Remonttilaina ja asuntolaina

Tarjoukset päivitetty: 19/04-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Remonttilainoja voi hakea remonttia tekevä yksityishenkilö tai vaihtoehtoisesti taloyhtiö yksityishenkilön puolesta. Remonttien tekeminen vaatii usein lisärahoitusta, sillä sen tekeminen on usein kallista. Remontin hintaan vaikuttavat luonnollisesti sen luonne ja laajuus.

Lainaa hakiessa kannattaa kartoittaa olemassa olevia lainamuotoja itselle sopivimman vaihtoehdon löytämiseksi. Usein remontin tekeminen ajoissa kannattaa ja toimimalla ajoissa voi välttää suuriakin vahinkoja. Pääasiassa vaihtoehtoja remonttilainaan on muutamia: voit hakea kulutusluottoa, jota saa ilman vakuuksia, tai vakuudellista lainaa kulutus- tai asuntolainan muodossa.

Remonttilaina ja asuntolaina – miten ottaa remonttilaina asuntolainan yhteydessä?

Remontin tekeminen on usein kannattava toimi suurempien vahinkojen ennakkoon välttämiseksi. Esimerkiksi kosteusvahinkoihin kannattaa tarttua ajoissa säästyäkseen suuremmilta vahingoilta. Usein korjaamalla pienen vian nopeasti välttyy suuremmilta, ajan kanssa kasvavilta korjaustöiltä.

Lainan ottaminen remonttia varten voi siis olla hyvinkin kannattava valinta silloin, kun varat eivät siihen muuten riittäisi. Lainan ottaminen ja korjausten tekeminen maksavat itsensä takaisin todennäköisesti ajan kanssa. Esimerkiksi asunnon energiankulutukseen liittyvät korjaustoimet ovat usein kannattavia, ja tulokset näkyvät sähkönkulutuksessa usein nopeallakin aikataululla. Pienet pintaremontit voivat puolestaan nostaa asunnon arvoa ja tuoda mielekkyyttä arkeen.

Yksi vaihtoehto remonttilainalle on ottaa remonttilaina asuntolainan yhteydessä. Lainojen yhdistämiseen liittyy kuitenkin ehtoja, joihin kannattaa tutustua asuntolainan myöntäneen pankin asiakaspalvelijan kanssa. Pankki voi vaatia selvitystä riittävistä tuloista yhdistämisen mahdollistamiseksi.

Tämän lisäksi pankki voi pyytää lainaa hakevaa henkilöä sitomaan uuteen lainaan vakuuksia, jotka eroavat asuntolainaan jo sidoksissa olevista vakuuksista. Tähän ei kuitenkaan ole välttämättä tarvetta, jollei asunto ole kokonaan sidottu aiemmin tehdyn asuntolainan takaukseen.

Remonttilainan sitomiseen asuntolainaan ei välttämättä ole syytä, jos remonttilainalle on vain pientä tarvetta pintaremontin muodossa. Tällöin esimerkiksi joustolaina voi olla ratkaisu rahantarpeeseen. Suurempikokoisissa remonteissa voi olla järkevää sitoa remonttilaina asuntolainan yhteyteen.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä on näissä tapauksissa usein halvempi.

Miten rahoittaa remonttilaina?

Remonttilainaan voi hakea rahoitusta joko taloyhtiö tai yksityishenkilö joko pankeilta tai muilta luotontarjoajilta. Remonttilainaa hakiessa on hyvä arvioida, millainen oma takaisinmaksukyky on ja millainen tarve lainarahalle tosiasiassa on. Lainatyyppejä on useita niin kuin lainantarjoajiakin.

Remonttilainaan pätevät samat säännöt kuin muihinkin lainoihin, eli hae lainaa vain sen verran kuin sitä tarvitset ja olet kyvykäs maksamaan takaisin. MONEYBANKERIn lainalaskuri auttaa maksusuunnitelman hahmottamisessa ja rakentamisessa. Voit myös vertailla sivuilla erilaisia joustolainantarjoajia, joiden avulla voit helposti rahoittaa pienempikokoisia lainoja. Joustolainojen saaminen on helppoa ja nopeaa, ja usein täysin internetissä tehtävissä.

Lainaa ottaessa on hyvä kiinnittää huomiota lainaan sidoksissa oleviin kuluihin, kuten avausmaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon.

Remonttilainaa voi saada verovähennyskelpoisena, jos se täyttää siihen liittyvät ehdot. Usein ehtona on se, että remontti tehdään pitkäaikaisen asunnon kunnostustöitä varten, ei pienen ehostuksen takia. Remonttilainan hakeminen tulee yleensä edullisemmaksi yksityishenkilölle kuin taloyhtiölle.

Jos lainaa rahoittaa kulutusluotolla, kannattaa sen kylkeen yhdistää vakuus, jos vain mahdollista. Vakuutena voi toimia esimerkiksi remontoitavana oleva asunto. Yleisesti ottaen vakuudeton laina on kalliimpaa kuin laina, johon on yhdistetty lainaa hakevan henkilön toimesta vakuus.

Voit tutusta Helsingin Sanomien vuonna 2016 tekemään remonttilainoja käsittelevään artikkeliin tästä.