MONEYBANKER

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Nykyisin erilaisten lainantarjoajien määrä on moninkertaistunut verrattuna siihen, miten asiat olivat esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Siinä, missä tarjoajien määrä on kasvanut, on myös lainan saaminen helpottunut merkittävästi. Esimerkiksi vakuudettoman lainan tarjoamisesta ja saamisesta on tullut osa lainamarkkinoiden arkipäivää siinä, missä kymmenen vuotta sitten ajatus olisi ollut täysin mahdoton.

Lainan vakuuta ja takaajaa ollaan yleensä pidetty eräänlaisena turvana lainanantajalle siitä, että jos lainanhaltija ei kykenekään maksamaan velkojaan pois, on saatavia mahdollisuus vaatia myös muilla keinoilla. Asuntolainaa hakiessa vakuus on usein hankittava asunto itse. Muissa tapauksissa vakuus voi olla jokin muu arvoesine, esimerkiksi vapaa-ajan asunto tai arvopaperi, jonka lainanhaltija menettää, jos ei maksa velkojaan.

Lainan takaaja puolestaan on ulkopuolinen henkilö, usein perheenjäsen tai sukulainen. Jos lainanhaltija syystä tai toisesta jättää velan takaisinmaksun suorittamatta, joutuu lainan ulkopuolinen takaaja maksumieheksi.

Laina ilman vakuuksia ja takaajia tarkoittaa, ettei lainanhakijan tarvitse vakuuttaa lainaa talolla tai arvoesineellä, eikä lainaa varten tarvita myöskään ulkopuolista takaajaa. Perinteiseen lainaan verrattuna vakuudettomassa lainassa on yleensä korkeampi korkoprosentti, koska rahoitusyhtiöt ottavat tietoisen riskin antaessaan lainaa ilman vakuuksia. Lainanhakijalla itsellään ei kuitenkaan ole riskiä omaisuuden menettämisestä, vaan jos hän jättää velkansa hoitamatta, saa hän korkeintaan maksuhäiriömerkinnän luottotietoihinsa.

Kuinka suuren lainan voi saada ilman vakuuksia ja takaajia?

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia otetaan useimmiten yksityishenkilöiden toimesta yllättäviin menoihin, koska ne ovat tunnetusti nopein tapa saada lainaa heti tilille. Tällöin lainasummat pysyvät yleensä pienempinä, usein muutamista kympeistä muutamiin satasiin, sekä lyhyempiaikaisina, sillä ne maksetaan usein pois jo heti seuraavasta palkasta. Suuremmat lainat pidemmällä maksuajalla eivät kuitenkaan ole poissuljettuja.

Jotkut pankit ja rahoitusyhtiöt voivat tarjota jopa kymmenien tuhansien eurojen lainoja ilman vakuuksia ja takaajia. Toki näissä tapauksissa hakijalla täytyy olla erittäin hyvät ja säännölliset tulot sekä täysin puhtaat luottotiedot.

Lopulta, lainansuuruus vaihtelee paljon sekä käyttökohteesta että lainanantajasta riippuen. Myös maksuajat voivat vaihdella suuresti. Huomioitavaa on, että etenkin suuret vakuudettomat lainat voivat tulla takaisin maksettaessa hyvinkin kalliiksi niiden huomattavasti korkeamman koron sekä muiden käsittely- ja hoitokulujen vuoksi.

Mitä vaihtoehtoja on saada vakuudetonta lainaa?

Tänä päivänä, vakuudetonta lainaa voi hakea monesta eri lähteestä. Yleisin tapa saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia on ottaa pikavippiä eli lyhytaikaista kulutusluottoa, jonka suuruus voi vaihdella muutamista kympeistä muutamiin tuhansiin euroihin. Pikavipit ovat olleet suosittuja erityisesti nuorison keskuudessa, joilla harvemmin on omistuksessaan arvoesineitä tai mahdollisuutta hankkia takaajaa lainalleen.

Myös joustoluottoa, vertaislainaa sekä tililuottoa voi saada ilman vakuuksia ja takaajia. Joustoluotto on jatkuvaa luottoa, jota voi nostaa pienempiä summia tiettyyn lainakattoon saakka ja jota voi nostaa uudelleen käyttöön sitä mukaan, kun sitä on maksettu takaisin. Vertaislaina perustuu yksityishenkilöiden väliseen sopimukseen ja siksi sitä voi saada vakuudettomana vain, jos kumpi osapuoli tähän suostuu.

Tililuotto puolestaan on lainaa, jota myönnetään esimerkiksi kodinkoneliikkeestä tietyn kulutustavaran hankintaa varten.

Kuka voi saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia?

Jotta voisit saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, täytyy sinun olla vähintään 18-vuotias. Jotkut yritykset voivat vaatia jopa 26 vuoden ikää, joten ikävaatimukset vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Tämän lisäksi täytyy sinulla myös olla puhtaat luottotiedot, säännölliset kuukausitulot sekä pysyvä osoite Suomessa.

Vaatimukset voivat vaihdella paljon eri luotontarjoajien välillä, joten muista lukea sopimus ehdot huolellisesti.