Nuori, näillä vinkeillä selviät lainaviidakossa

Tarjoukset päivitetty: 24/04-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Nuori, näillä vinkeillä selviät lainaviidakossa

Nuorille lainanetsijöille markkinoiden tarjoamat lukuisat vaihtoehdot saattavat näyttäytyä hämmentävinä, ja siksi niistä onkin helppo hullaantua. Vaikka nämä mahdollisuudet voivat paikata pikaisen rahantarpeen, on tärkeä muistaa, että ilmaista rahaa ei ole olemassa ja huolettomalla taloudenpidolla on seurauksensa. Lainojen maksamatta jättäminen voi johtaa maksuhäiriömerkintään, joka vaikeuttaa vuokra-asunnon, työpaikan tai uusien lainojen saamista, samaan aikaan kun maksamattoman lainan korko kasvaa.

Ota nämä vinkit haluun sopivaa lainamuotoa etsiessä.

Pyydä apua läheiseltä ja välty korkomaksuilta

Jos mahdollista, pieniä summia varten kannattaa pyytää apua sukulaisilta, kavereilta tai muilta läheisiltä. Tutut lainaavat rahaa yleensä mielellään, kunhan heidän oma rahatilanteensa sen sallii. Hyvä puoli on, että läheiseltä lainatessa välttyy yleensä kertyvistä korkomaksuista.

Takaisinmaksu kannattaa kuitenkin suorittaa ajallaan, eikä lainailusta kannata tehdä toistuvaa tapaa, sillä rahaan liittyvät riidat ovat yleinen syy ihmissuhteiden kariutumiseen.

Opintolainassa korko on pieni eikä takaisinmaksun kanssa ole kiirettä

Jos olet opiskelija, on sinulla mahdollisuus valtion takaamaan opintolainaan, jonka suuruus määräytyy iän ja oppilaitoksen mukaan. Takaus on voimassa enintään 30 vuotta ensimmäisen lainaerän nostamisesta, joten takaisinmaksun kanssa ei ole kiirettä. Opintolainan etuna on sen helppo saatavuus ja äärimmäisen pieni korko opiskelujen ajan.

Muista, että opintolainoja tarjoavat pankit kannattaa myös kilpailuttaa. Lisätietoa opintolainasta Kelan sivuilta.

Vertaile eri pikavippien lainaehdot huolella

Pikavippien ottaminen nuorten keskuudessa on yleistynyt runsaasti, ja tänä päivänä monet erilaiset yritykset tarjoavat vippejä erilaisilla lainaehdoilla. Huomioitavaa on, että pikavippien laina-ajat ovat usein lyhyitä ja korot yllättävän suuria, ja siksi tämä lainamuoto voi helposti johtaa velkakierteeseen, jos rahaa ei kyetä maksamaan takaisin ajallaan. Jos päädyt pikavippiin, muista kilpailuttaa ja vertailla eri lanantarjoajat ja lainaehdot huolella.

MONEYBANKER-sivuston tarjoama työkalu on luotettava apu juuri tähän tarpeeseen, joten käytä sitä hyödyksi.

Ota selvää ASP-säästämisestä

ASP (asuntosäästöpalkkiojärjestelmä) -tilin voi avata ensiasunnon ostamista suunnittelevat 18-39-vuotiaat henkilöt (ks. Finanssivalvonta). Tarkoitus on säästää rahaa omaa asuntoa varten vähintään 2 vuoden ajan, siten että tilille kertyy vähintään 10 % asunnon hankintahinnasta, minkä jälkeen pankki voi myöntää lainan.

Etuna on, että ASP-tilille säästetyille rahoille saa normaalia paremman koron ja lainalle korkotuen. Jos suunnittelet ASP-tilin avaamista, kannattaa selvittää eri pankkien edut, sillä niissäkin voi olla eroja.