MONEYBANKER

Halpa laina

Etsijä löytää netistä edulliset lainat, jotka eivät maksa suuria summia. Tutustu netistä löytyviin lainantarjoajiin ja etsi halpa laina pienellä korolla.

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    4 kohta

  • Lukuaika

    2 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    28/06-2022

Halpa laina

Ilmaista lainaa ei olekaan, mutta halpa laina on mahdollista löytää. Etsijä löytää netistä edulliset lainat, jotka eivät maksa lainanottajalle suuria summia. Kun etsit edullista lainaa, tutustu netistä löytyviin lainantarjoajiin ja etsi laina pienellä korolla.

Lainan hinta muodostuu korosta

Se, kuinka kallis laina on lainanottajalle, riippuu lainan korosta. Korko on lainan hinta, joka tulee lainaajan maksettavaksi. Lainan korkoprosentit vaihtelevat paljonkin ja koron suuruuteen vaikuttaa moni tekijä. Koron suuruuteen vaikuttavat muun muassa laina-aika, lainasumma ja lyhennysajat. 

Korko itsessään muodostuu aina korkoprosentista ja korkomarginaalista. Korkomarginaali tarkoittaa lainan toimintakustannuksia. Korkomarginaali on aina suhteutettu lainan suuruuteen ja vakuuksiin. 
Korko on aina prosentuaalinen ja mitä suurempi on lainasumma, sitä suurempi on maksettava korkomäärä. Halpa laina on siis koroton tai matalakorkoinen laina. Koron lisäksi lainan kustannuksiin vaikuttavat erilaiset lisämaksut, joita lainanantajat voivat periä. Näihin voivat kuulua esimerkiksi avausmaksut tai tilinhoitomaksut.

Halpa ja pienikorkoinen laina

Mitä pienempi korko, sitä halvempi laina. Korkojen kokonaiskustannuksia voi olla kuitenkin vaikea arvioida ja laskea. Kun katsotaan lainan kokonaiskustannuksia, tulee arvioida lainan todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko on lainan kokonaishinta, joka sisältää lainan koron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kustannukset. 

Halpa laina on siis laina, jonka kokonaiskustannukset pysyvät pienenä. Todellisten lainakustannusten arvioimiseen kannattaa käyttää aikaa ja vertailla lainoja esimerkiksi netistä löytyvien lainalaskurien avulla. Näin voi säästää satoja euroja. 
Toisaalta mitä pienempi laina, sitä alhaisempi korko. Pienlainoja saa siis yleensä varsin pienellä korolla. Mitä suurempi lainasummat, sitä suurempi on lainanmyöntäjän riski ja näin yleensä siis myös suurempi korko.

Ilmainen laina uusille asiakkaille

Netissä toimivat lainantarjoajat houkuttelevat usein uusia asiakkaita korottomilla ensilainoilla. Ilmaisen ensilainan voi löytää kun etsii netistä uusille asiakkaille suunnattuja lainatarjouksia. 

Täysin korottomat lainat ovat pääsääntöisesti pienlainoja, joissa on lyhyt takaisinmaksuaika.  Halpojen lainojen takaisinmaksuehdot ovatkin varsin tiukat. Lainan ensimmäiset takaisinmaksukuukaudet voivat olla ilmaiset, mutta jos takaisinmaksu viivästyy voivat korot olla sitä suuremmat. Muista siis suunnitella lainanotto tarkkaan kun etsit halpaa lainaa. 
Ilmaiset pienlainat ovat kuitenkin erinomainen vaihtoehto akuuttiin rahantarpeeseen silloin kun rahantarve on satunnaista ja määräaikaista. Jos rahat loppuvat ennen tilipäivää ja ensi kuussa tietää tilin olevan taas plussalla, pienlaina voi auttaa seuraavaan tilipäivään.