Airbnb on matkaajan mahdollisuus ja matkustusalan uhka

Tarjoukset päivitetty: 24/04-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    4 kohta

  • Lukuaika

    4 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    24/04-2024

Oletko lähdössä lomalle viikonlopuksi tai pidemmäksi aikaa? Kenties joku muu on tulossa matkalle samaan aikaan juuri sinun kotialueellesi? Yksi yhä suositumpi tapa saada itselle lisää matkarahaa ja hyödyntää tyhjillään oleva asunto on Airbnb. Tässä kiinnostavaa tietoa majoituspalvelusta.

Mikä Airbnb?

Heille, joille konsepti on uusi: Airbnb on netissä toimiva palvelu, johon kuka tahansa voi rekisteröityä. Nettisivustolla henkilö luo oman profiilin, johon hän kirjoittaa itsestään ja ennen kaikkea asunnosta, jota on valmis vuokraamaan. Kun itsellä on profiili, jonka on hyväksyttänyt ja varmistanut sivustolla, voi etsiä itsekin majoituskohteita melkein mihin tahansa on matkaamassa.

Muistisääntöjä aloittelijalle ja konkarille

Jotta majoittujat valitsisivat juuri sinun kohteen, ja jotta muut majoittajat hyväksyisivät majoituspyyntösi, profiilista kannattaa tehdä mahdollisimman luotettavan näköinen. Ota asunnostasi hyvät kuvat ja kerro kattavasti sekä houkuttelevasti muun muassa asunnosta, asuinalueesta, julkisesta liikenteestä ja lähialueen palveluista tai turistikohteista. Lisäksi sivustolla kannattaa täyttää kaikki oleelliset kohdat, kuten kuinka monta henkilöä asunnossa voi majoittua, toimiiko langaton netti, ja onko asunnossa pesukone tai hiustenkuivaaja.

Majoittuja- tai majoittajaehdokkaan kanssa kannattaa aina viestitellä ja keskustella yhteisen luottamuksen saamiseksi. Kun majoitussopimus on hoidettu sivustolla, voitte olla tarkemmin yhteydessä tapaamisajasta ja -paikasta. Jos et ole kotona vieraiden tullen, voit pyytää kaveria luovuttamaan avaimet tai käyttää esimerkiksi R-kioskin avainpalvelua.

Majoitusajan jälkeen sivusto pyytää jättämään arvion toisesta. Sinun kannattaa kirjoittaa arvio, sillä se auttaa muita, ja silloin voit saada itsekin varmemmin palautetta toiselta – mikä taas voi tuoda sinulle vakuuttavuutta seuraavia majoittajia tai majoittautujia varten.

Pientä tienestiä pienellä vaivalla

Yöpymishinnan voi määritellä itse, mutta Airbnb antaa osviittaa ja suosituksia kyseisen alueen hintatasosta. Vaikka asuisit kauempana tai pienessä kaupungissa, voit yllättyä, kuinka suosittu asuntosi saattaakin olla. Asuntojen hinnat yötä kohti vaihtelevat muutamista kympeistä moniin satoihin euroihin.

Pikkukaupungissa tai kaukana keskustassa ei kannata tietenkään pitää korkeita hintoja, mutta toisaalta jos omassa kylässäsi ei ole montaa hotellia tai Airbnb-asuntoa, sinun kodillasi saattaa olla kovakin kysyntä. Suurten tapahtumien, kuten festivaalien tai konferenssien, aikaan asunnon hintaa voi nostaa, sillä silloin kaupungin majoituspaikoista voi olla pulaa.

Airbnb:n avulla saat helposti tienattua pientä matkarahaa itsellesi. Palvelun yleistyttyä moni on tajunnut, että lyhytaikaisista yöpymisistä saa suhteessa paremman tuoton kuin pitkäaikaisesta vuokralaisesta. Esimerkiksi lomakaudella asuntoon saattaa saada helposti jatkuvasti vieraita, mutta on muistettava, että asunnosta on myös huolehdittava.

Majoittajan on järjesteltävä avaintenvaihto, puhtaat petivaatteet ja puhdas asunto sekä oltava saatavilla, mikäli vierailla on jotakin kysyttävää.

Mitä valtio sanoo?

Airbnb:llä on yli 200 miljoonaa käyttäjää lähes 200 maassa ja noin 65 000 kaupungissa. Jotkut kaupungit, kuten Lontoo ja Barcelona, ovat suhtautuneet laajentuneeseen Airbnb-toimintaan kielteisesti, sillä sen pelätään vaikuttavan tai se on jo vaikuttanut esimerkiksi kaupungin matkailualaan tai yleiseen asuntopulaan. Suomessa Airbnb kuuluu veronalaiseen toimintaan, ja tarkempaa tietoa saa Verohallinnon sivuilta.

Sitten vain hyvää matkaa!