Mobiilimaksaminen ja MobilePay

Tarjoukset päivitetty: 24/04-2024

Luettelossa on monipuolinen valikoima markkinoilla saatavilla olevia lainatarjouksia. Teemme yhteistyötä esiteltyjen pankkien kanssa, ja saamme palkkion MONEYBANKER:n välittämistä uusista asiakkaista.

  • Sisällysluettelo

    3 kohta

  • Lukuaika

    3 minuuttia

  • Sivu päivitetään

    24/04-2024

Mobiilimaksaminen ja MobilePay

Käteisen käyttö on hiipunut viime vuosien aikana, ja yhä useampi maksaa ostoksensa korttia höyläämällä. Paperi- ja muovirahan rinnalle on kehitetty myös uusia maksutapoja, joista yksi on - älypuhelinten aikakaudella mikäs muukaan kuin - mobiilimaksaminen.

Älypuhelinsovellus muiden joukossa

MobilePay on puhelinsovellus, jonka Danske Bankin kehitti vuonna 2013. Nyt pankin kotimaassa Tanskassa sitä käytetään niin kaupoissa, ravintoloissa, yleisötapahtumissa kuin katukirpputoreilla. Joissakin tilaisuuksissa MobilePay saattaa olla jopa ainoa maksuväline.

MobilePay levisi Tanskasta pian myös Suomeen, ja meilläkin puhelinsovellusmaksaminen yleistyy koko ajan. Sovelluksen voi asentaa Android-, iOS- ja Windows-puhelimiin, ja sitä voi käyttää minkä tahansa pankin yli asiakas, kunhan on täyttänyt 15 vuotta. MobilePayn lisäksi suomalaispankeilla on myös omia mobiilimaksusovelluksia, jotka kaikki toimivat suurin piirtein samalla tavalla.

Maksuapplikaatiolla voi sekä maksaa että vastaanottaa rahaa. Kuluttaja lataa puhelimeensa ilmaisen MobilePay-sovelluksen, kirjautuu sisään omilla pankkitunnuksillaan ja luo sovellukseen oman salaisen numerosarjan. Maksaminen tapahtuu siten, että käyttäjä näppäilee vastaanottajan puhelinnumeron, jolloin raha siirtyy tililtä toiselle samassa ajassa kuin nettipankkitilisiirroissa.

Kuluttaja voi muokata maksurajat samoiksi kuin omalla pankkikortilla. MobilePayn maksukatto on 500 euroa vuorokaudessa ja 15 000 euroa vuodessa.

Mobiilimaksu sujuu ilman applikaatiotakin

Suomessa maksuapplikaatiot saattavat olla vielä joillekin vieraita, mutta puhelin ylipäätään maksuvälineenä on jo monille tuttu. Kaikkien suomalaisten puhelinoperaattoreiden kehittämä Mobiilimaksu hoituu niin ikään älypuhelimilla ja tableteilla, mutta se ei ole suoraan yhteydessä käyttäjän pankkitiliin vaan puhelinlaskuun.

Mobiilimaksua ei tarvitse asentaa erikseen, sillä se on älypuhelimissa automaattisesti, ellei käyttäjä ole asentanut puhelimeensa maksuestoa. Tällä hetkellä suomalaiset maksavat puhelimella esimerkiksi matkalippuja ja taksikyytejä tai osallistuvat television hyväntekeväisyyskeräyksiin ja yleisöäänestyksiin. Mobiilimaksulla voi ostaa kerralla korkeintaan 60 eurolla.

MobilePay- ja muut maksuapplikaatiot sekä Mobiilimaksu on tehty mahdollisimman turvalliseksi, sillä ne ovat yhteydessä omiin pankkitunnuksiin tai omaan puhelinliittymään.

Tulevaisuudessa mobiilimaksaminen tehtäneen entistä turvallisemmaksi: Oikea käyttäjä saatetaan tunnistaa kosketuksen, hajun tai jopa kävelytavan perusteella.