MONEYBANKER

Mistä halvin autolaina

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    4 kohta

  • Lukuaika

    5 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    28/06-2022

Mistä halvin autolaina?

Autolainavaihtoehdot

Autolaina on yksi yleisimmistä lainatarpeista ja auto on yleensä yksi talouden kalleimmista hankinnoista asunnon jälkeen. Niinpä monet ottavat autoa varten lainan ja miettivät, mistä halvin autolaina olisi mahdollista saada. Autolainojen vertailu kannattaa, sillä hintaerot voivat olla erittäin suuria eri autolainojen välillä.

Hintaero ero lainojen välillä saattaa olla satoja tai jopa tuhansia euroja.

Autolainan voi saada joko autoliikkeestä, pankista tai verkossa lainaa tarjoavilta rahoituslaitoksilta. Autolainan hakijalla on siis yleensä kolme vaihtoehtoa käytettävissä. Autoliikkeen kanssa voi sopia kulutusluotosta ja osamaksusuunnitelmasta, lainan voi hakea omasta pankista tai on mahdollista etsiä edullinen joustoluotto netistä.

Halvimman autolainan etsiminen vaatii hieman vaivaa ja aikaa. Se, mikä tulee edullisimmaksi, riippuu osittain myös henkilön tilanteesta ja tarpeista. Autolainan hakeminen pankista kannattaa, jos on ottamassa samaan aikaan esimerkiksi asuntolainaa.

Autoliikkeestä voi saada taas edullisimman autolainan, jos vaihtoautosta saa hyvän hyvityksen ja autoliikkeellä on hyvä korkotarjous. Joustoluotto taas halpa ja oiva rahoitusvaihtoehto erityisesti tilanteessa, jossa auton ostaa yksityisiltä markkinoilta.

Miten ja mistä halvin autolaina?

Pankista voi saada lainaa auton ostoon, vaikka varsinaista autolainaa ei pankkien palveluista löydy. Pankit myöntävät niin sanottuja kulutuslainoja, jonka voi käyttää moneen eri hankintaan, esimerkiksi juuri autoon. On myös varsin yleistä yhdistää autolaina esimerkiksi asuntolainaan.

Monet ottavat autolainan yhdessä asuntolainan kanssa, mikä käytännössä tarkoittaa, että asuntolainan määrään on laskettu varaa myös auton hankinnalle. Autolainan hakeminen pankista kannattaa, sillä kun kaikki talouden lainat ovat samassa paketissa, niiden hoitaminen on helppoa. Pankkien korkomarginaali ei aina ole kuitenkaan kilpailukykyisin ja erityisesti suurien pankkien marginaali on usein korkea.

Autolaina otetaan usein myös autoliikkeeltä. Autoliikkeillä on erilaisia rahoitussopimuksia pankkien ja muiden lainoja myöntävien rahoituslaitosten kanssa. Nämä autoliikkeiden tarjoamat kulutusluotot ovat ikään kuin osamaksusopimuksia.

Autoliikkeestä otetun autolainan etuna on, että usein vakuutena on uusi auto ja muita vakuuksia ei tarvita. On kuitenkin hyvä muistaa, että tällöin auto siirtyy varsinaisesti ostajan nimiin vasta kun osamaksu on hoidettu kokonaisuudessaan.

Autoliikkeet mainostavat autolainoja usein pienellä korolla, mutta autolainan kokonaishinta muodostuu monesta eri tekijästä. Liikkeiden tarjoamia autolainoja kannattaakin vertailla yksityiskohtaisesti ja käyttää autolainalaskuria. Kun on vertaillut autolainoja netissä, kannattaa lainojen tarjoajat kilpailuttaa myös henkilökohtaisesti, koska lopullinen lainatarjous on aina asiakaskohtainen.

Erityisesti, jos vaihdossa myy vanhan auton pois, tämä vaikuttaa aina lainamäärään ja -tarjoukseen.

Autoliikkeiden kulutusluottoja pidetään hieman kalliimpina kuin pankkien tarjoamia kulutuslainoja, mutta autoliikkeillä saattaa olla myös erittäin hyviä tarjouksia. Kannattaakin pitää silmällä autoliikkeiden erilaisia tarjouksia, kuten vaihtoautoviikkoja.

Joustoluotto on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, jos ostaa auton käytettynä yksityishenkilöltä. Autoja myydään paljon käytettyinä ja monet myyvät itse käytetyn auton eteenpäin. Kun olet ostamassa autoa yksityisiltä markkinoilta, joustoluotto on hyvä rahoitusvaihtoehto.

Aivan yksiselitteistä vastausta kysymykseen mistä halvin autolaina ei siis ole, vaan vastaus on aina tapauskohtainen. Erilaisia luottovaihtoehtoja voi vertailla esimerkiksi täällä MONEYBANKERin sivuilla.

Kannattaako autolainan ottaminen

Monet lainantarjoajat vaativat hakijalta lainavakuuksia. Lainan voi saada suhteellisen edullisesti, jos lainalle löytyy kattava vakuutus. Autolainaa hakiessa uusi auto toimii yleensä lainan vakuutena.

Näin ollen autolainan saaminen on hieman helpompaa myös ilman muuta omaisuutta tai varallisuutta. Lisäksi vanhasta autosta voi saada hyvitystä autoliikkeeltä, mikä laskettuna kokonaislainasummaan voi pienentää tarvittavaa lainasummaa.