Tuunaa ja puunaa asuntosi edustuskuntoon

Tarjoukset päivitetty: 18/05-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

 • Sisällysluettelo

  0 kohta

 • Lukuaika

  1 minuuttia

 • Sivu päivitetään

  18/05-2024

Mietitkö asunnon myymistä tai vaihtamista? Aiotko kutsua arvioijan kotiisi ja mietit, miten saisit asunnon parhaaseen mahdolliseen edustuskuntoon? Tässä kymmenen vinkkiä.

 1. Helpoin, halvin mutta ei ollenkaan vähäpätöisin neuvo: Siivoa asunto. Vanhempikin koti näyttää parhaat puolensa, kun tavarat ovat nätisti paikallaan, pölyt on pyyhitty, lattiat imuroitu ja ikkunat pesty. Jokainen tietää sen omasta kokemuksesta.
 2. Jotta asunto miellyttäisi mahdollisimman montaa: Pyri tekemään koti neutraaliksi. Persoonalliset tapetit ja esineet voivat antaa pikantin lisän asuntoon, mutta toisaalta ne voivat myös työntää luotaan yksinkertaisen tyylin ystävät. Ostajaehdokkaan on helpompi kuvitella asunto tulevaksi omaksi kodikseen, kun asunto näyttää neutraalilta.
 3. Jälleen tärkeä nyrkkisääntö joka asuntoon: Pidä kotisi kunnossa. Asunto saa enemmän arvoa, kun pinnat ja kiinteät kodinkoneet tai kaapit ovat ehjiä ja hyvin pidettyjä. Pienillä paikkailuilla, kuten ikkunankarmien maalauksella tai lattian kiillotuksella kodista saa entistä kiinnostavamman.
 4. Jos sinulla on piha, pidä sekin siistinä. Pelkkä pikkupolku ovelle tai takapiha voivat tehdä yhtä suuren vaikutelman kuin itse asunto. Vuodenajasta riippumatta pihapiiristä saa tehtyä hyvän- ja huolletun näköisen.
 5. Asunnossa kuin asunnossa: Tee ulkoasusta mahdollisimman lämmin. Omakoti-, rivi- tai paritalossa mutta myös kerrostaloasunnossa kannattaa muistaa, että ovenedusta on se, jonka arvioija ja ostajaehdokas näkevät ensin. Esimerkiksi eteismatto kannattaa pitää puhtaana, ja miksei oveenkin ripustaisi koristeen.
 6. Suomen vähänkään uudemmissa taloissa ikkunat ovat usein tiiviitä ja ainakin kaksikerroksisia, mutta poikkeuksiakin on. Joka tapauksessa mieti, onko ikkunoissasi korjattavaa, tai saisiko ne jopa vaihdettua edullisesti. Pitkän talven maassa ikkunat ovat tärkeä tekijä asuntoa arvioidessa.
 7. Sitten kerros ylöspäin: Katso, missä kunnossa talon katto on. Kesällä pelkkä pesu voi tehdä ihmeitä. Jos katossa on remontoitavaa, on hyvä idea tarkistaa, saisiko sen korjattua verrattain nopeasti ja edullisesti. Se voi nostaa talon arvoa paljon enemmän kuin pikkuremontti maksaa.
 8. Entä saisiko kellarin hyödynnettyä? Nykyaikana turhaa tilaa on harvoin liikaa, ja ostajat haluavat ainakin maksimoida joka neliön, josta maksavat. Mielikuvitustasi käyttämällä hyödyntää kellarin niin, että siitä tulee uutta oleskelutilaa, mikä taas lisää asunnon arvoa. Kerrostaloasunnon kellarikomeroa ei voi tehdä asuinkelvolliseksi, mutta se on hyvä pitää tyhjänä, jotta tuleva asukas tietää, että tavaransäilytystilaa on saatavilla.
 9. Suurempi sijoitus mutta kenties vielä suurempi arvonnosto: tee pieni keittiö- tai kylpyhuoneremontti. Putkiremontti on nykyaikana suuri arvonnostaja, mutta sen tekemiseen tai tekemättä jättämiseen ei voi yleensä vaikuttaa. Mutta jos isoja remontteja ei ole näköpiirissä, pieni keittiökaappien tai vessahanojen päivitys voi tehdä ihmeitä.
 10. Suurin muttei mahdoton muokkaus: laajenna oleskelutilaa. Kuten viitattu kellarikohdassa, taloa voi laajentaa myös muuhun suuntaan. Tekisikö pieni veranta asunnosta vielä hienomman, mahtuisiko pikkuyksiöön pieni parvi?

Sitten vain, tervetuloa tutut ja tuntemattomat!