Käytä alennusmyynnit hyväksesi mutta älä hullaannu niistä

Tarjoukset päivitetty: 25/04-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    3 kohta

  • Lukuaika

    4 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    25/04-2024

Joulun jälkeen, ja nykyään jopa ennen joulua, televisio- ja lehtimainokset täyttyvät ale-prosenttitarjouksista, ja kaupat ovat täynnä alennuskoreja. Kun tavaraa myydään puoleen hintaan tai jopa 80 prosentin alennuksella, on usein vaikea olla lähtemättä kaupasta tyhjin käsin. Ale-tuotteiden ostaminen ei kuitenkaan tarkoita aina samaa kuin säästäminen.

Osta järkevästi

Ennen kuin lähdet edes näyteikkunaostoksille, katso vaatekaapistasi ja huushollistasi, mitä todella tarvitset. Onko tiedossa lasten syntymäpäivät, ovatko talvikengät tai villapaidat nähneet parhaat päivänsä, onko tietokone totaalisesti tiltissä? Älä osta tuotteita, joita et ostaisi välttämättä täysihintaisenakaan. Muista myös, että iso alennusprosentti ei tarkoita automaattisesti halpaa hintaa, sillä tuotteen lähtöhinta voi olla pilvissä ja alennushinta ihan tavanomainen hinta.

Tee ale-ostosbudjetti

Kuten aiemmin mainittu, heräteostokset eivät ole välttämättä kannattavia, vaikka tuote olisi kuinka isossa tarjouksessa. Mikäli haluat hemmotella itseään tai olet todella vailla tiettyjä tuotteita, sinun kannattaa tehdä lista tarpeistasi ja taloudestasi – siinä missä muissakin ostoksissa. Voit esimerkiksi asettaa itsellesi tavoitteen, minkä hinnan suostut maksamaan tietyistä tuotteista tai millä summalla saat tehdä heräteostoksia.

Tee budjetti tarkoin ja tiukasti, sillä usein käy niin, että ostoksilla budjetti ylittyy hieman joka tapauksessa.

Kun olet kaupassa, katso, että tiedät tuotteen lopullisen hinnan. Ale-prosentti ei ole välttämättä se, mikä on viereisellä tuotteella tai mikä on kaupan alennusmyyntien suurin ale-prosentti. Ja esimerkiksi elektroniikkaa ostaessa kannattaa kysyä neuvoa myyjältä tuotteen laadusta ja ominaisuuksista ihan siinä missä muutenkin isoja hankintoja tehdessä.

Alennusmyynnit eivät ole ainutkertaisia

Muista myös, että alennustuotteita ei saa yleensä palauttaa. Siksikään ei kannata tehdä ostoksia ilman pohtimista ja sovittamista. Lisäksi nykyään alennusmyyntejä tuntuu olevan lähes kuukausittain: joulualejen jälkeen tulee kauppojen teemapäiviä, bonuskorttikampanjoita ja sitten taas vanhojen sesonkituotteiden poistomyyntejä.

Ehkä voit siis jättää joitakin alennusmyyntejä väliin – aina ei ole pakko saada kaikkea.

Nykyään on hyvä tukea kivijalkakauppoja, mutta usein hyvä ostosvaihtoehto on käyttää nettikauppoja. Näin hintojen vertailu voi sujua helpommin ja järkevämmin kuin kaupoissa kierrellessä ja tuotteita hiplaillessa. Verkko-ostokset tosin johtavat usein siihen, että saat uusia mainoksia vierailemillasi nettisivuistoilla, sillä hakukoneet tietävät, mitä teet.

Älä klikkaa aina näitä mainoslinkkejä, vaikka ne näyttäisivät kuinka isoja ale-prosentteja. Ja mitä tulee ylipäätään alennusmyynteihin – älä lankea uusien ja täysihintaisten tuotteiden ostamiseen. Se ei ainakaan tuo säästöjä.