Hankinnat, joissa on parempi kuluttaa kuin säästää

Tarjoukset päivitetty: 22/02-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Hankinnat, joissa on parempi kuluttaa kuin säästää

Hankinnat ovat osa elämää. On luonnollista, että muuton yhteydessä rahaa tulee kulutettua puuttuviin huonekaluihin tai uusiin kodinkoneisiin. Ennen häitä rahaa tulee laitettua mekkoon, hääpaikkaan, cateringiin ja kutsukortteihin.

Brunssin yhteydessä käydään kaupassa ystävienkin vatsojen edestä, jolloin kulut luonnollisesti nousevat.

Juuri kaiken elämässä tapahtuvan hauskuuden takia on hyvä säästää, kun siihen on mahdollisuus. Ostaa halvempaa vessapaperia tai valita tavallinen elokuva 3D-näytöksen sijasta. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että on olemassa tarpeellisia hankintoja, joiden kohdalla ei kannata säästää ostohetkellä.

Ne tulevat maksamaan hintansa takaisin laadussa ja kestävyydessä.

Tässä siis viisi vinkkiä hankintoihin, joissa kannattaa kuluttaa:

1) Paistinpannu

Paistinpannu on jokaiseen talouteen kuuluva perustarvike, joita myydään monessa eri hinta- ja laatuluokassa. Halvemmat paistinpannut kestävät aktiivisessa käytössä muutaman vuoden, mutta jos hintaan lisää muutaman kympin niin paistinpannusta voi saada jopa elinikäisen ystävän.

2) Kuulokkeet

Kuulokkeita käytetään usein meluisissa tiloissa, jonka takia niiden ulkoisten äänten eristykseen kannattaa kiinnittää huomiota. Kuten paistinpannuissa, myös kuulokkeissa laatu pidentää käyttöikää. Käy siis juttelemassa asiantuntevan myyjän kanssa, jotta voit nauttia työmatkastasi ja musiikistasi kaksin kerroin.

3) Kengät

Lenkkikengät, vaelluskengät, korkokengät... Siinä muutamia esimerkkejä kengistä, joiden laatuun usein panostamme. Miksi siis emme pitäisi huolta jaloistamme joka päivä, ja laittaisi enemmän rahaa myös vapaa-ajankenkiimme? Samalla sijoitamme omaan hyvinvointiimme.

4) Tekninen alusasu

Teknisen alusasun tehtävä on siirtää kosteus pois iholta ja lämmittää. Tekokuituiset alusasut imevät kyllä kosteuden, mutta eivät lämmitä. Tämän lisäksi ne alkavat myös haista nopeasti.

Teknisissä aluskerrastoissa kannattaa siis sijoittaa merinovillaan tai laadukkaaseen verkkokerrastoon.

5) Energiansäästölamppu

Seuraavan hehkulampun loppuun palaessa kannattaa miettiä, josko olisi aika sijoittaa energiansäästölamppuun. MIPS-tutkimuksen mukaan hehkulampun suurempi sähkönkulutus ja lyhyempi käyttöikä muodostavat suuremmat kokonaiskustannukset, kuin noin kymmenen kertaa kalliimman energiansäästölampun ostaminen.