottotietosi puhtaana, kartoittamalla säästöjäsi sekä omistamalla säännölliset (ja mahdollisimman hyvät) kuukausittaiset tulot.

Pankit voivat käyttää alhaisia marginaaleja kilpailuvaltteinaan, joten tutustu huolella eri tarjoajiin ennen päätöksen tekemistä. Seuraavissa kappaleissa tutustutaan lyhyesti eri kokoisiin lainoihin sekä käsitellään asioita, joita niitä ottaessa tulisi ottaa huomioon.

Lainaa 100 €

100 euron laina voi olla esimerkiksi pikavippi, jonka saa haettua ja nostettua saman päivän aikana. Pikavippi on suomalaisille jo tuttu käsite, ja moni onkin sitä nostanut esimerkiksi laskujen maksamista varten. Voi olla, että palkanmaksuun on vielä muutama päivä, mutta laskut tulee maksaa heti.

Tällöin pikavippi voi olla helppo ratkaisu ongelmaan, ja ottamalla lainaa 100 € saat pakolliset menot hoidettua. Muista kuitenkin tärkein asia pikavippiä ottaessa eli vertailu. Vertaile eri vippejä ja hintoja, jottet maksa älyttömiä korkoja ja turhia kuluja. Netissä vertailu on helppoa ja nopeaa, hyödynnä siis sitä!

Lainaa 500 €

500 euron laina on vielä suhteellisen pieni, ja esimerkiksi kulutusluottona voi melko mutkattomasti saada lainaa 500 €. Joskus pientä lisärahoitusta voi tarvita esimerkiksi rikki menneen pesukoneen korjaamiseen tai keittiökaappien uudistamiseen. Oli syy lainalle mikä tahansa, voit hakea tämän kokoisia lainoja yleensä helposti netistä.

Lainan voi maksaa takaisin joko isommissa erissä lyhyellä maksuajalla takaisin tarjoajalle tai pienemmissä erissä pidemmällä maksuajalla. Sinun kannattaa toki pyrkiä maksamaan laina takaisin mahdollisimman nopeasti, jotta lainakulut jäävät mahdollisimman pieniksi.

Lainaa 1000 €

1000 euron laina on sekin vielä suhteellisen pieni ja riskitön ottaa, mutta sillä pystyy hyvin rahoittamaan esimerkiksi kovasti tarvitun loman. Niin kutsuttu matkaluotto voi olla tätä luokkaa kooltaan eli kattaa lainaa 1000 €. Ethän kuitenkaan ota lainoja, jotka ovat liian suuria sinulle ottaen huomioon tämän hetkisen taloudentilanteesi.

Lainaa 2000 €

Kun on kyse suuremmista summista eli olet ottamassa lainaa 2000 € tai enemmän, mieti huolellisesti, millaisia kustannuksia sen takaisin maksamisesta tulee. Varaudu erityisesti yllättäviin tilanteisiin. Voi olla, että autosi hajoaa juuri silloin, kun viimeiset lainakustannukset tulisi maksaa pois.

Auton korjaaminen on kuitenkin välttämätöntä sekä usein kallista. Valmistaudu tilanteisiin, joissa taloutesi voi hetkellisesti heitellä. Pienillä arkisilla säästöillä voit kasvattaa pientä turvavarastoa sille varalle, että jotain yllättävää sattuu kesken lainan takaisinmaksun. Jotkut lainaa tarjoavat toimijat ehdottavat vakuutusta lainalle, eli turvaa sinulle esimerkiksi siinä tapauksessa, että sairastuisit pahasti kesken lainanmaksun, etkä pystyisikään maksamaan siten lainaa takaisin ajallaan.

Mieti kuitenkin tarkkaan onko tällaisella tarvetta, vai voisitko hoitaa ”turvan” maksullesi itse ilman kalliita virallisia vakuutuksia.

Lainaa 5000 €

Ole erityisen tarkkana, kun otat lainaa 5000 € tai enemmän. Suurempaa lainaa ottaessa kannattaa miettiä erityisesti lainan takaisinmaksamista tarjoajalle. Riski liian suuren lainan ottamisesta ei ole kannattava ottaa, sillä sillä voi olla kauas kantavat vaikutukset, jotka voivat tuntuvasti vaikuttaa niin asunnon vuokraamiseen kuin uuden lainan saantiinkin.

Mieti siis tarkkaan, että ottamasi laina on maksettavissa ajoissa takaisin tarjoajalle. Tässä auttaa maksusuunnitelman tekeminen etukäteen. Selvitä myös, sitooko laina sinut joksikin ajaksi käyttämääsi pankkiin. Voitko siis esimerkiksi maksaa lainan takaisin nopeammin kuin suunnittelit, jos siihen tulee mahdollisuus yhtäkkiä syystä tai toisesta? Jotkut lainantarjoajat suostuvat tähän, kun taas jotkut nauttivat mieluummin korkotuotoista juuri niin pitkän ajan kuin alun perin on sovittu.

Selvitä siis tämäkin asia huolellisesti ennen lainan ottamista ja allekirjoittamista.