MONEYBANKER

Kulutusluotto ilman luottotietoja

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Kulutusluotto ilman luottotietoja

Luottotietojen menettäminen on luonnollisesti epämiellyttävää ja ei-toivottua. Lainaa hakiessa tulisi aina selvittää tarkasti oma takaisinmaksukyky ja arvioida tosissaan lainan tarvetta. Joskus voi kuitenkin käydä niin, ettei lainan takaisin maksaminen suunnitelmista huolimatta onnistu ajallaan.

Tästä seuraa merkintä maksukyvyttömyysrekisteriin. Merkintä voi pysyä rekisterissä useamman vuoden ajan. Osa luotontarjoajista ei suostu myöntämään lainoja niille, joilta merkintä löytyy yhä rekisteristä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö luottotiedoton voi saada mistään lainaa.

Lue lisää alta siitä, miten kulutusluotto ilman luottotietoja on mahdollista saada.

Miten saada kulutusluotto ilman luottotietoja?

Kulutusluotto ilman luottotietoja voi olla hankalaa saada, sillä merkintä on merkki siitä, ettei lainan takaisinmaksaminen ole onnistunut aiemmin. Lainan tarjoava toimija voi kokea, että riski takaisinmaksukyvyttömyydestä on yhä olemassa, eikä siksi uskalla myöntää lainaa. Usein avain lainan saantiin löytyy keskustelusta.

Puhumalla asiakaspalvelijan kanssa, oli sitten kyseessä pankki tai internetin lainasivusto, voi mahdollisuuksia saada lainaa parantaa huomattavasti. Kertomalla aiemmasta maksukyvyttömyydestä, sen ajankohdasta sekä nykyisestä tilanteesta, voi mahdollisuus kulutusluoton saantiin avautua ja sinulle voidaan, tilanteesta riippuen, myöntää kulutusluotto ilman luottotietoja. Hakukoneet voivat automaattisesti estää maksukyvyttömän hakemuksen, joten puhuminen joko kasvotusten tai puhelimitse on oiva keino nostaa mahdollisuuksia saada kulutusluotto ilman luottotietoja. Pankkivierailulle kannattaa valmistautua hyvin, esimerkiksi luonnostelemalla valmiiksi realistinen maksusuunnitelma.

Tämä on merkki siitä, että lainaa hakeva henkilö on nykyään kyvykäs maksamaan lainan takaisin ajallaan, ja tietää millaisella aikataululla takaisinmaksaminen on mahdollista.

Lainan saaminen vaatii luottotiedottomalta usein takaajien ja/tai vakuuksien olemassaoloa. Näiden tekijöiden avulla lainaa tarjoava toimija voi varmistua siitä, että rahat maksetaan takaisin tavalla tai toisella. Jos sinulla on siis lähipiirissäsi halukkaita lainantakaajia tai pystyt hyödyntämään omaisuuttasi vakuutena, mahdollisuutesi lainansaantiin kasvavat jälleen, oli kyseessä sitten kulutusluotto ilman luottotietoja tai jokin muu laina.

Toki voit miettiä, selviätkö maksuista esimerkiksi myymällä jo olemassa olevaa omaisuuttasi välttyäksesi lainan nostamiselta. Laina voi olla maksuhäiriömerkinnän omaavalle kalliimpaa, mitä se on muille. Tämän vuoksi kannattaa miettiä, onko lainalle tosissaan tarvetta, vai voiko taloutta hallita jollain muulla keinolla.

Luottotiedottomuus hankaloittaa lainansaantia merkittävistä

Vaikkakin jotkut lainantarjoajat ovat valmiita tarjoamaan lainaa myös maksukyvyttömyysmerkinnän omaaville henkilöille, on tämä kuitenkin harvinaista. Maksuhäiriömerkintä on usein automaattisesti este lainan saamiselle, tarkoittaen sitä, että maksuhäiriöllisen tekemät lainahakemukset hylätään saman tien, eikä kulutusluotto ilman luottotietoja ole mahdollinen. Tämä johtuu siitä, että lainan myöntäminen maksuhäiriömerkinnän omaavalle nähdään suurena riskinä.

On tärkeää miettiä, onko luottotiedottomana pakko saada uusi laina. Riskinä lainanottamiselle tässä tilanteessa on se, että lainan hakemisesta ja ottamisesta syntyy ikävä kierre, jota on hankala pysäyttää. Jos taloudenhallinta aiheuttaa ongelmia, eikä rahaa tunnu koskaan olevan tarpeeksi, on hyvä kääntyä ammattiosaajan puoleen.

Keskustele taloudellisesta tilanteestasi esimerkiksi pankissa ja yritä löytää uusia keinoja lainojen takaisin maksamiselle ajallaan. Budjetointi auttaa rahankäytön hillitsemisessä. Muista myös, ettei maksuhäiriömerkintä ole ikuinen. Yleensä merkintä pysyy rekisterissä kahden vuoden ajan, joissain tapauksissa kolmen vuoden ajan.

Tämän jälkeen se ei enää näy rekisterissä, ja voit saada lainaa normaalisti.