MONEYBANKER

Edullinen laina

Opi vertailemaan edullisia lainoja helposti vertailusivuston MONEYBANKER.fi avulla. Lue vinkkimme!

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Edullinen laina

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy kymmenittäin erilaisia lainantarjoajia. Lainamainoksia edullisista lainoista tippuu niin sähköpostin kautta, postiluukusta kuin postimyyntikatalogin välistä. Edullista lainaa mainostetaan niin huonekaluliikkeessä, kodinkoneliikkeessä, autoliikkeessä ja nykyisin jopa matkatoimistojen sivuilla. 

Mainokset ovat toinen toistaan houkuttelevampia nollakorkoineen ja maksuvapaine kuukausineen. Mainostetaan niin kuluttomia ensinostoja kuin ilmaisia kuukausia. Ilmaista, kulutonta tai korotonta lainaa ei saa mistään, eikä mitenkään. 
”Edullinen laina” voi löytyä mistä tahansa, mutta mistä ihmeestä sen tietää mikä on ”edullinen laina” ja mikä ei? Kuinka löytää lainaviidakosta se paras ja edullisin ratkaisu? 
Käymme artikkelissamme läpi eri lainojen tunnusmerkkejä ja luomme katsauksen ovatko lainatyypit edullisia. Emme käsittele yrityksille myönnettäviä lainoja, sillä pääsääntöisesti vakuudetonta luottoa tai lainaa myönnetään yksityiselle kuluttajahenkilölle.

Edullinen laina helposti netistä

Tavallisen kuluttajan voi olla vaikea lähteä metsästämään edullista lainaa netistä, eikä etenkään helposti. Valveutunut kuluttaja sen sijaan saa käytettyä useammankin tunnin pyöriessään lainaviidakossa ja etsien edullista lainaa. 

Valveutuneella kuluttajalla tosin on mahdollisuuksia löytää itsekin ”edullinen laina”. Vertailusivustot, kuten MONEYBANKER.fi, auttavat kuluttajia vertailemaan lainoja ja helpottavat edullisen lainan löytämistä. 
Kuluttajan on hyvä opetella tuntemaan lainakäsitteitä, jotta osaa itsekin tunnistaa lainojen tarjoajien joukosta parhaimmat ja edullisimmat lainatuotteet. Lainan vuosikorko on tunnetusti hyvä mittari sille, onko laina kallis vai edullinen. 
Mitä suurempi vuosikorko,, sitä kalliimmasta lainasta on kyse. Pelkkä vuosikorko ei silti ole koko totuus vaan kokonaiskustannusten vertailu on hyvä opetella. Luoton kokonaiskustannuksia ovat kuluttajan maksettavaksi tulevien kulujen, korkojen ja muiden maksujen yhteismäärä.

Lainatyypit tutuiksi

Luoton tai lainan myöntämisenä pidetään sekä tavaroiden ja palveluiden myymistä ilman käteismaksua että rahalainan antamista. Luottoja tai lainoja löytyy kahdenlaisia; vakuudellisia ja vakuudettomia. 

Vakuudellisessa luotossa tai lainassa on kyse siitä, että luotonantaja varmistaa lainansa takaisinsaannin joko takaajan avulla, panttauksella tai muulla rahaksi realisoitavalla. Vakuudeton luotto on puolestaan luotto tai laina, jonka saamiseen ei tarvita mitään erillisiä vakuuksia tai panttauksia. 
Luotonantotoiminta kuuluu kuluttajansuojalain piiriin silloin, kun kyse on liikkeenharjoittajan ja kuluttajan välisestä suhteesta. Erilaisia lainoja myöntävät niin rahoitusyhtiöt, luottoyhtiöt, pankit sekä postimyyntiyritykset. Lainantarjoajan tulee olla rekisteröityneenä luotonantajarekisteriin. Rekisteröinti kertoo, että luotonanto on laillista.
Vuonna 2013 käyttöönotettu korkokatto iski rajuiten pikavippejä myöntäviin yrityksiin, sillä yritysten tuotto perustui nimenomaan korkoihin.
Muutoksen myötä osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä muokkasivat lainatuotteidensa nimikkeitä kulutusluotoiksi, joustoluotoiksi tai tililuotoiksi. 
Tällä muutoksella he pystyivät kiertämään korkokattosäädöstä, sillä korkokatto ei koske yli 2000 euron lainoja. Luotonhakijoiden näkökulmasta katsottuna tilanne parantui korkokaton myötä, sillä vakuudettomien luottojen ja vippien hinta putosi selkeästi. 
Lisäksi tililuottojen ja joustoluottojen tultua markkinoille, myös joustavuus lisääntyi. Vaikka lainat ovat nyt edullisempia, ovat luotonantajat toisaalta kiristäneet luotonantopolitiikkaansa.

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on luotto, jonka elinkeinonharjoittaja myöntää sopimusta vastaan lainana, maksunlykkäyksenä tai muuna samantapaisena taloudellisena järjestelynä. Kulutusluotto tunnetaan tavallisesti lyhytaikaisena pienempänä luottona. 

Kulutusluottoihin luetaan kuuluvaksi esimerkiksi pikavipit ja pikaluotot, osamaksukauppa sekä postimyyntiyritysten myöntämä tililuotto. Pääsääntöisesti nämä kaikki ovat vakuudettomia luottoja. 
Kulutusluotto on hyvä ja edullinen vaihtoehto, jos talous on kunnossa ja löydät itsellesi parhaimman kulutusluoton myöntäjän.

