MONEYBANKER

Halvin kulutusluotto pankista

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    3 kohta

  • Lukuaika

    4 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    28/06-2022

Halvin kulutusluotto pankista

Kulutusluotto on yleissana lainoille, jotka ovat usein hieman pikavippejä suurempia. Kulutusluotot ovat muutoin hyvin samanlaisia kuin pikavipit – niitä saa usein ilman takaajia tai omia vakuuksia sekä niiden hakeminen ja vastaanottaminen on helppoa ja nopeaa. Kulutusluottoja voi vertailla ja hakea niin netistä kuin pankeistakin.

Tässä artikkelissa keskitymme pankeista haettaviin kulutusluottoihin. MONEYBANKERin sivuilta löytyy tietoa myös netissä tarjolla olevista luottomahdollisuuksista. Sivusto tarjoaa myös ilmaisen ja helpon koneen eri lainojen vertailemiseen. Kulutusluottoihin sidotut korot ja muut sivukulut voivat vaihdella suurestikin eri lainantarjoajien mukaan, joten eri tarjoajiin tutustuminen on erityisen tärkeää, oli sitten kyse netistä tai pankista haettavista kulutusluotoista.

Halvin kulutusluotto pankista löytyy eri tarjoajiin tutustumalla ja informaatiota hakemalla.

Halvin kulutusluotto pankista

Miten eri lainantarjoajat eroavat toisistaan? Suurin ero löytyy lainan kokonaiskustannuksista. Vertailemalla kaikkia niitä sivukuluja, joita lainaan kuuluu itse lainasumman lisäksi löytyy halvin kulutusluotto pankista. Lainojen kokonaiskustannuksissa voi olla suuriakin kokoeroja eri tarjoajien suhteen.

Todelliset vuosikorot ja marginaalit vaihtelevat eri tarjoajien mukaan ja vaikuttavat näin lainan kokonaiskustannuksiin. Usein vakuudettomat lainat ovat vakuudellisia hintavampia. Suomessa toimivia pankkeja ovat muun muassa OP, Danske Bank, S-Pankki, Nordea sekä Aktia. Useimmilta pankeilta voi hakea kulutusluottoa, mutta heiltä saatavat lainaan sidotut kokonaiskustannuksen vaihtelevat.

Kokonaiskoroissa näkyvät vaihtelut voivat olla monen prosenttiyksilön luokkaa, tehden täten suuren vaikutuksen lopullisiin maksusummiin. Tämän takia lainaa hakevan henkilön kannattaa pyytää lainatarjous usealta eri pankilta ennen päätöksen tekemistä. Joissain tapauksissa lainaehtoihin voi vaikuttaa se, kuinka kauan kyseisen pankin asiakkaana on toiminut. Ota siis selvää eri tarjoajista ennen päätöksen tekoa, jotta löydät halvimman kulutusluoton pankista.

Pidä myös mielessä se, että osa pankeista myöntää lainoja vain omille asiakkailleen.

Pankkien käytänteet voivat vaihdella myös kulutusluoton suuruuden mukaan. Jotkut pankeista eivät esimerkiksi tarjoa pieniä kulutusluottoja ollenkaan, toiset taas tarjoavat käyttölainoja luottokortin muodossa. Luottokortti sopii joillekin kuluttajille paremmin kuin toisille.

Joskus luottokortin hankkiminen voi laukaista jatkuvan velkakierteen, joka ei tietysti ole toivottavaa. Pankeista lainaa hakiessa on hyvä keskustella asiakaspalvelijan kanssa eri vaihtoehdoista ja omasta taloudellisesta historiasta ja nykytilanteesta itselle sopivan vaihtoehdon löytämiseksi. Samat sopimukset eivät palvele kaikkia eri tilanteita, joten oman tilanteen kartoittaminen parhaan vaihtoehdon löytämiseksi on tärkeää.

Mihin kulutusluottoa käytetään?

Kulutusluottojen avulla lisärahaa saa käyttöön nopeasti ja helposti. Tämän luonteenpiirteen ansiosta sitä käytetään usein yllättävien kulujen kattamiseen. Yllättävät kulut voivat liittyä esimerkiksi asunnon pieneen pintaremonttiin, uuteen astianpesukoneeseen, pyörän korjaamiseen tai vaikkapa hammaslääkäri käyntiin.

Usein lisärahaa haetaan myös lomamatkan kattamiseen. Kulutusluottoja käytetään moneen eri tarkoitukseen. Yhteistä tarpeille on se, että rahaa halutaan tilille nopeasti. Usein kulutusluottoa hakiessa lainaa tarjoavalle toimijalle ei tarvitse kertoa mihin lainaa tarvitsee.

Tämä tekee lainan hakemisesta netin välityksellä usein erityisen miellyttävää. Usein onkin kannattavaa tutustua ns. fyysisten pankkien lisäksi myös netissä toimiviin lainantarjoajiin.