Vakuudettomat lainat - Suosituimmat lainat - MONEYBANKER.fi
Toukokuu 2021

1. plads
Ikäraja: 20 v.
100 - 60 000 Lainamäärä
1 - 20 kk Maksuaika
4,19 - 30,5% Korko
Hae lainaa
Kun lainasumma 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
2. plads
Ikäraja: 21 v.
1 - 2 000 Lainamäärä
3 - 50 kk Maksuaika
216,2% Korko
Hae lainaa
2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3534,01 € mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.
3. plads
Ikäraja: 20 v.
2 000 - 60 000 Lainamäärä
12 - 180 kk Maksuaika
4,5 - 50,5% Korko
Hae lainaa
Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 233 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 95€ avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 958 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9%.
Lainaa ilman vakuuksia - Vertaile lainoja

Lainaa ilman vakuuksia Vakuudettomat lainat

Vakuudettomat lainat | MONEYBANKER.fi

Vakuudettomat lainat

Mitä vakuudettomat lainat ovat ja mistä niitä saa? Lue lisää aiheesta ja löydä paras lainavaihtoehto → MONEYBANKER.fi


Vakuudettomat lainat

Vakuudettomat lainat ovat lainoja, joissa lainaa ei tarvitse vakuuttaa taikka taata ulkopuolisen takaajan avulla. Vakuudettomat lainat ovat usein vakuudellista lainaa kalliimpia, mutta riskejä omaisuuden menettämisestä taikka ulkopuolisen takaajan joutumisesta lainan takaisinmaksajaksi ei ole. Mahdollisia vakuudettomia lainamalleja ovat muun muassa pienlaina eli niin kutsuttu pikavippi, joustoluotto sekä vertaislaina. Vakuudettomat lainat lasketaan kuluttajaluottoihin.


Vakuudettomat lainamallit

Pienlaina

Pienlaina mielletään usein lyhytaikaiseksi sekä akuuttiin tarpeeseen otetuksi lainaksi. Pienlainat ovat kertalainoja ja suuruudeltaan useimmiten 100 eurosta 2500 euroon.


Joustoluotto

​Joustoluotossa sovitaan tietty lainasumma, jonka voi nostaa pienempinä summina lainakattoon asti tarpeen mukaan. Lainasummaa voi useimmiten tarvittaessa korottaa.


Vertaislaina ​

Vertaislainassa lainaaminen tapahtuu kahden yksityishenkilön välillä. Välittäjänä lainaprosessissa usein kuitenkin toimii vertaislainayritys. Lainasopimus on tästä huolimatta yksityishenkilöiden välinen, joskin osapuolet pysyvät toisilleen anonyymeinä.


Lainantarjoajat

Vakuudettomat lainat ovat mahdollisia osittain kovan kilpailun johdosta. Lainoja myöntävät niin pankit kuin rahoitusyhtiöt. Vakuudettomat lainat ovat mahdollisia johtuen perinteistä lainaa korkeammista koroista. Mikäli yksittäinen lainaaja ei pysty maksamaan lainasummaa takaisin, jää yritys tai pankki voiton puolelle muiden lainaajien maksamien korkojen ansiosta. Maksukyvytön lainaaja taas menettää luottotietonsa, joka vaikuttaa muun muassa tulevien lainojen saantiin.


Luotonantajaa valitessa on hyvä lukea muiden lainaajien kokemuksia luotonantajasta sekä tarkastaa kuuluuko tämä valtakunnalliseen luotonantajarekisteriin. Rekisteriin hyväksytään ainoastaan lakia sekä hyvää luotonantotapaa noudattavat rahoitusyritykset.


Kenelle vakuudetonta lainaa myönnetään?

Vakuudettomat lainat ovat mahdollisia niin yksityishenkilöille kuin yrityksille. Hakijan tulee olla lainanantajasta riippuen vähintään 18-vuotias, mutta joissakin tapauksissa ikäraja on jopa 26 vuotta. Hakijalla tulee olla nettipankkitunnukset, suomalainen puhelinnumero sekä osoite eikä hänellä saa olla maksuhäiriöitä rekisterissä.


Yritysten vakuudettomat lainat sopivat niin toiminimille kuin isoille yrityksille. Lainakulut voidaan vähentää yrityksen verotuksessa.


Vakuudettomien lainojen hakuprosessi

Vakuudettomia lainoja kannattaa aina vertailla. Vertailussa tulee ottaa huomioon lainan todelliset kulut, joihin kuuluvat tilinhoitomaksut, käsittelymaksut sekä laina-aika. Lainoja voi vertailla kätevästi MONEYBANKERin sivuilla.


Itse hakemus tehdään internetissä tunnistautumalla lainapalveluun verkkopankkitunnuksilla. Hakemuksen voi useimmissa lainapalveluissa tehdä läpi vuorokauden, mutta lainoja voidaan maksaa ainoastaan kello 7–23 välillä. Hakemuksen yhteydessä lainanhakijalle lähetetään sopimus sekä eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot -lomake sähköpostitse taikka muulla sovitulla tavalla.


Vakuudettomat lainat sekä takaisinmaksu

Vakuudeton laina maksetaan takaisin kuukausittain tehtävänä lainanlyhennyksenä. Lainanlyhennyksen summa riippuu lainanmyöntäjästä sekä takaisinmaksuajasta. Lainanlyhennyserään vaikuttavaa lainasumman sekä laina-ajan lisäksi lainan viitekorko. Viitekorkona käytetään Primeä taikka Euriboria ja se voi muuttua laina-aikana. Lainanantajan on myös mahdollista käyttää kiinteää korkoa, jolloin lyhennyserä pysyy muuttumattomana koko laina-ajan.


Lainahakemuksen peruuttaminen

Vakuudettoman lainan lainahakemuksen voi peruuttaa neljäntoista päivän sisällä sopimuksen syntymisestä. Ilmoitus peruutuksesta tulee tehdä kirjallisesti ja sen tulee sisältää luotonhakijan nimi, osoite, henkilötunnus, puhelinnumero, peruuttamisilmoitus sekä paikka ja päiväys.


Vaikka lainahakemus peruutettaisiin, on luotonantajalla oikeus saada korvaus tililuoton koron ajalta. Mikäli luotto on maksettu luotonhakijan tilille, tulee tämän palauttaa laina välittömästi luotonantajalle korkoineen. Mikäli lainasummaa korkojen kera ei palauteta, katsotaan lainahakemuksen peruutus mitätöidyksi.

Top