Pikavippi

Pikavippi, pikaluotto, pikalaina – tällä luotolla on niin monta nimeä kuin on hakijoitakin. Pikavipin tunnusomaisia piirteitä ovat pienet rahasummat ja, että se on helposti saatava luotto tai pienempi laina. Lainasummat vaihtelevat 50 eurosta 2000 euroon.

Suomen pankin mukaan pikavipit ovat Suomessa erityisen suosittuja ja niitä otetaan huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi vakuudellisia pankkilainoja tai luottoja. 
Pikavippien kasvuvauhti on ollut hurjaa, mutta määrällisesti pikavipit sekä pikalainat ovat vähentyneet. Sen sijaan uutena trendinä on vakuudettomien lainojen ja pikavippien lainasummien muuttuminen suurempaan. 
Pikavippejä kritisoitiin alussa erityisesti niiden pilviä hipovien korkojen ja kulujen vuoksi. Ja tottahan tuo onkin. Pikavippeihin tulleiden säädösten ja uudistusten myötä niiden korot ovat saatu onneksi kuriin. 
Yksi erityinen muutos, joka pikavipeissä on tapahtunut, on korkojen melkein prosenttiyksikön verran tapahtunut alentuminen. 
Korkojen tippuminen on tapahtunut vuoden 2016 aikana. Korkojen tippuminen selittää taas suurentuneet lainasummat. Pikavippien korkokaton myötä lainan todellinen vuosikorko saa olla enintään viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksikköä.

Joustoluotto

Joustoluotto tunnetaan myös nimellä kulutusluotto. Joustoluotto on monesti laina, joka otetaan auton hankintaa varten. 

Joustoluottoa löytyy niin vakuudellisia kuin vakuudettomiakin vaihtoehtoja. Joustoluoton lainasummat ovat tavallisesti 2000 eurosta ylöspäin.

Tililuotto – ja osamaksuluotto

Yleensä postimyyntiyrityksillä on käytössä asiakkailleen tililuotto tai osamaksuluotto. Tililuotto- tai osamaksuluotto on eräänlainen tili, jonka luottorajan puitteissa asiakas voi ostaa ja tilata tuotteita. 

Tili- ja luottosuhde on näin ollen jatkuva. Tili- tai osamaksuluottoa anotaan samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta lainaa. Yleensä tililuotto- tai osamaksuluotto on vakuudettomia luottoja. 
Olet varmasti törmännyt huonekaluliikkeessä tai kodinkoneliikkeessä tili- tai osamaksuluottoon; voit ostaa vaikkapa television ja maksaa siitä vain tietyn summan kuussa. Lyhennettyäsi 500 euroa, jää sinulle tuo rahasumma käyttöösi uutta hankintaa varten.

Opintolaina

Opintolaina on Suomen valtion myöntämä laina opiskelijoille. Laina on tarkoitettu opiskelijoille helpottamaan arkea ja antaen näin mahdollisuuden keskittyä opiskeluun. Opintolaina on ”edullinen laina” ja saat lainan takaisinmaksulle yleensä hyvin joustavan takaisinmaksuohjelman. 

Lainalle ei tarvitse muuta vakuutta, sillä Kela takaa lainan. Nykyisin myöskään maksuhäiriö ei estä sinua saamasta opintolainaa. Lisäksi saat opintolainahyvityksen, kun valmistut määräajassa.

”Edullinen laina” – yhteenveto

Internetissä toimii kirjava joukko erilaisia lainantarjoajia ja joukosta on hyvä oppia tunnistamaan myös epärehelliset tahot. Mikäli olet aikeissa hakea edullista lainaa, kannattaa käyttää vertailusivustoa apuna ja ottaa laina aina tunnetun lainantarjoajan kautta. 

Erityisesti vakuudettomissa lainoissa on tärkeää verrata lainojen hintoja ja kokonaiskuluja, jotta löytää parhaimman ja edullisimman ratkaisun juuri omaan tarpeeseen.  Tutustuthan aina lainaehtoihin ennen yhdenkään lainan hyväksymistä ettei jälkikäteen tule yllätyksiä piilokulujen tai muiden ehtojen kanssa. 
Mikäli vakuudettomien lainojen monenkirjava viidakko tutisuttaa punttia, ovat perinteiset pankista otettavat lainatuotteet hyvänä vaihtoehtona. Pankista saatavat joustoluotot ja kulutusluotot ovat monesti myös edullisempia, kuin yksityisten rahoitusyhtiöiden myöntämät lainat ja luotot. Pankista haettavaan lainaan täytyy toki valmistautua hieman eri tavalla ja asennoitua, ettei sitä välttämättä saa vuorokaudessa. 
Pankkilainan anomista varten on hyvä pitää varalla myös puskurirahastoa. Jos talous on kunnossa, sinulta löytyy vakuutta ja lainalla ei ole hengenhätä, on pankkilaina hyvä, edullinen ja turvallinen vaihtoehto.
Lainojen vertailu on ilmaista ja sitoumuksetonta eikä lainatarjousten pyytämisestä veloiteta kuluja.  Lainojen vertailu kannattaa aina, jotta löydät edullisimman lainan. Voit vertailla erilaisia lainoja MONEYBANKER – sivuston kautta.

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.