MONEYBANKER

Autolainan korko

Tarjoukset päivitetty: 28/06-2022

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    3 kohta

  • Lukuaika

    4 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    28/06-2022

Autolainan korko

Onko unelmanasi ostaa auto lähiaikoina? Oletko kenties ostamassa ensimmäistä autoasi? Auto kuuluu monen suomalaisen arkeen, ja sen hankinta käynee lähes jokaisen meistä mielessä jossain vaiheessa elämää. Se on monelle arjen välttämättömyys, mutta usein myös unelman täyttymys. Autoa hankkiessa täytyy merkin, ominaisuuksien ja esimerkiksi värin lisäksi kiinnittää huomiota hintaan.

Hintaan voi vaikuttaa monella tavalla, auton voi esimerkiksi ostaa käytettynä, tai tietyistä ominaisuuksista voi luopua huokeamman hinnan saamiseksi. Päädyit sitten mihin tahansa malliin tai hintaan, tulee maksua suunnitella hyvissä ajoin etukäteen. Auto ei usein ole halpa hankinta, ja niin sen ostaminen kuin ylläpitäminenkin vaativat rahaa. Autolainan korko on asia, joka kannattaa ottaa huomioon ennen kauppojen tekemistä.

Autolainan korko – mitä ottaa huomioon?

Autolainan korko on keskeinen osa rahoituksen suunnittelua. Korot muuttuvat jatkuvasti, ja eri toimijat tarjoavat erilaisia sopimuksia. Oma pankkisi voi tarjota erikokoista korkoa kuin netistä löytyvä laina tai esimerkiksi autokaupan kauppias.

Koroilla niin kutsuttu kikkailu on keskeinen osa autokauppojen välistä kilpailua. Mainokset huutavat välillä täysin nolliin painettuja korkoja, jotka houkuttelevat kuluttajia nopeasti kaupoille. Korot eivät kuitenkaan aina ole ainoat kulut, jotka auton hinnan päälle laitetaan. Kaupoilla ollessa tulee siis kysellä ja kiinnittää huomiota mahdollisiin ylimääräisiin kuluihin.

Voi olla, että kauppias mainostaa todella alhaista korkoprosenttia, mutta lisäkuluja ropiseekin sitten muista lähteistä kuukausittain. Vaikka laina otetaankin autokaupasta, on välissä toimimassa rahoitusyhtiö, jonka lainoja autokauppiaat välillisesti tarjoavat asiakkailleen. Ethän siis luota ensimmäiseen sinulle tehtyyn tarjoukseen, vaan etsit itse erilaisia vaihtoehtoja ja kilpailutat niitä hyvissä ajoin parhaan vaihtoehdon löytämiseksi.

Miten auto kannattaa maksaa?

Erilaiset maksukeinot vaihtelevat muun muassa autosi hinnan, varallisuutesi sekä käyttämäsi myyjän mukaan. Jos päädyt ostamaan autosi perinteisesti autoliikkeestä, voit usein saada autollesi kätevän osamaksusuunnitelman suoraan myyjältä. Osamaksun avulla sinulta ei tarvitse löytyä takataskusta saman tien koko auton summaan, vaan voit rauhassa maksella autosi hintaa takaisin pikkuhiljaa.

Tässä tapauksessa lainasi vakuutena toimii usein kätevästi ostamasi auto, jolloin säästyt muiden mahdollisten vakuuksien etsimiseltä. Usein tällaisen lainan saa haettua itse autokaupasta myyjän avustuksella kauppoja tehdessä. Tämä käytäntö koskee usein niin uusia kuin vanhojakin autoja. Yksi keino on myös hakea ns. könttikäyttölaina pankilta, jota voit edellisen maksusopimuksen mukaisesti maksaa jälkikäteen takaisin osissa luotonmyöntäjälle.

Lainoja on monia, ja niitä kannattaa vertailla hyvissä ajoin ennen kauppojen tekemistä. Erilaisten lainojen vertailu netissä on helppoa ja nopeaa sekä mahdollistaa useiden tarjousten tehokkaan pyytämisen. MONEYBANKERin sivuilla pääset kätevästi selailemaan erilaisia lainoja, ilman sitoumuksia. Sivuston kanssa yhteistyössä toimivat rahoituslaitokset tarjoavat eri kokoisia lainoja eri käyttötarkoituksiin.

Sivuilta näet nopeasti millaisia vaatimuksia esimerkiksi ikärajan suhteen kullakin tarjoajalla on. Sivujen avulla vertailet myös eri korkoja näppärästi kotisohvaltasi käsin. Pyytämällä usean tarjouksen etukäteen ja selailemalla eri vaihtoehtoja voit olla varma, että löydät itsellesi parhaiten sopivan diilin.

Muistathan pitää myös huolen siitä, että hankit autollesi tarvittavat vakuutukset, ja muistat auton huolellisen ylläpidon arvon säilyttämiseksi!